• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LILY
    LILY --- ---
    XMARGE: jé, tak to mě nějak minulo.. :))
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LILY: dělalo se to už za nás, že se dítěti strčil rohlík a na kase se hlásí, že už je snědenej... Děláme to takhle dost často a nikdy nám proti tomu nikdo nic neřekl...
    LILY
    LILY --- ---
    KRKA: a jim to nevadí, že konzumujete už před zaplacením? To mě nějak nikdy nenapadlo. Vždycky dítku říkám, že to musíme nejdřív koupit, než mu dám cokoliv z nákupu ke konzumaci.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TRISSIE: Přesně, občas teda žasnu, jaký je to fofr.. :-) Syn takhle polyká v celku kusy pomeranče, hrášek a kukuřice totéž.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: truhel ani svými 16 zuby nepovažuje za vhodné kousat hrášky a kukuřice. Obojí, podotýkám, miluje.
    No co, aspoň mám dobrý přehled o tom, jak rychle mu funguje zažívání :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Stravitelnost těstovin se dá hodně ovlivnit dobou vaření. No a když jsou těžko stravitelné, tak holt se budou trávit dýl, dyť ty malý děti beztak nic jinýho nedělaj :D Já tyhle doporučení nějak neřeším, dávám všechno, co normálně jíme, jen v neslané a pokud možno bezéčkové variantě. V nezměněném stavu vycházela zelenina, než se Jirka naučil kousat (dásněma, zuby má zatím dva). Pak to ze dne na den přestalo.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: tak to pockej na lentilky ;-), to je zazitek :D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HABRENKA: Takhle občas vyjdou málo povařené borůvky ve stejném stavu, jako šly dovnitř. Dělá to zajímavé barevné ornamenty na plíně :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: o zadnem nevim, treba nekdo fundovanejsi poradi... ja ji je taky davam ;-), ale dostala jsem od matky pojeb... spis ze tu konzistenci jejich bricho jeste neumi rozbit a ze to da praci stravit.. jenze ja maly davam i pomeranc, hroznove vino a obcas ma i cerne olivy, kdyz je ukradne... a problemy nepozoruju, jen obcas neco v ne moc pozmenemem stavu vyjde :-D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HABRENKA: Já už jsem se dočetla takových informací, co kdy zavádět a nezavádět, protože to děti blbě tráví/bolí je bříško/mají prdíky/zácpu/průjem/whatever, že to třídím zdravým rozumem a pozoruju, jak na to dítě reaguje. Těstoviny v 7,5 měsících jí problém nedělají a projevuje k nim vztah takřka vášnivý, tak je cca 1-2x do týdne dostane. Nejdřív 2-3 vrtule do ruky, potom pár vrtulí zamíchaných v (maso)zelenině. Problémy nepozoruju.

Je u těstovin nějaký zvláštní důvod, proč by s nima měl být problém? Krom lepku...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: testovin by nemelo moc maly dite, blbe to travi... ale jinak nakrajeny je jiste nechtela, ale cely, to jo... holt nejaka divna vec to bude :)... mensi prezila na krupkach, jak jich je tolik druhu, tak se to dalo stridat, pak banan na kolecka a postupne zvetsovat a pridavat, mrkev a pod. absolutne odmitla...
    ted, co je vetsi, tak jede uz na vsem, co jde nakrajet a ukousat, vanocka, chleba, jablka, ryzovy chlebiky, okurka, paprika...
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KRKA: Rohlíky nekupujem, peču si vlastní pečivo (občas, moc se tím neživíme), takže mi nedělá potíž to v obchodě objet.
    KRKA
    KRKA --- ---
    TORUVIEL: a proc? Ja prvni vec kterou delam v obchode, ze jedu k pecivu, narvu rohlik do ruky a pak muzu V KLIDU nakupovat.. a on uz to ma s tim i tak spojeny, zacne ukazovat a neco povidat a je mi jasny, ze chce ten rohlik :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Ještě frčí rohlíky. Už v obchodě objíždím regál s pečivem velkým obloukem, abych nemusela poslouchat ten jekot :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    PSICHE23: jj, i naše bojkotérka je žere. Nejraději takové ty barevné, špenátové, rajčatové nebo mrkvové. Škoda, že se málokdy trefím, která barva bude zrovna v kurzu :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    já myslim že děti obecně těstovinky milují:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mě teď zase překvapilo, jak rychle si malá zamilovala suchý těstoviny (myšleno bez omáčky, nikoliv tvrdý :). Všechny matky v mém okolí mi to říkaly, jak suché těstoviny jsou milované jídlo... Jak to s čímkoliv zamíchám, je z toho jen další jídlo, které se jako sní, ale bez nadšení. Zato suchá vrtule v pařátku nebo v zobáčku, to je prostě vrchol blaha.

Co to na nich jen je?

Asi že je to prostě tak pohodové "prstové jídlo", spolu s kukuřičnejma křupkama a banánem... máte typy na nějaká další taková jídla? Vařené hranolky mrkve zatím nezabraly, nemá ještě ani zub :) Hranolky okurky jsou dobrý na vysávání šťávy, ale tam moje invence končí...
    KRKA
    KRKA --- ---
    PETATA: V Sama doma jednou byla nejaka ženská, odbornici na výživu u děti .. Říkala, ze brambory nejsou vůbec vhodně pro malé děti, snad kvůli trávení nebo co, ale už si to nepamatuju, každopádně je vůbec nedoporucovala
    PETATA
    PETATA --- ---
    LILY: na to já se strašně těším!
    sama ho můžu na všechny způsoby... mňam
    zatím jsem ji koupila od Alnatury skleničku a nic jiného tak rychle a s chutí nesnědla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam