• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: a proc? Ja prvni vec kterou delam v obchode, ze jedu k pecivu, narvu rohlik do ruky a pak muzu V KLIDU nakupovat.. a on uz to ma s tim i tak spojeny, zacne ukazovat a neco povidat a je mi jasny, ze chce ten rohlik :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Ještě frčí rohlíky. Už v obchodě objíždím regál s pečivem velkým obloukem, abych nemusela poslouchat ten jekot :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PSICHE23: jj, i naše bojkotérka je žere. Nejraději takové ty barevné, špenátové, rajčatové nebo mrkvové. Škoda, že se málokdy trefím, která barva bude zrovna v kurzu :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    já myslim že děti obecně těstovinky milují:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mě teď zase překvapilo, jak rychle si malá zamilovala suchý těstoviny (myšleno bez omáčky, nikoliv tvrdý :). Všechny matky v mém okolí mi to říkaly, jak suché těstoviny jsou milované jídlo... Jak to s čímkoliv zamíchám, je z toho jen další jídlo, které se jako sní, ale bez nadšení. Zato suchá vrtule v pařátku nebo v zobáčku, to je prostě vrchol blaha.

Co to na nich jen je?

Asi že je to prostě tak pohodové "prstové jídlo", spolu s kukuřičnejma křupkama a banánem... máte typy na nějaká další taková jídla? Vařené hranolky mrkve zatím nezabraly, nemá ještě ani zub :) Hranolky okurky jsou dobrý na vysávání šťávy, ale tam moje invence končí...
    KRKA
    KRKA --- ---
    PETATA: V Sama doma jednou byla nejaka ženská, odbornici na výživu u děti .. Říkala, ze brambory nejsou vůbec vhodně pro malé děti, snad kvůli trávení nebo co, ale už si to nepamatuju, každopádně je vůbec nedoporucovala
    PETATA
    PETATA --- ---
    LILY: na to já se strašně těším!
    sama ho můžu na všechny způsoby... mňam
    zatím jsem ji koupila od Alnatury skleničku a nic jiného tak rychle a s chutí nesnědla
    LILY
    LILY --- ---
    PETATA: já jsem si nemohla vynachválit hokaido (je to sladké, hned se to rozvaří a je to jedna z nevhodnějších věcí do začátku), jenže dítku bylo půl roku začátkem podzimu, tak jich tehdy bylo dost.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNNA: take me to mile prekvapilo, naopak jsem cekala, ze to bude na dyl, jak jsou tvrde.. ale naopak byly hned, narozdil od mrkve

jinak diky za tipy na vareni na pare a vlozku IKEA.. slo to skele
    LILY
    LILY --- ---
    OXIS: naše první dětská MUDr. to věděla, protože neumím moc lhát a na udivený výraz, jak to, že nervu dítě masem 6x denně jsem holt poctivě odpověděla, že upírat mu to nechci, ale že mě holt nenapadne to koupit, když to doma nejíme. Pak následoval vyděšený dotaz "vy jste vegetariáni?!?" a vzájemné pohledy se sestřičkou... Takže jsme dítku párkrát zkusili dát trochu telecího, abychom doktorce mohli říkat, že maso sem tam jí.
    A byl klid. :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Batáty jsem dávala hned mezi prvními. Je skvělý, jak se rychle uvaří do měkka a stačí je rozmáčknout vidličkou. Ideální prvopříkrmová zelenina, alespoň z hlediska přípravy :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: 25g.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TAPINA: no prave, to byla jedna z prvnich veci, kterou ochutnala.. mrkev a pak mrkev s brambory
    Ty bataty byl jen momentalni napad, ze je tu mam pro nas k veceri, tak jsem kus urizla
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETATA: No, o bramborách se vedou dlouhé diskuze, vedly se už i tady :o) Já jsem toho názoru, že se brambory v naší zemi konzumují poměrně ve velkém už tak dlouho, že pravděpodobně máme dávno nějakou genetickou rezistenci na solanin a netřeba se bát. Neslyšela jsem v životě, že by někdo měl po bramborách nějaké problémy, a dávají se i do těch skleniček pro nejmenší.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kolik masa je vhodné na jednu porci pro desetiměsíčního? Furt těch 10 g, nebo už víc?
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OXIS: Doktorka neví, že jsme vegetariáni, nepovažuji tento způsob stravování za něco, co je třeba konzultovat s lékařem (a to ani pokud jde o dítě). Ale věřím, že spousta lidí na to nahlíží tak, jako bych chtěla své vlastní dítě zahubit. Dítě dostává maso u babičky ( 1x-2x měsíčně), muž se stravuje tak, že sní to, co je mu kde předloženo na talíř (čili doma pod mojí taktovkou ho chudáka krmim vege :-). Nemám obavy, znám dost lidí, co vyrostli na čist vegetariánské dietě, není s tím žádný problém, jen je to v našich končinách stále asi spíše neobvyklé.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Ok, díky
    Zkusila jsem přidat asi 2 lžičky, chutnalo to dobře, tak snad ji po nich bude dobře

Jen jsem měla za to, že jsem někde četla, že brambory by snad ti nejmenší neměli jíst, tak jsem se chtěla ujistit, jak to je

Máte nějaký šikovný web, kde jsou informace, kdy co zavádět a třeba recepty?
    OXIS
    OXIS --- ---
    TORUVIEL: 6x týdně maso, to je fakt úchylný, ví, že jste vegetariáni? Já maso nejím, drahý jo, zbytek rodiny taktéž (vždycky, když mi něco je - špatná pleť, únava, bolavý záda, bla bla, tak za všechno může to, že nejím maso! .))) ). Takže teď v těhotenství sem tam něco sním, aby byl klid, ovšem nejsem si jistá, jestli ten stres při jídlu malýmu prospívá. Do budoucna nemám v plánu se učit vařit maso, máme tradiční babičky, takže jednou týdne je dle mě akorát. No, takže jsem se chtěla zeptat, jestli si o Tobě doktorka myslí, že jsi krkavčí matka..? A jestli prudí a vyhrožuje a tak? .) Díky
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    PETATA: Nebála bych se je dát klidně hned na začátku přikrmování.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETATA: Nedávala jsem batáty, dávala jsem brambory, ale zavedla jsem je hned po mrkvi. Batáty by šly taky, my je nekupujeme, tak jsem neviděla důvod je dávat extra dítěti.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Od jakého měsíce jste dětem do příkrmu dávaly batáty?
    Natálce je 5 měs. a zkouším poprvé něco uvařit. Zatím jsem zkoušela na skleničkách na co se ksichtí a co jí chutná. Nechci dávat samotnou mrkev, tak mě napadly právě batáty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam