• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HARIBOKACHNA: tak jak máš ten steak - tj - nožem zkracuješ vlákna, ne že odděluješ jednotlivé svazky, které stejně svíčková nemá.

HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ZUZKAOU: Pres vlakna a na kolecka? Takto nebo takto?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    PATISLAV: Nejsem historik, mohla bych se jen dohadovat.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: A v čem je to tady jiné? Stačí si osvojit jiné dietní návyky a je to.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TAPINA: Můžeš mi místo těchhle blbin odpovědět na jednoduchou otázku?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TORUVIEL: No dobře, ale my žijeme tady a tady se o tom bavíme.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: S tím plánováním, asi to platí pro lidi, co na vege stravu přejdou tady, kde to není obvyklé, ale co třeba v jiných zemích, kde je to tradiční? Jedna odnož mé rodiny žije v asii a stravují se vegetariánsky všichni, od narození, bez upoceného sestavování jídelníčku, prostě se živí tradiční kuchyní.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PATISLAV: Prase je všežravec, že? A oheň vynalezlo kdy?
    Tady se furt řeší, jak maso přirozené není, a druhou větou klidně řekneš, že bílkoviny se dají získat jinak, ale musí se VĚDĚT, odkud. Ne. V přirozené stravě nic vědět nepotřebuješ, můžeš jíst, co tě napadne, a bude to správně. Dokud nezačneš s tím, že máš chuť na pomeranč a dáš si Fantu, což dělají ti lidi, co jsou blbě živení všežravci.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TAPINA: jíst maso je pro nás přirozené, jo? Tak mi pověz jednu věc: jaké maso člověk jedl před vynálezem ohně a jak?
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: s radioterapií to nesouvisí, s hlasivkami se při operaci nic nestalo a nemám to o nic horší, než před operací. ale otravný to je. teoreticky to teda může být reakce imunity na něco potravě/ve vzduchu apod.? to bych ráda vyloučila, protože na plicích a v krku nic není. a než se smířím s tím, že budu do konce života tahat hleny, tak bych ještě zkusila zepár variant :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CORNELA: Je tu ještě ta možnost, že během roku zcela změnili své výstupy, což považuji za krajně nepravděpodobné. Osočovat mě ale ze lži je od tebe krajně nevychované. Proč bych to asi dělal? Jenom proto, abych se tu s tebou mohl hádat? Inu, jsou to povětšinou masožravci, kteří si potřebují ospravedlnit své stravovací návyky skrz všelijaké autosugesce. My vegetariáni navzdory vašim zaručeným faktům o tom, jak nelze přežít, kupodivu žijeme, včetně našich dětí. A polovina Indie to z nějakého záhadného důvodu zvládá taky.

To by chtěl Dänikena, aby tuhle záhadu rozlouskl.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PATISLAV: To není, to taky netvrdím. Lze se bez masa živit plnohodnotně, ale není to pro nás přirozené, musí se to uměla plánovat, zjišťovat složení potravin a pracně skládat jídelníček. Zatímco přirozeně stačí jíst, na co mám chuť, tělo si řekne, a nebude mi nic chybět. Nesmím ho ale oblbovat umělýma náhražkama s jiným složením, než jak se jeví navenek.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TAPINA: Ano, ta bílkovina ovšem není jenom v mase.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    CORNELA: Hele četla sem teď nedávno nějaký článek (nevim jak moc věrohodný) o tom, že strava má vliv, ale už se mi to teď nechce hledat, najdu později.
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: tak ale proto se na to ptám, kam má teda člověk s hlenama jít kromě na krční a na alergologii?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TAYLES: Mlíko NĚKOMU zahlenění zhoršuje, někomu ne. Stejně jako někdo bez ponožek chytne zánět močáku a někdo v džínách vaginální mykózu. Naprosto všechno může někomu něco způsobit :o)
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: ale to už mám daleko dýl, ty hleny. a právěže mám pocit, že to mlíko to zhoršuje - ale o mlíku se to říká všeobecně. tak nevím, jestli je to ještě něco dalšího - škoda, že jsem se na ty testy nezeptala.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: plus teda vzhledem k mírnému, leč prokazatelnému antibiotickému účinku tempehu by se tento úplně pravidelně stejně jíst neměl.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    OTZ: Mají ho i dospělí, záleží možná taky na stravě, pokud je dítě živeno i po odstavení mlékem, tvrbu laktázy si zachová (a asi v tom hrají roli další faktory, nejsem mudr).
    TAYLES
    TAYLES --- ---
    CORNELA: tak nevím, tak jsem myslela, že když se na ORL vyloučí nález na hlasivkách, tak se třeba posílá na alergologii. problém ale právě je, že to evidentně řeší jen někdo. přitom je to pro praktický život docela obtěžující a klidně to může být reakce na nějaké potraviny nebo co já vím. budu muset najít tu doktorku, co se o to zajímala. ta druhá byla dobrá příšera :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam