• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    GIO
    GIO --- ---
    IORETH: v bille ji maji ted furt, ale stoji padesa korun. nam se nastesti urodilo dost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: mě zas ty bestie nakvetly co k čemu až na konci srpna. Takže doteď nejsou zralé, ale už je asi budu muset sklidit :-(
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: muškátová je nej! Bohužel se nám letos z dvanácti sazenic urodily tři (slovy TŘI) zakrslé tykvičky a v obchodech je skoro nevidím.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: tak ji musíš kupovat u "svého" farmáře. :) A taky záleží, jak moc je zralá. Nezralé jsou bez chuti a příliš zralé já osobně taky nemusím. :)
    Letos jsem dostala pár hokaido od pratety, mají cca 10-15 cm v průměru, takže jsou malinké, svěží a rychle se spotřebují.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já přestala hokkaido kupovat. poslední chutnala jak mouka a byl to děs, pak jsem doma měla muškátovou dýni a to jsem si pomlaskávala i já ač to běžně nejím.
    LILY
    LILY --- ---
    MIC: nejlepší volba. :) Moje dítko začínalo na rýži s hokaido. A jak píše XMARGE, týden to po rozkrojení vydrží v pohodě a zbytek se případně dá zmrazit nebo něco..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIC: já jí neskladuju, kupuju jí na trhu a do týdne zpracuju - uvařím. Část dítěti, část nám dospělým do polívky:o)
    MAKU
    MAKU --- ---
    Test olivových olejů - Bio olej pro děti s obsahem DDT :-O (Basso Organic Extra Virgin Olive Oil for Kids). A nejen ten...: http://byznys.lidovky.cz/test-olivovych-oleju-v-cesku-nektere-obsahuji-ddt-i-nervovy-jed-psy-/firmy-trhy.asp?c=A121003_112944_firmy-trhy_mev
    MIC
    MIC --- ---
    XMARGE: a jak jí skladuješ? Co vím tak se nemá dotýkat a musí se hlídat jestli nezačne zvrchu měknout... ale co pak? Zamrazit či zavařit...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIC: v pohodě, já jí dávám:o)
    MIC
    MIC --- ---
    co říkáte na hokaido do příkrmů? (6měsíců+)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: já už nevím, myslím, že to manželovi doporučila doktorka. a nějak bádám v mysli jestli šlo jen o ten tlak nebo i něco jiného a vůbec si nevzpomínám. ještě měl v prd...játra ( ač abstinent )
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    VERONIKA22: nevim a je mi to jedno :) ja je kupuju proto, ze jsou maly a "zabavny" a honza si je dokaze napodnout a pojidat sam..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: Nestačí těmto lidem prostě míň solit? Nebo to má nějak jinak řešenou slanou chuť? To by mě složení docela zajímalo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: to je tak smutný :o/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: v lekárně občas kupujeme dietní sůl ( oficiální název ) ale zrovna ji doma nemám. je pro lidi co mají moc vysoký krevní tlak
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: třeba byla masivně jodidovaná :)
    LILY
    LILY --- ---
    TRISSIE: :)))) Tak možná to byla draselná sůl...nebo nevím, taky se raději neodvažuju dohadovat, čím to "nastavili"..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LILY: hele, já si z doby, kdy jsem žila v USA (1998/99), pamatuju, že tam prodávali sůl se sníženým obsahem NaCl.

Neměla jsem odvahu zjistit, co do toho potom dávají. Asi sádru? :-)
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: to je podobné, jako když bylo jednu dobu v módě psát na olej "se sníženým obsahem cholesterolu". Je to samozřejmě hovadina, protože olej rozhodně žádný cholesterol nemá, ale jako marketingový trik to na některé lidi rozhodně zabíralo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam