• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    Cervena cocka+strouhana mrkev (varena)+ryze. Vyborne stravitelne, vyvazene, a dokonce to i ji muj muz.

Podle me mrazit jde vsechno, ale musi se davat pozor pri rozmrazovani-kdyz bude rozmrazovat v mikrovlnce, neni to tak dobre. Lepsi nechat pomalu rozmrazit v lednici, pripadne zabalene v igelitaku to soupnout do misky studene (!) vody.
    LILY
    LILY --- ---
    Co červená čočka? Je to syté, rychle hotové a dá se z toho dělat spousta variací.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    a guláš (jen základní, bez kupy ostrého koření).
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: koprová omáčka (dovařit jen brambor a vejce natvrdo, případně hodit hovězí maso), boloňská (nevařená z vína ale jen z vody, což ale je dost podobné jako to zelenino-masové ragů), vepřové v mrkvi (to vařím a mrazím pro sebe).
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: jezis ja koprovku miluju, jak bych si ji ted dala!
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: jo tak to nevim.. :-) ale nejakou smetanovou polivku jsem myslim mrazila a nikdy nicemu pak nic nebylo, tak by to mohlo bejt dobry i u koprovky snad
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: a mrzne dobře?
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: koprovka :) s bramborama teda, abys mu necpala knedliky :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: tak tak, a třeba někdo přijde ještě s něčím podobným!
    KRKA
    KRKA --- ---
    a nebo treba kuskus ze zeleninou, to by taky zvladl, nejakou mrazenou zeleninu na panvi a tomu jen kuskus, kterej zalije vodou a je to :-) a muze mu to udelat cerstve
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: no a k tomu mu jen tata dovari kolinka a je to :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: nene, buď polívka, nebo hlavní jídlo, zas takovej žrout ještě není :-)
    a když to nebude každej den, tak se taky nic nestane, když to nebude masozelenina, ale třeba něco jako ty kuřecí srdíčka, ty jsou taky bez zeleniny. Dopoledne má jogurt s ovocným pyré a odpoledne taky ovoce, takže bez vitamínů nebude. Kuře na paprice je dobrej nápad, to by mu určitě taky hrozně chutnalo, ulítává na všem s hodně omáčky.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: a on ma kazdej den tu zeleninovou polivku a k tomu jeste hlavni jidlo? Nebo jedno nebo druhy? Ptam se proto, jestli to hlavni jidlo musi obsahovat hodne zeleniny :-)) protoze kdyby ji mel v ty polivce, tak uz to asi neni tak uplne nutne (treba kure na paprice) :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRKA: no tohle určitě navařím, ale hledám další inspiraci, co ještě můžu nachystat. Přeci jen já to ještě střídávám s dalšíma čerstvě vařenýma věcma. A se skleničkama jako poslední záchranou počítám, ještě že malýmu tak jedou, to byla moje spása v prvním trimestru, kdy jsem blila i jen z představy, že bych měla něco vařit :-)
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: a proc to nemuzes tocit dal a on mu k tomu vzdy jen uvari prilohy? Ja bych navarila to na co jsem zvykla, dala na mrazak a oni jen uvarej prilohu.. nebo chces neco vylozene uplne jinyho jo? A k tomu bych nakoupila nejake sklenicky a at to stridaji s varenym.. blby?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kvůli rizikovým dvojčatům mě čeká příští rok několikatýdenní hospitalizace (buď akutní kvůli komplikacím nebo plánovaná před porodem), Pavlovi v té době bude něco mezi 16 a 20m. Hlídání budou zajišťovat chůvičky nebo manžel, chůvičky nevaří vůbec, manžel umí tak maximálně přílohy (ještě ho plánuju naučit zeleninovou polívku).

Potřebuju vymyslet dostatečně pestré zásoby do mrazáku, ať má malej v té době co k obědu. co vás napadá, že se dá připravit dopředu a současně je to vhodné pro batole? Případně co zvládne připravit kuchařsky značně nenadaný a nezkušený otec?

Normálně točím na mrazáku rajskou omáčku, zadělávaná kuřecí srdíčka, zeleninovo-masové ragú na těstoviny plus teda zeleninové polévky.

Zásoby se budou průběžně spotřebovávat a obměňovat, takže s trvanlivostí zmraženého není potřeba počítat. Rady typu "ať se otec naučí pořádně vařit" neberu, protože ho čeká pendlování mezi domovem a nemocnicí, plus stejně bude potřeba mít tu něco pro chůvičky. A babičky jsou víceméně (spíš více než méně) nepoužitelné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: pošli si muže pro žampiony :-)
    a cestou může vzít i tu dýni, já vařila dýňovou teď o víkendu a byla to lahoda.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: pórková je dobrej tip, zkusím :) ono žejo, člověk si říká, že je polívek hromada, ale když se nad tím zamyslím, tak jsou buď luštěninové, nebo zelňačka, květáková, brokolicová... :) zbejvaj fakt jen ty brambory; houby nemám.
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    QUANTI: jakoukoli varenou zeleninu rozmixujes a pridas pred podavanim smetanu.
    KRKA
    KRKA --- ---
    QUANTI: z cervene cocky? Ta nenadyma a muzou ji i male deti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam