• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILY: Mně jednou za čas chutná, ale tak jednou ročně.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRIZZT: Mně to taky chutná. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nějaký tip na čočkový salát, který by mohlo i dítě?
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    LILY: Mě to prostě chutná :-) Ale jím to, jen když jsem o víkendu sma a nechce se mi vařit (manžel to nejí a je to rychlé). A ano, občas se na to i těším.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY: já myslím, že mají pocit, že jí zdravě a popř. zhubnou
    LILY
    LILY --- ---
    Já hlavně moc nechápu, proč lidi sojové maso konzumují, protože ani když se to upraví do poživatelné podoby, tak to není žádná lahůdka.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    BADIANE: zkusim pohledat zdroj tohoto tvrzeni, slysela/cetla jsem o tom jiz vicekrat. a ano, jedna se presne o tyto dehydrovane kousky, o kterych pises.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    FILOMENA: "telo neumi sojove maso travit ani v dospelosti" - mohla bys to prosim rozvest? Slysim to poprve. Co je v tom nestravitelneho? (mysli se tim takove ty dehydrivane kousky sojove hmoty co se namoci ochuti a pak vari?)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LILY: jo tak to mam uplne stejne. makrobiotika my otevrela siroke obzory. da se rict, ze neuvarim jedine jidlo uplne stejne, se stejnymi ingrediencemi. pak je pro nas jednou za cas jidlo z ceske kuchyne prijemne zpestreni. zni to zvlastne, ale je to tak.
    LILY
    LILY --- ---
    TAPINA: ta první věta se mi jako úvaha líbí. :)
    (I když mám pocit, že se to týká (resp. že tělu "vadí") jiné než mateřské mléko.)
    Ale zase mě to donutí uvažovat nad složením potravy a zvýšení její pestrosti, když vím, že něco záměrně vynechávám, tj. je to lepší, než dávat 5x denně mléčné výrobky a mít pocit, že je to OK (nechci tvrdit, že to tu někdo dělá).
    Tuhle zkušenost jsem učinila, když sjem přestala jíst maso. Teprve tehdy, když jsem začala díky vynechání masa přemýšlet nad potravinami, jsem si uvědomila, jak jsem do té doby jedla fádně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ECLECTICA: Stejně tak na nízkotučné, bezsacharidové, bezmléčné, a hladovkáři tvrdí, že půst je vůbec nejvíc pozvnášející ;o) Trávení je práce jako každá jiná, stojí nějakou námahu, ale udělat se musí.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    ja davam nori, wakame, kombu, arame, pak ty chipsy. pokud jde o soju, tak prvoplanove mladsi dceri (17m) nedavam, kdyz se vzteka a chce to ode me z talire, tak ji do pusy dve, tri kosticky tofu, tempehu dam. obcas mame i jidlo se sojovou smetanou, pouzivam sojovku tamari, ale ne nijak pravidelne. fermentovane sojove vyrobky jsou na tom preci jen o moc lepe, nez napr. sojove maso (to telo neumi stravit ani v dospelosti). mleko kupuju ryzove a ovesne. ja mam na ty alergeny svuj vlastni nazor takovy, ze je dobre dite s nimi pomalinku seznamovat a pozorovat vzdy jejich reakci. zlaty fermentovany sojovy vyrobky oproti treba uzeninam. a ty taky malokdo vynecha, natoz az do trech let.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FILOMENA: já mám takové podezření, že lepek nedělá dobře nikomu, neznám člověka, který by se na bezleokové dietě necítil lépe (a to mluvím o lidech, kteří nejsou celiaci, alergici, ani neměli s lepkem jakékoli potíže).
    MIKA
    MIKA --- ---
    BONIE: wakame a kombu, vyvarim vetsinou v polivce a vydelam, (zrovna tento tyden jsem premyslela, ktere rasy jeste davat)... Miso a sojovku chci zaradit pozdej...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KRKA: já se soji chci do 3 let dítěte vyhýbat, Lia nicméně v nemocnici dostala jednou tofu.
    BONIE
    BONIE --- ---
    LILY: já dávám nori vločky, to ani nepozná.. sypu je tak průběžně všude..
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    BONIE: 15m a ano, vařím vše v řasách, občas nějaku sní a nestěžuje si, miso občas dávám do polévek
    LILY
    LILY --- ---
    BONIE: dávám obojí. Resp. řasy mi dítě vyndává, ale ono by mělo stačit, když se v tom jídle vyvaří.
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    k tomu protlaku - kupuji v lidlu ve skleničce "značka" mikado a tam dle složení opravdu není nic než rajčata, je to pasterovaný a obsah refraktometrické sušiny je 30 procent a je fakt hustý a silný - z té jedné 200g skleničky navařím rajskou pro celou rodinu :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE: mě zaujala ta alnatura, o to víc, když jsem si přečetla, že v těch, co kupuju je plesnivina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam