• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KRKA: Tak me to nabizi tchyne, ze pry se toho nejaka kamaradka zbavuje, ale je to jeste nove v obalu, tak o cenu mi nejde. Ale spis ze mam malou kuchyn. Jako jestli to opravdu usetri cas, tak to beru, ale jinak mam sporak, mixer,mikrovlnku a automaticky parak.
    KRKA
    KRKA --- ---
    LOMILOMI: me to prijde docela dobry, pokud doma nemas vsechno, co psala napr. Trissie teda.. ale za ty prachy, bych se na to teda taky vyprdla
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LOMILOMI: za mě zbytečnost..za 11minut jsem uvařila jídlo pro malého taky,ponorný mixer mám doma,jídlo jsem nezavařovala ani nemrazila(malý jedla velké porce),uvařila jsem víc a měla jsem i na druhý den.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LOMILOMI: máš doma mikrovlnku, sporák a tyčový mixér?

Tohle je akorát tak kombinace výše zmíněných, v nepříliš praktickém provedení.
    To bych si spíš sehnala parní sterilizátor do MW (i když žít se dá i bez něj, já používala lahvičky od MAMu, které se dají sterilizovat v MW separátně) a případně, pokud plánuješ hodně cestovat autem, tak autoohřívačku na lahve (jsou i takové, co jdou použít jak na 12V, tak na 220V, ale s tím nemám zkušenosti, já mám jen tu na 12V a reálně jsem ji teda začala používat až s příkrmama, na UM jsem vozila vodu v termosce).
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Holky, co si myslite o tomhle pristroji ? :

Dětské zboží Delfínek-dětem.cz | Multifunkční přístroj Bébédélice red, Babymoov
    http://www.delfinek-detem.cz/detske-zbozi/hygiena/multifunkcni-pristroj-bebedelice-red-babymoov.html
    Dik :)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KRKA: no jasně.))
    dík, podivám se

LILY: tj pravda:)
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: podle mě jde zavařit téměř vše. Koneckonců "sklenička" je taky jen zavařená směs masa se zeleninou. Kámoš si takhle kdysi nosil domů obědy od babičky a jedl to třeba po týdnu i později. A to nebylo nijak extra zavařené, jen hozené za horka do zavařovací sklenice.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    INUSHKA: jasne : http://www.britsuperstore.com/acatalog/Marks_and_Spencer_Specialty_Teas.html
    Ale myslim, ze je to drazsi nez v obchode. Nevim, jesli v Praze to prodavaji...
    KRKA
    KRKA --- ---
    PSICHE23: spis naucila nez odnaucila ne? :-)
    zkus mrknout sem
    Průvodce přípravou domácí kojenecké výživy - ZAVAŘOVÁNÍ A KONZERVOVÁNÍ
    http://www.ezavarovani.cz/jak-na-to/clanky/clanky/pruvodce-pripravou-domaci-kojenecke-vyzivy/
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    zkoušela jste některá zavařovat masozeleninu? jde to vůbec?
    (jedem pod stan, nebude tam elektrika,nemůžu mixovat)
    a skleničky bych nerada, odnaučila jsem ho těžce na domací stravu
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LOMILOMI: Černý čaj bez theinu? To jde? Můžeš dát konkrétní odkaz nebo název, prosím? Kofein a thein mi strašně hýbou s tlakem a jelikož jsem na kvalitním čaji tak trochu závislák, dost mě to štve.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Pro tehotne / kojici : objevila jsem pomerne dobry cerny caj bez theinu u Marks & Spencer, ve velke krabici (vedle jinych neuveritelnych dobrot)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: hmm tak pozoruj co ty dny mívá k jídlu. třeba mají v polívce nějaký masox místo pořádného vývaru? nebo něco na co není zvyklý/přivyknutý
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VERONIKA22: napadlo mě,jeslti přece jen v té školce nedostává něco "pravidelně"
    jinak snad reagoval pouze na broskve a to ještě ke všemu,když byl kojený,jinak ťuk ťuk nic!! :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEMINO: možná je to podobné: jako dítě jsem každou zimu mívala na krku hroší tmavou kůži. babička mě furt nutila ať to nějak umeju třeba hrubou houbičkou ať nevypadám jak špindíra. ale jelikož to stejně nešlo dolů a tuto věc jsem zaznamenala u více kamarádek tak jsem to brala jako normální věc. dnes už to nemám a ani nevím kdy to zmizelo.
    a určitě se ta tvrdá tmavá kůže nějak jmenovala. a změnou ročního období vždy zmizela.
    třeba to může být vzdááááleně něco podobného.

neboť už mám starší dítě a že až teď by jsi objevila alergii na jídlo např....?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Může se projevit alergie na "něco" pomerančovou kůži na bradě? Začala jsen pozorovat občas na bradě "tvrdší kůži",myslela jsem že je to špína,ale nejde to dolů :)
    Malý nejí nic jiného než by byl zvyklý,myslím že i ve školce nejí novinky,ale kdo ví!Každopádně mám trochu pocit,že je to od doby,co chodí do školky.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: jojo jak jsem napsala zavádim to pomalu, 1 věc jí malá tak 5 dnů. takže až zavedu jablko tak zase ho bude jíst víc dnů.
    nenapadlo, mě že se čeká na stabilizaci množství, které mrňous sní - to velmi děkuji za připomenutí tak v tom už je otesánek tak snad ok :o)
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: máš pravdu. :) Ale právě proto, že děti reagují různě, je mi tak nějak proti srsti ten zvyk začínat za každou cenu s mrkví, který je všude možně člověku vtloukán do hlavy, i když někteří "osvícenější" doktoři už od toho rodiče taky odrazují.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: měla jsem napsat "intolerance lepku", moje chyba.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: jen drobné upřesnění. celiakie nemá s alergií nic společného. celiakie je nemoc střevní sliznice, zatímco alergie na lepek (která taky existuje) je nemoc imunitního systému.
    takže dokumentovat nárůstem celiakie teze o alergii je poněkud zavádějící. velmi obdobně by se dalo vyvozovat to z toho, že vzrostl počet zlomenin nebo nasazených rovnátek.

celiakie a alergie na lepek mají samozřejmě stejnou terapii, tedy bezlepkovou dietu, ale to ještě neznamená, že to je totéž. borelióza a angína taky nejsou totéž, i když s na obojí dávají antibiotika
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: jinak samozřejmě neplatí pro děti, které reagovaly alergicky i na alergen z mateřského mléka, tedy pokud se někomu osypávalo dítě poté, co si dal vaječný bílek nebo mlíko a nakojil, tak to je něco jiného a tam se naopak setkání s alergenem oddaluje - některé alergie u dětí přestanou samy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam