• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VERONIKA22: Basmati je nej .-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MIC: zrovna jsem sem vlezla, že se chci zeptat na rýži :oD

já používam basmati ale teď jsem četla popisek jak zdraváááá je ta Natural. tak přemýšlim zda ji nezkusil. vypadá dost "cereálně" na to že bych jí vařila 10měsíčnímu.

pak jsem ještě přemýšlela nad tou jasmínovou, že to asi zbytku jídla dodá zajmavou vůni :o)
    MIC
    MIC --- ---
    díky všem za hokaido :-)
    apropos jakou používáte rýži? (já té obyč číňanské nevěřím a na to kolik toho prcek spolkne rád připlatím)
    TULENI
    TULENI --- ---
    MIC: kdyz uz skladovat tak nakrajim na vetsi kostky a soupnu do mrazaku,pak jde odloupnout par kostek a rovnou zpracovat :) me deti ji taky meli nejradsi z prvnich prikrmu...nejvic vedla kombinace brambor-dyne.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    hokaido vydrzi ve sklepe klidne az do vanoc(idealne aby se nedotykala jedna druhe, ostatne jako se vsim jinym). my ji milujem, je to proste mnamka. a malemu prckovi stopro ano. nase Stelinka ji mela nejoblibenejsi ze vsech nabizenych moznosti.
    GIO
    GIO --- ---
    TRISSIE: klidne sklid, ony dojdou
    GIO
    GIO --- ---
    IORETH: v bille ji maji ted furt, ale stoji padesa korun. nam se nastesti urodilo dost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: mě zas ty bestie nakvetly co k čemu až na konci srpna. Takže doteď nejsou zralé, ale už je asi budu muset sklidit :-(
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: muškátová je nej! Bohužel se nám letos z dvanácti sazenic urodily tři (slovy TŘI) zakrslé tykvičky a v obchodech je skoro nevidím.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: tak ji musíš kupovat u "svého" farmáře. :) A taky záleží, jak moc je zralá. Nezralé jsou bez chuti a příliš zralé já osobně taky nemusím. :)
    Letos jsem dostala pár hokaido od pratety, mají cca 10-15 cm v průměru, takže jsou malinké, svěží a rychle se spotřebují.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já přestala hokkaido kupovat. poslední chutnala jak mouka a byl to děs, pak jsem doma měla muškátovou dýni a to jsem si pomlaskávala i já ač to běžně nejím.
    LILY
    LILY --- ---
    MIC: nejlepší volba. :) Moje dítko začínalo na rýži s hokaido. A jak píše XMARGE, týden to po rozkrojení vydrží v pohodě a zbytek se případně dá zmrazit nebo něco..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIC: já jí neskladuju, kupuju jí na trhu a do týdne zpracuju - uvařím. Část dítěti, část nám dospělým do polívky:o)
    MAKU
    MAKU --- ---
    Test olivových olejů - Bio olej pro děti s obsahem DDT :-O (Basso Organic Extra Virgin Olive Oil for Kids). A nejen ten...: http://byznys.lidovky.cz/test-olivovych-oleju-v-cesku-nektere-obsahuji-ddt-i-nervovy-jed-psy-/firmy-trhy.asp?c=A121003_112944_firmy-trhy_mev
    MIC
    MIC --- ---
    XMARGE: a jak jí skladuješ? Co vím tak se nemá dotýkat a musí se hlídat jestli nezačne zvrchu měknout... ale co pak? Zamrazit či zavařit...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIC: v pohodě, já jí dávám:o)
    MIC
    MIC --- ---
    co říkáte na hokaido do příkrmů? (6měsíců+)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TAPINA: já už nevím, myslím, že to manželovi doporučila doktorka. a nějak bádám v mysli jestli šlo jen o ten tlak nebo i něco jiného a vůbec si nevzpomínám. ještě měl v prd...játra ( ač abstinent )
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    VERONIKA22: nevim a je mi to jedno :) ja je kupuju proto, ze jsou maly a "zabavny" a honza si je dokaze napodnout a pojidat sam..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: Nestačí těmto lidem prostě míň solit? Nebo to má nějak jinak řešenou slanou chuť? To by mě složení docela zajímalo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: to je tak smutný :o/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam