• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: třeba ještě hovězí vývar :-)
    ale ne, různé zeleninové, ať už krémové (dýňová, pórková by se taky možná dala risknout), nebo jen zasmažené (bramboračka bez česneku, houbová, co dům dal s vyloučením hrášku, brokolice a květáku). A postupně uvidíš, třeba máš rezistentní dítě (nebo naopak prdící bez ohledu na to, co sníš ty).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    napadá vás, co za polévky při kojení? pořád točím kuřecí vývar a je to fajn, ale už trochu nuda :)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    - na vlákninu by si dítě mělo zvykat velice pozvolna...zelenina...ovoce...cerealie
    - velke mnozstvi vlakniny obsazene ve strave snizuje prijem mineralu, hlavne vapniku, zinku a zeleza, coz neni u deti moc ok (tim ale vubec nerikam, ze se ji mate vyhybat...tema vlaknina je velice obsahle a jeji prijem ma velike mnozstvi +)
    - obecne pravidlo je, ze od skolkoveho veku by se prijem vlakniny u ditete mel pohybovat cca vek+5g/den (takze treba u triletaka 8g na den). udaj o mnozstvi vlakniny jiste najdete na obhalu potraviny, pokud se jedna o nebalenou potravinu, po internetu existuje nekolik zdroju tabulek s hodnotami potravin (pr. kalkulator na flora.cz). urcite tady nanabadam at jak blazni zapisujete u kazdeho snedeneho kousku obsah vlakniny, ale pro predstavu neni spatne se do tabulek podivat
    KRKA
    KRKA --- ---
    BONIE: tak to nevim, protoze ovesne vlocky se prece davaji malym detem i do prikrmu jestli se nepletu.. ja si je taky obcas kupuju a prave tam vidim i orechy, ruzny seminka, tak asi proto to mozna obecne nedoporucujou
    BONIE
    BONIE --- ---
    KRKA: no právě i ty tyčinky co mu kupuju jsou jsem z vloček a ovoce, tak mi to přijde v pohodě..
    KRKA
    KRKA --- ---
    BONIE: Řekla bych, ze budou pro děti asi hůř stravitelné, ale když tam třeba nedáš různý semena, ale jen vločky, tak by to asi mělo byt v pohode.. Jinak si to nedokážu vysvětlit(anebo jak píse Trissie)
    BONIE
    BONIE --- ---
    aha.. děkuji, zkusím.. no myslela jsem si, že to bude něco s tou vlakninou.. no ja tyčinky dávám buď z Albertu nebo bio Fit.. ty se mi složením zdají celkem ok a rychlá svačina do kočarku super .)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BONIE: udává se, že u mrňat není střevo připravené na velké dávky vlákniny. proto.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BONIE: asi proto, že tyčinky bývají takové tvrdší a kouskovatější, že by dítě mohlo ten kousek vdechnout?

zkusila bych tyhle: http://www.apetitonline.cz/recepty/1779-musli-tycinky.html
    ale osobní zkušenost nemám, jen s tím, že je to recept z roku 2008 a v té době měl Apetit vysokou kvalitu.
    BONIE
    BONIE --- ---
    prosím vás nemáte nějaký dobrý recept na musli tyčinky? chtěla bych si nějaké upéct doma..
    btw často tak jako čtu, že musli tyčinky nejsou pro děti do 3 let atd vhodné, ale moc nechápu proč.. když jsou třeba jen z vloček a ovoce?
    KRKA
    KRKA --- ---
    VERONIKA22: me je blbe :D
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    teda asi to sem nepatří ale sranda to je senzační :oD
    Peklo na talíři: Mimibazar.cz - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 771269)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/771269-peklo-na-taliri-mimibazar-cz
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ADD: já to tak dělám vlastně dodnes. dokážu jíst 2 měsíce naprosto stejnou snídani i večeři než se mi zprotiví :oD
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    KLARYSSA: myslim, ze pro tohle pocasi jsou jako stvorene nejruznejsi huste polevky ;)
    ADD
    ADD --- ---
    PAVLINKA: Pamatuju si, že jsem měla rok chleba s nutelou, rok šunky s vejci, rok müsli s jogurtem... I můj za chvíli tříletý syn už stihl vystřídat několik období. To, že dítě aktuálně vyžaduje sladkou snídani neznamená, že za rok nebude trvat na chlebu se salámem. Řešila bych až situaci, kdy dítě dlouhodobě celý den vyžaduje jen sladké / hodně slané / mastné jídlo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SRETSIS: u nás zase manžel vypěstoval návyk. že oběd se jí jedině před televizí. takže hodí se mi to v době kdy potřebuju do dítěte nacpat nějaké solidní jídlo a ono by se mu to asi normálně jíst moc nechtělo a ve zbytku času mě televize štve a zakazuji ji kdykoliv se manžel vzdálí. takže za mě: časák je dobrý k tomu aby jsi naučila na nesladkou snídani. a pak zakázat časák bude větší brnkačka než nutit neznámé jídlo. hlavní je, že díky nešvaru si dítě zvykne i na slanou snídani a zlozvyk je prd proti naučení na jinou chuť.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Já sama cítím, že každodenní sladká snídaně není ok, takže se budu snažit občas propašovat sýry, šunku, lučinu apod. Dneska jsem byla úspěšná s chlebem s almete a šunkou od kosti, ovšem za prohlížení časopisu - to je další nešvar.

Já si u jídla hrozně ráda čtu. Jíst sama u netových dikuzí nebo nějakýho časáku je můj ráj:) Ale snažíme se jíst všichni spolu, ale v práci, nebo když jsem sama doma si to užívám. Ovšem nechci to pěstovat u dětí, jen jsem dnes udělala takovýhle kompromis, i když nevím, jestli není lepší bábovka bez časáku. Ach jo:)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    PSICHE23: chleba s lucinou? na kosticky, pak matylda, ale ta je sladka, z dm presnidavky s rakytnikem - tu velkou, stoji pod 40kc a vydrzi tak na 3x, klidne polivku od obeda, syrovou zeleninu?...myslim, ze nevadi, kdyz je nejaky cas jidlo stejne...stejne to jsou porad nejaky vlny, jednou miluje banany, pak je odmita,,,)
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    FILOMENA: Základní otázka zněla, zda dětem sladká snidaně nějak dlouhodoběji uškodí. Ty se kloníš k "ano", já se kloním k "ne". Jelikož jsi reagovala první, vymezovala jsem se proti tvému příspěvku. Za démonizaci považuji tvrzení, že po takovéto snídani vzniká závislost na cukru - což u tvé varianty ne. A na to jsem pocítila potřebu reagovat, že JÁ si to nemyslím - to je celé. V ničem jiném nejsem v opozici. (Pardon, ale slovíčkaření není záměna termínu). Žij v míru, už jsme mimo téma.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    DRIZZT: tak ty zas fatalne beres "slovickareni" - ano, mozna vystiznejsi vyraz je navyk. ani ten ale dle me neni nic moc. a hur muze byt vdycky, to je jasny. nemam pocit ze bych tu neco demonizovala, vzdyt jsem napsala, ze svym detem taky ten cukr dam.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam