• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    KRKA
    KRKA --- ---
    PSICHE23: a co jsi davala doted ke svace? Ovoce? A kolik ma svacin za den? Ja davam ovoce (nebo napul s mrkvickou), jogurt, ted jsem zacla zkouset pudink. Davala bych klido pecivo, jenze me to neji, tak nevim jak je na to tvuj prtous, muzes to zkusit :-)
    LILY: kdyz ji kazdy tri hodiny, tak nesvaci? A jak to teda nazyvas?
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: já ne a dítě taky ne. V podstaě hlídám jen to, aby každé 3-4 hodiny něco snědl.
    Obvyklý jídelníček je - ráno kaše, před spaním buď oběd, když ho stihnu uvařit, nebo pečivo s něčím případně kus jablka, šťáva z odšťavňovače apod. (když oběd uvařit nestíhám), po spaní je buď oběd nebo zbytky od oběda, večer co dům dá, tj. sem tam opět něco uvařím nebo nějaké to pečivo s něčím (každopádně snažím se, aby pečivo jedl max. 1x denně).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    zřejmě nikdo nesvačíte že, no nic
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    FILOMENA: strašlivě by mě to lákalo. nemohla by jsi vypsat třeba aspoň 10 hlavních sytých obědových surovin které jíš? neb já pečivo a knedlíky skoro už nejím a váha teda nic :o/
    LILY
    LILY --- ---
    FILOMENA: jé, chtěla bych mít tvoji vůli. :) Už nad podobnou "kúrou" uvažuju hodně dlouho, ale zatím je to furt jen ve stádiu plánování. :))
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    FILOMENA: tak tím,že malý chodí do školky,tak přílohy se mu střídají.. má rád všechny,od těstovin přes brambory po rýži ..takže snad střídáme i ten lepek/nelepek

    k tomu trávení a případným problémům za sebe vím,že je to hodně v nepravidelnosti :(
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    ZEMINO: bulgur je fajn, jen je to psenice, tudiz zdroj lepku a dle me je dobre stridat prilohy s lepkem s tema bez nej. at si streva taky obcas odpocinou.

    ...mam momentalni zkusenost, jsem treti tyden na bezlepkove diete. nemam alergii, je to jen sousast jakehosi detoxu a muzu vam rict, ze se citim velice dobre. hlady netrpim, je potreba trochu vice casu na pripravu jidla. alespon nemam sklon mlsat ruzne kolace k odpolednim kavickam a vubec neresit akutni pocit hladu zakousnutim se do neceho peceneho. mam za tu dobu dve kila dole, nemyslim si, ze by to byl ubytek na tuku, spis je to voda, kterou lepek udajne zadrzuje. a traveni, nadymani a napr. masteni vlasu...je to pryc. jak mavnutim kouzelneho proutku. takze moje rada...kdyz budete resit co a proc vam zpusobuje urcite potize, tak se zkuste zamyslet i nad mnozstvim mouky a cukru, ktere do sebe vpravujete. nerikam, ze to bude zrovna vas pripad, ale moznost to rozhodne je.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    poraďte mi nějaké svačinky pro roční dítě? došly mi nápady.)
    IORETH
    IORETH --- ---
    ZEMINO: Mám pocit, že bulgur ani rozvařit nejde :-)). Já vařím rýži jen občas a to ještě jenom nám dospělým. Staršího ucpává a mladá ožužlá dvě zrnka a vyplivne obloukem. Jedeme na těstovinách, pohance, jáhlách, bramborách a knedlících.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IORETH: je pravda,že doma nejsme moc profíci na rýži-tuším že jsme používali parboild. Většinou se nám rozvaří,což se u bulguru nestalo zatím.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Mám nejraději obyč dlouhozrnnou lagris. Na suši, rizoto nebo do sladkého kulatozrnnou lagris. Parboiled ani natural mi nezachutnala, ta natural mi dokonce přišla dost hnusná. Bulgur je fajn, ale jen do něčeho a manžel ho nemá rád - připomíná mu rýži natural :-).
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    my si teda doma oblíbili bulgur.Rizota a směsi dělám už jen z něho,všechno hodím do jedné pánvičky a za 15minut hotovo.. žádný hrnec navíc
    GIO
    GIO --- ---
    TORUVIEL: jo tu mam taky rada, jaj to stridam a kupuju ruzny,a le tuhle co pisu asi nejcasteji..




    FILOMENA: vidaho,)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    GIO: dokonce ma diky teto uprave nizsi glykemicky index ;)

    my jedem taky nejvice basmati (v kamuflandu ji maj petikilovku za krasnych 260,-) no a pak naturalku, spis kulatozrnnejsi...kdyz se uvari, tak chutna trochu jak spalda ci kroupy, zkratka uplne jina a chutove zajimava priloha. potrebuje ovsem vice casu a vody na vareni.

    no a kopr...jde o fantasii a um chutoveho ladeni...ja ho davam do polevek, do tepelne upravene zeleniny, do salatu, do zalivek. nakopnul me v tomto dosti kurz makrobiotickeho vareni. u me to neni o ideologii, ale to nepreberne mnozstvi kombinaci zeleniny/obilovin/lustenin, druhu, zpusobu priprav, chuceni...prakticky co obed, to nove jidlo. super
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Já začla rýží kulatozrnnou (víc se rozváří, my jí dáváme do risot), teď mu vařím většinou parboiled.
    KRKA
    KRKA --- ---
    MIC: basmati
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LILY: kulatozrnná je dobrá na sladká jídla - rozváří se. z toho důvodu jsem ji mláděti taky vařila jako první, když se učilo kousky v jídle - nezůstávala tvrdá, takže si nestěžoval
    LILY
    LILY --- ---
    Já kupuju nejraději jasmínovou (buď u vietnamců nebo v albertu), případně basmati. A mám ráda i natural, ale musí se dlouho vařit, takže ji dělám v papiňáku (navíc mám dojem, že dítě z ní moc nadšené není). Parboiled mi v posledních letech teda taky přijde hnusná, i když kdysi jsem ji měla v oblibě. :o))
    Pro mládě, když bylo ještě malé, jsem kupovala v dm kulatozrnnou rýži (tuším, že ji měli označenou jako milch reis), nějak mi pocitově přišla nejlepší a jemu chutnala.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Basmati se mi taky nikdy nelepí. Chuťově mě osobně přijde nejlepší...a údajně i nutričně.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak proces upravy parbolied ryze zadny vyzivove vyznamny hnus teda neni, je jen zpracovana horkou parou a pod tlakem, a tak se nerozvaruje. mi to chutna.)
    GIO
    GIO --- ---
    MIC: ja jim obe, a chutna mi vic ta "sypka". aele samozrejme k cine je tahle co pises, nejlepsi.muj tchan je desny specialista na cinskou kuchyni a vari naprosto bombasticky, dite to teda neji, takze jsem ot, kazdopadne to jedine s touhle jasminovkou v obrim pytli ze specializovaneho obchodu)))

    parboiled mi stasne chutna, protoze je absoultne neslepitelna, coz na ryzi ocenuji jako u prilohy k mnoha ceskym jidlum, tam tu lepici konzistenci nesnasim..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam