• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LILY
    LILY --- ---
    ANABEL_LEE: mno jo, ono to bude celé složitější. :) Ale zase celulózu lidi trávit (narozdíl třeba od škrobu) neumí.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LILY: polysacharid je treba celuloza, z toho je cela rostlina, plod nevyjimaje. mezi tema pevnyma celulozovyma ( a jinyma polysaccharidama teda) strukturama, je voda s rozpustenyma jednodussima cukrama
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: teď jsi mě znejistěla.. :)
    V ovoci jsou teda spíš mono a oligosacharidy, ale raději to nebudu zkoušet dál rozebírat, ještě bych zjistila, že plácám nějaké blbosti..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: já nevim proč tam rvou ten pudink, když v kupovaných to není a chutnají nám. tak proč to dělat s pudinkem.
    no chce to dělat z červeného měkkého pomalu přezrálého ovoce. jinak je všechno totálně kyselé :o/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Tak ale zase ovoce v sobě polysacharidy taky má. Ale dobrá, pro začátek udělám něco čistě ovocného, puding může být třeba příští rok.
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: to už se pak nemění (už to máš jednou povařené)

    TAPINA: já bych udělala čistě jablečné a pudink pak případně dodávala dodatečně. Nabo spíš bych ho tam nedávala tak či tak. Jestli si dobře pamatuju, tak ovoce s polysacharidy (pudink je škrob) ve střevech docela kvasí, tak se snažím dávat tyhle věci odděleně a porušuju to jen v případě přidání pár hrozinek do kaše.
    GIO
    GIO --- ---
    jasny no..tak to neporadim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Když já nemám dost místa v mrazáku, tak budu muset zavařovat.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: nesterilizuji, mrazim..
    GIO
    GIO --- ---
    pektinu, pardon
    GIO
    GIO --- ---
    TORUVIEL: jabka maji tolik peltinu, ze nevidim duvod, proc to zahustovat, je to huste azaz..kro pro ditko.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ještě teda dotaz - když to ovoce povařím, rozmixuju, ochutnám to a bude to dost sladké, tak po sterilizaci se už chuť nezmění? Protože někdy ovoce tepelnou úpravou zhořkne, zkysne...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Pudink je jen na zahuštění. Můžeš nahradit třeba jáhly. Vyzkoušeno, je to vynikající.
    GIO
    GIO --- ---
    btw ja nicim nedoslazovala, a jakmile je tam typ jabka, ktere neni zelene, tak to kysele neni . ale idealni je ta kombinace s bananem, toje vpodstate "sladke" a tam jsem to mliko ani pridavat nemusela.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: ja to uvarila ciste z jablek, troska skorice. kdyz ma dite spatny den a nejede mu to, tak do hotove zamrazene(a rozmrazene ohrate pred podavanim) presnidavky frknu odmerku nutrilonu. a zbasti to zcela bez skrupuli.
    delam i merunkovo jablecne, a jednu mam jablecno bananovou. pudink mi prijdezbytecne pridavat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Hodlám udělat i čistě jablečné, ale myslela jsem to jako obměnu chuti.
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: mně teda přijde zbytečné to kazit pudinkem.
    Když jsem kdysi zavařovala jablka, tak jsem to uvařila, rozmixovala a zavařila. Pokud by ty jablka nebyly moc sladké, tak přidáš cukr.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Pomalu studuju výrobu ovocných přesnídávek, protože máme teď ze zahrady jablka. U nás je tedy ještě do příkrmů dost času, ale do budoucna - nacházím hodně recept na jablečnou přesnídávku s vanilkovým pudinkem. Jak starému dítěti se to dá dávat, aby ten pudink něčemu nevadil, nebo vadí vůbec někdy? A nedoslazovaná přesnídávka z čistých jablek, nebude moc kyselá? Já vím, že je tady klub na zavařování, ale zkoušela jsem tam hledat a našla jsem milion příspěvků o všem možném.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KRKA: já vídám v albertu, globusu, tescu bio džusy a je to tak 500ml. to by se sebou už dalo nosit. ale ty vlastně nechceš džus ale šťávu co? ale tak na cestách by se možná dalo přimhouřit oko a hlavně to zase naředit vodou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KRKA: Já mám ve zvyku udělat si půllitr pití a nechat ho někde třeba přes noc, tak to s tímhle nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam