• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Stravitelnost těstovin se dá hodně ovlivnit dobou vaření. No a když jsou těžko stravitelné, tak holt se budou trávit dýl, dyť ty malý děti beztak nic jinýho nedělaj :D Já tyhle doporučení nějak neřeším, dávám všechno, co normálně jíme, jen v neslané a pokud možno bezéčkové variantě. V nezměněném stavu vycházela zelenina, než se Jirka naučil kousat (dásněma, zuby má zatím dva). Pak to ze dne na den přestalo.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: tak to pockej na lentilky ;-), to je zazitek :D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HABRENKA: Takhle občas vyjdou málo povařené borůvky ve stejném stavu, jako šly dovnitř. Dělá to zajímavé barevné ornamenty na plíně :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: o zadnem nevim, treba nekdo fundovanejsi poradi... ja ji je taky davam ;-), ale dostala jsem od matky pojeb... spis ze tu konzistenci jejich bricho jeste neumi rozbit a ze to da praci stravit.. jenze ja maly davam i pomeranc, hroznove vino a obcas ma i cerne olivy, kdyz je ukradne... a problemy nepozoruju, jen obcas neco v ne moc pozmenemem stavu vyjde :-D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HABRENKA: Já už jsem se dočetla takových informací, co kdy zavádět a nezavádět, protože to děti blbě tráví/bolí je bříško/mají prdíky/zácpu/průjem/whatever, že to třídím zdravým rozumem a pozoruju, jak na to dítě reaguje. Těstoviny v 7,5 měsících jí problém nedělají a projevuje k nim vztah takřka vášnivý, tak je cca 1-2x do týdne dostane. Nejdřív 2-3 vrtule do ruky, potom pár vrtulí zamíchaných v (maso)zelenině. Problémy nepozoruju.

Je u těstovin nějaký zvláštní důvod, proč by s nima měl být problém? Krom lepku...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: testovin by nemelo moc maly dite, blbe to travi... ale jinak nakrajeny je jiste nechtela, ale cely, to jo... holt nejaka divna vec to bude :)... mensi prezila na krupkach, jak jich je tolik druhu, tak se to dalo stridat, pak banan na kolecka a postupne zvetsovat a pridavat, mrkev a pod. absolutne odmitla...
    ted, co je vetsi, tak jede uz na vsem, co jde nakrajet a ukousat, vanocka, chleba, jablka, ryzovy chlebiky, okurka, paprika...
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Rohlíky nekupujem, peču si vlastní pečivo (občas, moc se tím neživíme), takže mi nedělá potíž to v obchodě objet.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: a proc? Ja prvni vec kterou delam v obchode, ze jedu k pecivu, narvu rohlik do ruky a pak muzu V KLIDU nakupovat.. a on uz to ma s tim i tak spojeny, zacne ukazovat a neco povidat a je mi jasny, ze chce ten rohlik :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Ještě frčí rohlíky. Už v obchodě objíždím regál s pečivem velkým obloukem, abych nemusela poslouchat ten jekot :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PSICHE23: jj, i naše bojkotérka je žere. Nejraději takové ty barevné, špenátové, rajčatové nebo mrkvové. Škoda, že se málokdy trefím, která barva bude zrovna v kurzu :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    já myslim že děti obecně těstovinky milují:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mě teď zase překvapilo, jak rychle si malá zamilovala suchý těstoviny (myšleno bez omáčky, nikoliv tvrdý :). Všechny matky v mém okolí mi to říkaly, jak suché těstoviny jsou milované jídlo... Jak to s čímkoliv zamíchám, je z toho jen další jídlo, které se jako sní, ale bez nadšení. Zato suchá vrtule v pařátku nebo v zobáčku, to je prostě vrchol blaha.

Co to na nich jen je?

Asi že je to prostě tak pohodové "prstové jídlo", spolu s kukuřičnejma křupkama a banánem... máte typy na nějaká další taková jídla? Vařené hranolky mrkve zatím nezabraly, nemá ještě ani zub :) Hranolky okurky jsou dobrý na vysávání šťávy, ale tam moje invence končí...
    KRKA
    KRKA --- ---
    PETATA: V Sama doma jednou byla nejaka ženská, odbornici na výživu u děti .. Říkala, ze brambory nejsou vůbec vhodně pro malé děti, snad kvůli trávení nebo co, ale už si to nepamatuju, každopádně je vůbec nedoporucovala
    PETATA
    PETATA --- ---
    LILY: na to já se strašně těším!
    sama ho můžu na všechny způsoby... mňam
    zatím jsem ji koupila od Alnatury skleničku a nic jiného tak rychle a s chutí nesnědla
    LILY
    LILY --- ---
    PETATA: já jsem si nemohla vynachválit hokaido (je to sladké, hned se to rozvaří a je to jedna z nevhodnějších věcí do začátku), jenže dítku bylo půl roku začátkem podzimu, tak jich tehdy bylo dost.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNNA: take me to mile prekvapilo, naopak jsem cekala, ze to bude na dyl, jak jsou tvrde.. ale naopak byly hned, narozdil od mrkve

jinak diky za tipy na vareni na pare a vlozku IKEA.. slo to skele
    LILY
    LILY --- ---
    OXIS: naše první dětská MUDr. to věděla, protože neumím moc lhát a na udivený výraz, jak to, že nervu dítě masem 6x denně jsem holt poctivě odpověděla, že upírat mu to nechci, ale že mě holt nenapadne to koupit, když to doma nejíme. Pak následoval vyděšený dotaz "vy jste vegetariáni?!?" a vzájemné pohledy se sestřičkou... Takže jsme dítku párkrát zkusili dát trochu telecího, abychom doktorce mohli říkat, že maso sem tam jí.
    A byl klid. :)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: Batáty jsem dávala hned mezi prvními. Je skvělý, jak se rychle uvaří do měkka a stačí je rozmáčknout vidličkou. Ideální prvopříkrmová zelenina, alespoň z hlediska přípravy :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: 25g.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam