• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ADD
    ADD --- ---
    KRISTY: U nás naprosto v pohodě. Schovávala jsem jak pevnou, tak řídkou (míchám ji do lahvičky na pití). Možná, že pomůže zalít to trochou mléka a zavíčkovat. Rozhodně to nebylo nikdy zkažené. A to nemluvím o tom, že občas usnu dřív, než to kluci dopijou, jeden něco nechá a ráno to dojedou - a nic jim po tom nikdy nebylo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNNA: Jo, sbohem zásady... Já už měsíc Malvíně marně vysvětluju, že jíst se dají i pevné kousky, nejen kaše, ale nefunguje to. Cpe si do pusy a soustředěně žužlá všechno, kromě jídla - a zkoušela jsem všechno možné - kukuřičné křupky, různé druhy ovoce i zeleniny, vaječný bílek uvařený natvrdo, kousek rohlíku... Jenom piškotům jsem se zatím vyhýbala, neb jsem toho názoru, že na cukr je času dost. A dneska na návštěvě u mojí tety tato v nestřeženém okamžiku jeden piškot Malvíně podstrčila - a stalo se co? Malvína si ho samozřejmě okamžitě nacpala do pusy, rozžužlala a snědla. Následně zblajzla ještě čtvrt švesky a snědla by tu půlku, co dostala, asi i celou, kdybysme jí ji nevzali, protože jsme už museli jet (jedla to hrozně pomalu a aby ji žvýkala v autě za jízdy, to jsem přece jen nechtěla). Tak jsem zvědavá, jestli si to ještě zítra bude pamatovat.
    GIO
    GIO --- ---
    NEMYNA: a to se neposere?.)
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    nas mlady si maci piskoty v morske vode a hrozne mu to chutna ;)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KRKA: Jo, toho jsem se tak nějak bála. Myslím, že už to bude neprůchozí :/ Jo, to máme z toho ochutnávání.
    KRKA
    KRKA --- ---
    ANNNA: Co vím, tak všude se doporučuje od roka... I dr. mi to říkala
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Od kdy myslíte, že je OK (mírné) solení? Prcková jak ochutnala lehce solené jídlo, tak ty neslané blafy skoro nejí :/ Je jí 10,5 měsíce...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KRISTY: nene, bohuzel... asi radeji nechci vedet, co do toho davaj :-D
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    HABRENKA: hm, dik, ja si vsimla, ze druhej den se ta konzistence docela zmeni a oddeli se to husty od toho mlika, ale nevedela jsem, jestli to prece jenom nepujde os*at ohratim a zamichanim ;o)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KRISTY: nevydrzi.. rychle ridne a treba mliko je druhej den cuckovaty a smradlavy.. lepsi udelat min a pripadne pridelat....
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    dotaz: kdyz udelam vecer kasi (mlecnou) ze sacku a prte ji nechce pit, vydrzi v lednici do dalsiho dne a muzu ji pak znovu ohrat? vsude na obalech se pise, ze se to nesmi, ale nevim, jestli to neni jenom marketingovej kec za ucelem vetsi spotreby. diky!
    MIC
    MIC --- ---
    a jako zahušťovadlo to prostě sypeš dokud to není akorát hustý a za deset minut z toho máš kydanec ;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    HARIBOKACHNA: prostě část mouky nahradíš kaší (řekněme do 10-15 %), pokud je to pak výrazně hustší nebo řidší, než bývá těsto obvykle, přisypeš nebo přijeleš
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    MIC: Nemas nejaky ozkouseny recept nerada to tam sypu od oka;) vetsinou se mi takove pokusy nedari
    MIC
    MIC --- ---
    HARIBOKACHNA: jo, buď do libovolnýho těsta, nebo i eventuelně jako zahušťovadlo místo mouky. Takový ty zdravější typy pokrmů to polknou snadno.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Ahoj nemate nekdo napad na vyuziti kase ( hipp, alnatura), Michelle je uz neji, ale mame tu zasobu asi 5 krabic jeste:( nejake buchty? Susenky?
    ZRK
    ZRK --- ---
    Se tu pochlubím včerejší dobrotou...vařila jsem přesnídávky a jedna kombinace se mi povedla tak, že jsem se jí doslova přežrala sama :)

    Ukořistila jsem na trzích kilo letních jablek a kilo švestek. To jsem krátce povařila s trochou vody a jelikož vznikla docela kyselá směs, přidala tři sáčky skořicovýho cukru (byla jsem líná dojít pro skořici, jinak by tam šel třtinový a skořice zvlášť) a zahustila polentou....

    Žádná věda, ale je to fakt dobrý! :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    zkusim jeste sem: delal nekdo detske presnidavky v domaci pekarne, jak a s jakym vysledkem?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: prosimte, z jakeho maku (ktera znacka) delas to makove mleko? Delala jsem ho vždycky z nejakeho maku kupovaneho v Globusu, byl v sedem obalu a mleko bylo luxusni. Ten se z niceho nic prestal prodávat, koupili jsme místo toho Dr. Ensa mak a výsledek byl priserny. Mleko bylo sede jak blato, mirne zapachalo, nedalo se pozrit. Kamkoliv jdeme nakupovat, všude mají jen tenhle :(
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Divné odřezky pomlít a udělat z nich kebab!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam