• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    MIKA: ono by chtelo o tomto tematu nacist trochu vic aa z vhodnych zdroju a jen vybirat co kupujes, pak uz by to nebylo tak strasne.

TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIKA: Vajíčka dneska není problém kupovat z chovu na podestýlkách (a taky je kupuju), ale v kuřatech problém fakt nevidím. Když se synovi měsíc po narození nalily prsa, tak jsem hledala na internetu, jestli je to normální a všude jsem se dočetla, že to je z toho, že maminky jedí kuřecí s hormonama. Doprdelepráceuž! No a pak teda ještě dva, tři relevantní zdroje, které psaly, že to je z mateřských porodních hormonů a do konce šestinedělí to zmizí. A zmizelo. Ale samozřejmě že ty ostatní zdroje neopomněly zmínit, že když ty maminky přestaly jíst kuřecí, tak to do pár týdnů zmizelo taky :D
    MIKA
    MIKA --- ---
    nenarazim vubec na nic a na nikoho... psala jsem naprosto obecne a sama za sebe... prumyslovym kuratum proste neverim... vajicka od utrapenych nosnic v klecich, maso s fosfaty ... pokud normalni clovek trochu cte a zajima se o to co si da na talir, tak nemuze kure povazovat za kvalitni pozivatinu ...omlouvam se za vyjadreni sveho nazoru... (zrejme jsem ulitla a spletla si diskusi)
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: asi tak. strasny urban legends tohleto uz.

MIKA: nevim na co narazis, ale ja to samozrejme taky resim, jen trochu jinak.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Aspoň tady by se nemusely objevovat ty kraviny o antibiotikách v kuřatech, když to má být odborná diskuze na úrovni...
    MIKA
    MIKA --- ---
    ja teda resim co dam diteti... "stavim" mu zaklad do zivota a snazim se, aby byl co nejlepsi...ctu etikety a snazim se zdrave jak mi to jen moznosti dovoli...(resim bio/nebio, cukry, lepek, mlecne vyrobky...), az se stane soucasti systemu skolky/skoly a budou tam servirovat jatrovou pastiku z kdoviceho, kurata vyhonena antibiotiky a buhvi cim, co vyrostou za 14 dni atd atd tak to uz moc neovlivnim... BONIE: knizku mam, ale beru to taky jen na inspiraci... vcera na veceri polevka - dojedla se dnes na obed... davam i na mrazak a kdyz se nestiha varit, navrat z krouzku nebo tak vytahuji zasoby
    KRKA
    KRKA --- ---
    MAKU: No od te doby co kamiony nesmí dal po jižní spojce na barandov, jezdí přes sporilov :) denne tu projede cca 230.000 aut a kamionu
    MAKU
    MAKU --- ---
    KRKA: (OT: Na Spořilově je nejhorší vzduch z celé Prahy? To slyším prvně (už tam teda nebydlím, ale vyrostla jsem tam), vždyť je to relativně na kopci - dřív se to říkalo spíš o Podolí, Vršovice kolem Koh-i-noorky atp.)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    BALAENA: a jak moc jsem ohrozena botulotoxinem, kdyz si bude sunku vyrabet doma sama?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FILOMENA: no, ta ruzovouckost je side effect, i kdyz samozrejme vitanej (a puvodne se s tim kvuli te ruzove zacalo), hlavni for dusitanovych soli je v tom, ze vrazdi klostridie, ktery by jinak mohly vyrabet botulotoxin. Proto se mohou/maji dusitany pridavat i do bio masnych vyrobku
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    BONIE: ok, o to vic to nechapu, kdyz jde napr. o to docilit jen o odstin zlutejsi barvu. a hlavne proc, ze. takova sunka a vubec maso je vsechno cpane dusitanama kvuli ruzovoucke barve. je to zhyralost. davaj to i do origo parmske sunky. on by si ji totoz sedivou nikdo nekoupil.
    BONIE
    BONIE --- ---
    KRKA: teď jsem to četla v knížce Radost ze zdravých dětí od Strnadelové.. (jinak ta knížka je dobrá, spousta receptů) a tuhle teorii znám už déle od jiných makrobiotiků, kteří třeba řešili, jak si připravit jídlo do práce, když jim prostě miso polévka od rána do oběda nevydrží..
    já se inspiruju, jsem taky někde mezi.. mám ráda rozmanité jídlo, takže si beru jen recepty a principy, které se mi zdají pro můj život použitelné..
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TRISSIE: já sem mezi tím:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BONIE: makrobiotice musíš buď absolutně věřit, nebo na ni absolutně kašlat, nic mezi tím :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KRKA: on tam určitě nějaký proces je, děje se něco, ale že by to bylo až tak životu ohrožující bych neřekla:)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    BONIE: makrobio je v některých ohledech hodně striktní, např. jídlo již zchladlé považuje za kontaminované a začínající hnít, imho. to já, ač makrobio jedu ne tedy striktně, vycházím z ní spíše, beru jako přitažené za vlasy..
    to bysme musely celý den jen vařit, nedovedu si to představit
    vařím tak, aby se to snědlo ten den, občas to nevyjde .. a co, polévka je většinou na 2 dny
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TORUVIEL: naši jsou zahrádkáři odjakživa, mam to štěstí, že mam od nich od brambory po broskve, je to super, ještě ted mají mrkev, brambory, jablka, dýně.. hold co není snažim se kupovat u prověřeného chlápka na trhu, občas v supermarketu, myslim, že když o tom člověk přemýšlí a snaží se, je to dost k tomu vést zdravější život:)
    KRKA
    KRKA --- ---
    BONIE: no jasne ze davam :-) silne nahnile? Co to je za blbost :)
    BONIE
    BONIE --- ---
    FILOMENA: často to bývá annato, nevhodné pro děti..
    osobně bio nebio a éčka řeším, nehrotím, ale řeším to a přemýšlím nad tím, z čeho vařím.. to seznamování s chemií, což si myslím, že je taky v dnešní dobře potřeba, nechávám na okolí.. aspoň pak nejsem za hysterku, když na navštěvě ukradne šunku z chlebíčku :) beru to jako takové očkování :D
    trochu mě jen stresuje makrobiotika, podle ní dělám skoro všechno špatně :) btw dáváte dětem třeba jídlo, které uvaříte i na druhý den? to jsem se teď dočetla, že už je silně nahnilé a vše by mělo být ihned po přípravě zkonzumováno.. chjo to dělám taky blbě :)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    ne ze bych to omlouvala, ale zrovna barvivo v syru bude stopro karoten, tak to neni jeste takova hruza...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Mně to taky baví, asi to mám po mamce, nicméně v bytě toho taky moc nevypěstuju, až bude dům, bude líp.
    GIO
    GIO --- ---
    KRKA: asi tak s tim mnozstvim syra, ktere dite sni. ja to vidim dost podobne.

na bio neverim taky, mam svoje co jde, co nejde, tak se neda svitit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam