dneska byl velice rychlo obed... orestovala jsem na oleji posoleny porek, na nej dala nastrouhanou dyni hokaido, zakapla zazvorovou stavou, podlila vyvarem, trochu cele promichala (orestovala)...pak do toho nasypala hrnek jahel, nalila jeste 3 hrnky vrouciho vyvaru, promichala a nechala uvarit/dojit. na to prislo uzene tofu na kosticky na cibulce zakapnute vorcestrovkou + pickles (zeli, mrkev, cibule) + na platky cerstva kedlubna (sladoucka od mamky ze zahradky)
co myslim tim vyvarem...radne ocistim zeleninu kartackem, napr. z porkovych korenu vymeju hlinu, oloupu korenovku, otrham listy z kedlubu, vydlabu seminka z dyne, uriznu kostal z kvetaku atd. atd. nahazu do hrnce (naplnim ho tak cca do 1/3), pridam morskou rasu, nesolim, dam varit. varim na mirnem ohni klidne pod poklickou (vhodne ted v zime) minimalne 20-30 minut. vyvar pak pouzivam prakticky na vse. polevky, podlevam, delam omacky, varim v tom obilovinu a tak. nepouzivam slupky z cibule a cervene zeli, ty barvej. rasu po uvareni vyndam a pridam do jidla.
ale kdo zna Strnadelovou, tak to pro nej asi nebude nic noveho. me teda vice pomohl ten prakticky kurz vareni zde
http://www.gajamb.cz/Home/kurzy-vareni a fakt doporucuji, Ml.Boleslav je 25 minut z cernaku po R10. Honza Londzin je naprostej profik, ma obrovskou fantazii kombinovat ruzne potraviny. dost casto vystupuje v "sama doma" tak ho mozna nekdo zahledl...