• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ASTRING: ne, to je mu sest mesicu, ukoncenych... a tretiho zari to bude prvni den sedmeho mesice, ne?
    jinak staci par lzicek, neni to kvuli tomu, aby pribral, ale aby si telo zvykalo na nove potraviny, pripadne alergeny a pod... coz je dulezite jak pro imunitu, tak pro streva... nezbytne to neni, vhodne tomu rikaji...
    ASTRING
    ASTRING --- ---
    TRISSIE: dekuji :)
    BALAENA: ukonceny 6 mesic se pocita dnem kdy je mu 6 mesicu? To znamena, ze kdyz se narodil 2.3 tak 2.9 je mu sedm mesicu???
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ASTRING: jen tak na okraj: do ukonceneho 6. mesice mu zbyva necely tyden
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ASTRING: pokud nechce celou dávku, tak ho nenuť a dokoj ho, ale mezi 5-7 měsícem je imunologicky dobrá doba na to, vyzkoušet co nejvíc věcí, protože u potravin zaváděných v tomhle období se snižuje riziko alergie. Zvlášť pokud současně kojíš.
    ASTRING
    ASTRING --- ---
    Ahoj maminy mam dotaz... Moje pediatricka nam rika, ze bychom meli zacit s prikrmem, mam prcka ted 2.9 mu bude 6mesicu. Je plne kojenej a na pul roce vazi 9800g doktorka mi rika, ze uz by mel jist misto obeda prikrm a misto svacin i vecere taky a kojit jen rano a pres noc, ale malej nic moc dlabat nechce a ja ho nechci moc nutit, rikam si ze ma jeste mesic cas do ukonceneho 6mesice co si o tom myslite? Diky za odpoved :) nejak to nemam s kym konzultovat holky kolem me co maj stejne stary decka nekojej a deti uz jim jedi vsechno od 4 mesice:))
    MIC
    MIC --- ---
    ANNNA: prokoukne :-) a nejspis velice rychle
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    ADD:
    BALAENA:
    TAPINA: no já dělám mléčný kaše Hipp a druhej den vypadají poměrně nevábně, dole je ta hustá kaše a nahoře tekutina.
    GIO
    GIO --- ---
    NEMYNA: gurman.)
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    GIO: Nene neposere, maci si tam i ovoce a tvari se, ze to tomu presne chybelo ,)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    INUSHKA: Jo, to u nás se žvýkáním problém není :)

Potvůrka už holt přišla na to, že chce jíst totéž, co my. Tak budu vařit (skoro) neslaně i pro nás a dosolíme si na talíři. To snad neprokoukne :)

Včera na návštěvě obědvala pevné součástky z polívky a brambory se pstruhem z mého talíře, místo aby se obtěžovala přivonět k vepřovému v mrkvi, co jsem jí přivezla a ohřála. Není blbá a pozná rozdíl :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kaše Babylove se taky začala dělit na tekutou a pevnou složku už v průběhu krmení, když to trvalo moc dlouho. Nemléčné kaše z kravského mléka se chovají jinak.
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Jo, vlastně možná mystifikuju. Už nějaký čas používám hlavně nemléčnou kaši od Vitany a když míchám mléčnou, tak takřka výhradně babylove. A asi vždy, když jsem chtěla přechovat hustou kaši, tak jsem ji zalila mlékem (obyčejným kravským). Pokud toto ještě nejde, tak přechovávání asi bude problém. Omlouvám se, nedošlo mi, že jsem nikdy neřešila nutnost UM v kaši.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: ono asi záleží hlavně na vstupní surovině. kaše, které jsem dělala synovi z Nutrilonu Pepti (nyní Allergy Care), byly fialovej trpasličí hnus už hned po přípravě a byť jen půlhodinové odležení jejich kvalitu rozhodně nevylepšilo.
    ADD
    ADD --- ---
    KRISTY: U nás naprosto v pohodě. Schovávala jsem jak pevnou, tak řídkou (míchám ji do lahvičky na pití). Možná, že pomůže zalít to trochou mléka a zavíčkovat. Rozhodně to nebylo nikdy zkažené. A to nemluvím o tom, že občas usnu dřív, než to kluci dopijou, jeden něco nechá a ráno to dojedou - a nic jim po tom nikdy nebylo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNNA: Jo, sbohem zásady... Já už měsíc Malvíně marně vysvětluju, že jíst se dají i pevné kousky, nejen kaše, ale nefunguje to. Cpe si do pusy a soustředěně žužlá všechno, kromě jídla - a zkoušela jsem všechno možné - kukuřičné křupky, různé druhy ovoce i zeleniny, vaječný bílek uvařený natvrdo, kousek rohlíku... Jenom piškotům jsem se zatím vyhýbala, neb jsem toho názoru, že na cukr je času dost. A dneska na návštěvě u mojí tety tato v nestřeženém okamžiku jeden piškot Malvíně podstrčila - a stalo se co? Malvína si ho samozřejmě okamžitě nacpala do pusy, rozžužlala a snědla. Následně zblajzla ještě čtvrt švesky a snědla by tu půlku, co dostala, asi i celou, kdybysme jí ji nevzali, protože jsme už museli jet (jedla to hrozně pomalu a aby ji žvýkala v autě za jízdy, to jsem přece jen nechtěla). Tak jsem zvědavá, jestli si to ještě zítra bude pamatovat.
    GIO
    GIO --- ---
    NEMYNA: a to se neposere?.)
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    nas mlady si maci piskoty v morske vode a hrozne mu to chutna ;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KRKA: Jo, toho jsem se tak nějak bála. Myslím, že už to bude neprůchozí :/ Jo, to máme z toho ochutnávání.
    KRKA
    KRKA --- ---
    ANNNA: Co vím, tak všude se doporučuje od roka... I dr. mi to říkala
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Od kdy myslíte, že je OK (mírné) solení? Prcková jak ochutnala lehce solené jídlo, tak ty neslané blafy skoro nejí :/ Je jí 10,5 měsíce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam