• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LILY
    LILY --- ---
    Já kupuju nejraději jasmínovou (buď u vietnamců nebo v albertu), případně basmati. A mám ráda i natural, ale musí se dlouho vařit, takže ji dělám v papiňáku (navíc mám dojem, že dítě z ní moc nadšené není). Parboiled mi v posledních letech teda taky přijde hnusná, i když kdysi jsem ji měla v oblibě. :o))
    Pro mládě, když bylo ještě malé, jsem kupovala v dm kulatozrnnou rýži (tuším, že ji měli označenou jako milch reis), nějak mi pocitově přišla nejlepší a jemu chutnala.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Basmati se mi taky nikdy nelepí. Chuťově mě osobně přijde nejlepší...a údajně i nutričně.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak proces upravy parbolied ryze zadny vyzivove vyznamny hnus teda neni, je jen zpracovana horkou parou a pod tlakem, a tak se nerozvaruje. mi to chutna.)
    GIO
    GIO --- ---
    MIC: ja jim obe, a chutna mi vic ta "sypka". aele samozrejme k cine je tahle co pises, nejlepsi.muj tchan je desny specialista na cinskou kuchyni a vari naprosto bombasticky, dite to teda neji, takze jsem ot, kazdopadne to jedine s touhle jasminovkou v obrim pytli ze specializovaneho obchodu)))

    parboiled mi stasne chutna, protoze je absoultne neslepitelna, coz na ryzi ocenuji jako u prilohy k mnoha ceskym jidlum, tam tu lepici konzistenci nesnasim..
    MIC
    MIC --- ---
    sobě vaříme jasmínovou vietnamskou, je kvalitou úplně jinde než parboiled hnus (gio se snad neurazí), ale já tomu jasmínu pro prcka nevěřím - respektive je podezírám že to není jako za prastarých časů, kdy se provoňovalo čerstvými kvítky jasmínu, ale že to je prostě Éčková příchuť.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TORUVIEL: super díky

    a ještě jsem včera koupila kopr a přemýšlim jestli to prckovi do něčeho zamíchám. mícháte to jen tak běžně jako petrželku? nebo fakt hledáte jídla do kterých se kopr hodí?
    GIO
    GIO --- ---
    MIC: kupuju modrou parbolied od lagrisu a nebo jasminovou takovou cinskou,a le ta parboiled mi chutna nejvic
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VERONIKA22: Basmati je nej .-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MIC: zrovna jsem sem vlezla, že se chci zeptat na rýži :oD

    já používam basmati ale teď jsem četla popisek jak zdraváááá je ta Natural. tak přemýšlim zda ji nezkusil. vypadá dost "cereálně" na to že bych jí vařila 10měsíčnímu.

    pak jsem ještě přemýšlela nad tou jasmínovou, že to asi zbytku jídla dodá zajmavou vůni :o)
    MIC
    MIC --- ---
    díky všem za hokaido :-)
    apropos jakou používáte rýži? (já té obyč číňanské nevěřím a na to kolik toho prcek spolkne rád připlatím)
    TULENI
    TULENI --- ---
    MIC: kdyz uz skladovat tak nakrajim na vetsi kostky a soupnu do mrazaku,pak jde odloupnout par kostek a rovnou zpracovat :) me deti ji taky meli nejradsi z prvnich prikrmu...nejvic vedla kombinace brambor-dyne.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    hokaido vydrzi ve sklepe klidne az do vanoc(idealne aby se nedotykala jedna druhe, ostatne jako se vsim jinym). my ji milujem, je to proste mnamka. a malemu prckovi stopro ano. nase Stelinka ji mela nejoblibenejsi ze vsech nabizenych moznosti.
    GIO
    GIO --- ---
    TRISSIE: klidne sklid, ony dojdou
    GIO
    GIO --- ---
    IORETH: v bille ji maji ted furt, ale stoji padesa korun. nam se nastesti urodilo dost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: mě zas ty bestie nakvetly co k čemu až na konci srpna. Takže doteď nejsou zralé, ale už je asi budu muset sklidit :-(
    IORETH
    IORETH --- ---
    VERONIKA22: muškátová je nej! Bohužel se nám letos z dvanácti sazenic urodily tři (slovy TŘI) zakrslé tykvičky a v obchodech je skoro nevidím.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: tak ji musíš kupovat u "svého" farmáře. :) A taky záleží, jak moc je zralá. Nezralé jsou bez chuti a příliš zralé já osobně taky nemusím. :)
    Letos jsem dostala pár hokaido od pratety, mají cca 10-15 cm v průměru, takže jsou malinké, svěží a rychle se spotřebují.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já přestala hokkaido kupovat. poslední chutnala jak mouka a byl to děs, pak jsem doma měla muškátovou dýni a to jsem si pomlaskávala i já ač to běžně nejím.
    LILY
    LILY --- ---
    MIC: nejlepší volba. :) Moje dítko začínalo na rýži s hokaido. A jak píše XMARGE, týden to po rozkrojení vydrží v pohodě a zbytek se případně dá zmrazit nebo něco..
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIC: já jí neskladuju, kupuju jí na trhu a do týdne zpracuju - uvařím. Část dítěti, část nám dospělým do polívky:o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam