• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    BONIE
    BONIE --- ---
    XMARGE: tak je to tento
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MIKA, BONIE: díky moc. Já zkusím mrknout ještě v Albertu, co mají za sýry.. To barvivo v Globusích sýrech mě fakt naštvalo. Nečekala jsem to, protože maso a uzeniny maj dobrý..
    BONIE
    BONIE --- ---
    XMARGE: já dávám občas takový sýr s myškou na obalu :) je tam napsáno vhodné pro děti od 1 roku.. u nás jsem ho objevila v Jednotě a myslím, že teď i v Bille.. zkusím zjistit přesnou značku..
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    ECLECTICA: Já míchám červenou čočku s vařenou mrkví a paprikou. Nebo čočka, jáhly a paprika nebo nastrouhané ředkvičky. Oblizují se oba - muž i syn :-).
    LILY
    LILY --- ---
    XMARGE, TAPINA: já sjem v globusu právě ještě nidky nebyla.. Holt musí člověk studovat etikety, no..
    Někde jsem četla, že parmazán je pro děti nejvhodnější (bohužel už netuším, kde). Je fakt, že je slanější, ale to je spousta sýrů. A stačí ho dát jen trochu, zvlášť když se nastrouhá.
    MIKA
    MIKA --- ---
    XMARGE: nedavam vubec... kdyz uz bych davala, sahla bych po tech BIO (mleko, mlecne kultury, mikrob. syridlo, sul max 2%) = bioAmalka
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Mi přijde, že všechny globusácký sýry jsou tím dobarvený. Koukla jsem namátkou na goudu, co tady mám, a co myslíte? Měl ho tam!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LILY: Jm sýr císař.45% - ten není ani nijak zvlášť žlutej a MI sýr em.typu light (ten jsem dávat nechtěla jen koukám, že to barvivo v sobě má taky). Gran moraviu tu máme, nenapadlo mě jí dát dítěti, zdá se mi dost slaná..
    Mně přijde, že taky nekupujeme ty nejlevnější sračky, klasickej eidam jsme doma neměli už kdoví jak dlouho, takže mě to překvapilo:o(
    LILY
    LILY --- ---
    XMARGE: a má ten globus-sýr nějaký název?
    Já kupuju všechno možné, kromě nejlevnějších sraček. Teď mám doma zrovna v lednici Leerdamer a nějaký kozí sýr. A stabilně tu mívám parmazán, který dávám do různých jídel (resp. jeho zdařilou a vcelku levnou napodobeninu od Grand Moravia).
    A zkus vynachávat sytě žluté sýry, které jsou právě dobarvované, aby působily líp.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    Co dávate dětem za tvrdé sýry? Já dávám P dva dny sýr z Globusu a teď na něj kouknu a jsou v něm barviva pro děti nevhodná (E160B). A objevila jsem to i na dalších sýrech, co máme doma. Dají se bězně sehnat sýry vhodné pro děti bez těch bezva barviv?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ECLECTICA: co to smíchat s vařenou zeleninou na másle např., přidat nějakou bazalku ..
    LILY
    LILY --- ---
    DRIZZT, TAPINA: tak to pak jo. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Mně jednou za čas chutná, ale tak jednou ročně.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRIZZT: Mně to taky chutná. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nějaký tip na čočkový salát, který by mohlo i dítě?
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    LILY: Mě to prostě chutná :-) Ale jím to, jen když jsem o víkendu sma a nechce se mi vařit (manžel to nejí a je to rychlé). A ano, občas se na to i těším.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY: já myslím, že mají pocit, že jí zdravě a popř. zhubnou
    LILY
    LILY --- ---
    Já hlavně moc nechápu, proč lidi sojové maso konzumují, protože ani když se to upraví do poživatelné podoby, tak to není žádná lahůdka.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    BADIANE: zkusim pohledat zdroj tohoto tvrzeni, slysela/cetla jsem o tom jiz vicekrat. a ano, jedna se presne o tyto dehydrovane kousky, o kterych pises.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    FILOMENA: "telo neumi sojove maso travit ani v dospelosti" - mohla bys to prosim rozvest? Slysim to poprve. Co je v tom nestravitelneho? (mysli se tim takove ty dehydrivane kousky sojove hmoty co se namoci ochuti a pak vari?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam