• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KRKA: tak si to začni ověřovat ...
    KRKA
    KRKA --- ---
    ZUZKAOU: to se mi nezdá :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    OTZ: Všechny pediatry co znám to doporucuji.. To ze se to někomu nelíbí je jeho věc. Me se to taky nelíbí, ale jen jsem tim chtěla říct, ze vývar denne tim padem vadit nemůže (kdyz nevadí dle nich maso kazdej den)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OTZ: Můžeš ji vidět, klidně ti dám kontakt na naši dětskou :-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KRKA: mimochodem doktori doporucuji maso 6x tydne

takovyho doktora bych chtel videt, zije asi v minulym stoleti..dite nemusi maso vubec, spis to skodi nez prospiva
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EUCHENIE: protože v EU se kuřata ničím takovým nevyhání, jsou velká protože jsou to hybridi různých druhů. Přebírání informací z USA bez ověření evropské reality je hloupé a rozhodně si zaslouží mínusy.

Jo a ani antibiotika v mase či mléce prostě nejsou.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: proč minusy? tak pardon, nejsou to sračky, jsou to samy moc zdravy veci, dobrutky a naminky.)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARIBOKACHNA: není to pravda - kosti a maso se přivádí do varu a pak se dá do nové vody pouze pokud chceš vyloženě čirý vývar, protože se ti v té první vodě vysráží bílkoviny, které kalí barvu vývaru. Ovšem taky jsou součást výživové hodnoty, takže pokud ti nezáleží na tom, aby to byla úplně čirá tekutina, tak je vař normálně od začátku.

Obecně vývar, kde jsou hlavní část kosti je extrémně zdravý - protože želatina a spousta minerálů + v tucích rozpustné vitamíny - zejména když do vaření přidáš trošku octa/vína (ve výsledné chuti to nebude poznat, protože se všechno kyselé naváže na minerály)

http://www.westonaprice.org/food-features/why-broth-is-beautiful

česky jsem pak ublogla zde http://www.paleolifestyle.cz/2013/05/19/polevky/#more-3171
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    KRKA: 2-3 dny ...ale Michelle davam jidlo jen v den uvareni a pak nasledujici den
    KRKA
    KRKA --- ---
    HARIBOKACHNA: :D škodlivý? Ježíši ..
    Nic takového jsem v zivote neslyšela a ani nic nevylevam, naopak bych řekla ze je lepší než kuřecí.. A jak dlouho normalne skladujes uvarené jídlo v lednici?
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    KRKA: jj davam tam i maso z kurete co v tom vyvaru vyvarim...
    no jde mi o to jsetli ji mohu udelat i hovezi vyvar? a pak do toho nakrajet to maso z vyvaru? nekdo mi rikal, ze hovezi vyvar je nezdravy! a take,ze prvni vodu co se mi z hoveziho vyvaru vyvari musim vylit a varit znovu, abych tam nemela skodliviny...je to pravda?

a take netusim jak mam treba udelat rybi vyvar pro male dite a jak ho mam skladoat - musim ho varit z hlav jako na Vanoce? to bych asi nezvladla sahat na usekane rybi hlavy.. jak dlouho ho pak mohu skladoat v lednici - ten jsem nikdy nevarila.
    KRKA
    KRKA --- ---
    HARIBOKACHNA: no nevim teda.. davas ji tam i kusy masa?? Pokud ne, tak to opravdu hodne bilkovin rozhodne neni.. mimochodem doktori doporucuji maso 6x tydne mam pocit..

a moc teda i nechapu tu tvoji druhou otazku.. vyvar ji muzes udelat z ceho se ti zamane ne? Co doma najdu z toho udelam polivku, nic tezkeho.. a maso muzes taky vyvarit jaky chces (teda krome veproveho).. bezne delam hovezi nebo kruti vyvar
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    aha uz jsem to dohledala... nekdo psal, ze pokud se dava denne,tak dostava dite moc bilkovin...ale pak trissie psala, ze ma nizkou energetickou hodnotu stejne a neni v nem zas tolik bilkovin..takze to neni problem!

jinak budu rada za recepty na dalsi mozne vyvary pro deti jako napr. rybi, hovezi, ciste zeleninovy? jsem rada,ze Michellka ji aspon neco!
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    nebo esi to neni jako ze jsou ty kurata vyhanena nejakejma srackama, aby rychle rostly, mozna?
    KRKA
    KRKA --- ---
    HARIBOKACHNA: Proč by to mělo vadit? Jedinej důvod kterej me napadá je, ze nemá pestrou stravu .. Ale to bych osobně neresila
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Michelle ma novou fazi ... Chce jist jen kureci vyvar... Nekdo tu psal,ze to neni vhodne moc casto? Proc?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TAPINA: ja taky...

ted jsem teda delala ratatouille, ale to si tak dobnul, ted mam v troube falafel, tak uvidim, esi si da, u babi a dedy mivame maso + kase, maso+rejze
    mam vlastne vyfocenou nejakou knizku z knihovny s receptama, tak to zkusim dat do kupy a dodat
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    povidani o vapniku
    Vápník z rostlinných zdrojů: mák, sezam, mandle a další rekordmani | Vegmania
    http://www.vegmania.cz/clanky/vapnik-z-rostlinnych-zdroju-mak-sezam-mandle-dalsi-rekordmani
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Mám tentýž pocit, plus dítě k tomu ještě půlku věcí nejí, neboť má takové období.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já zas mám pocit, že mládě jí furt to samý. Ale když my taky nemáme kdovíjak pestrý jídelníček, tak co mám furt vymýšlet.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    diky za tipy, ja ted zkusmo varim jahly nasladko s merunkama, no uvidim, docela tu na chudere experimentuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam