• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TORUVIEL: tipla bych, že máš pravdu, kdyby celou sladkost měla tvořit stévie asi by se museli potraviny zdražit ne? sladidlo stojí prd ne?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Teď pozoruju, že ta stévie zažívá nástup na trh...viděla jsem již několik produktů...to jsem zvědava, co z toho bude. Ráda bych viděla, že nahradí umělá sladidla i cukr, jestli to ale dopadne tak, že umělotinami či cukrem se bude sladit i nadále, ale k tomu tam bude jedno promile extraktu ze stévie, tak to je naprd.
    KFF
    KFF --- ---
    SRETSIS: Na ty jsem se v DM taky se zalibenim koukala, ale cena mi prisla trosku prepalena.
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    GIO
    GIO --- ---
    presne tak, jakmile je nekde stevie, pisou sice bez cukru, ale je tam spousta umeych sladidel, coz je mnohem horsi, nez normalni cukr.

    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VERONIKA22: A kofola taky, ale stejně tam nacpou k tomu i umělá sladidla. Stévie tam bude tak 0,0001%. Takže u džusů nevím nevím, jak to bude.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    viděla jsem asi v bille letáku, že jsou džusy Rio slazené stévií. kdyby to někoho zajímalo
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Tip na zábavné jídlo, organické dinosauří těstoviny:)

    http://www.mujdummujsquat.blogspot.com
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    tak ono je pro nekoho kysele pro druheho preslazene. a k tem sacharidum..ovoce ma v sobe celou skalu sacharidu. napr. vlaknina jsou vlastne sacharidy...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    GIO: já letos neměla kyselé jen banánové a jablečné z extra červených moučných jablek. zbytek rozvařeného ovoce byl jak šťavel kyselý :o/
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: tak vida.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak on by nebyl problém ani doma dát tam čistý bramborový škorb, ale ten pudink tam asi fakt má i ochucovací funkci.
    Polysacharidy jsou rostlině tím, čím živočichovi bílkoviny - stavební jednotky, a není to jen celulóza. Jinak teda mám první várku ze samotných jablek a je to sladký dost, doslazovat nebudu.
    GIO
    GIO --- ---
    ANNNA: presne tak.
    GIO
    GIO --- ---
    VERONIKA22: blbost. delam to zjablek a totalne kysele to neni ani omylem.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERONIKA22: V kupovaných je mnohdy škrob. Což pudink je, pokud vím, v podstatě zlehka ochucený škrob.
    LILY
    LILY --- ---
    ANABEL_LEE: mno jo, ono to bude celé složitější. :) Ale zase celulózu lidi trávit (narozdíl třeba od škrobu) neumí.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LILY: polysacharid je treba celuloza, z toho je cela rostlina, plod nevyjimaje. mezi tema pevnyma celulozovyma ( a jinyma polysaccharidama teda) strukturama, je voda s rozpustenyma jednodussima cukrama
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: teď jsi mě znejistěla.. :)
    V ovoci jsou teda spíš mono a oligosacharidy, ale raději to nebudu zkoušet dál rozebírat, ještě bych zjistila, že plácám nějaké blbosti..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: já nevim proč tam rvou ten pudink, když v kupovaných to není a chutnají nám. tak proč to dělat s pudinkem.
    no chce to dělat z červeného měkkého pomalu přezrálého ovoce. jinak je všechno totálně kyselé :o/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Tak ale zase ovoce v sobě polysacharidy taky má. Ale dobrá, pro začátek udělám něco čistě ovocného, puding může být třeba příští rok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam