• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: taky by mohlo fungovat smíchat jen tvaroh s trochou šlehačky a osladit vanilkovým cukrem (ideálně domácím). V pudinku je přeci jen škrob (pokud někomu vadí škroby z principu, tak mu vadí i pudink).
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: ok, diky moc :-)
    IBERIA: ja prove kupuju jen Lipanka, neni v nem zadny zahustovadlo, ted koukam na slozeni a je tam jen tvaroh, cukr a vanilka nebo kakao
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IBERIA: tak z trojice pribináček - lipánek - bobík byl za synova mala nejlepší lipánek, protože jako jediný byl hustý přirozeně a nebylo to doháněné modifikovaným škrobem. kdyžtak mrkni na etikety, jestli to ještě platí, pro mě to tehdy byl dost silný argument
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: a ještě jsem zapomněla na pribináček, hlavní to pramen zdraví z posázaví:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TAPINA: díky.

a co ty bobící, kostíci, lipánci a smetanovi, ví někdo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo, a ani v červených tvarozích Milko není oblíbené "barvivo z brouků" :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IBERIA: Já kupuju pro sebe Milko a Jirkovi taky chutná, je to fakt tvaroh s ovocnou složkou. Takové ty obrázkové cílené na děti ve mě nebudí moc důvěru.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Když se tu řeší lipánek, co z těchto tvarohů je tak nejlepší a co vůbec nebrat? já zatím beru jen matyldu a u těch ostatních bobíků a kostíků to prostě zatím odmítám studovat...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: pudink vařím bez cukru, dávám tam cukr až pak, když to mixuju. Ale můžeš to uvařit rovnou s 80g cukru a pak to jen rozmixovat, ono je to jedno:o))) V lednici to vydrží tak 7-10 dní, když je čerstvej tvaroh, tak v pohodě:o) Když to nebude jíst malej, tak to přinejhorším sníš ty, je to moc dobrý:o)
    KRKA
    KRKA --- ---
    QUAACA: Ne :) asi tak od roka, průběžně to zkousim, různá UM, normální s cukrem, kakaem, bananovym ochucenim, kefír, ochucena mlicka... Nechce nic, ochutna a dostanu vynadano :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: To zní dobre.. A puding varis normalne podle návodu, teda i s cukrem a pak dávas jeste cukr navíc? Jak dlouho to tak vydrží v lednici? Aby to stihnul sníst :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KRKA: no to máš docela trápení teda. a mlíko pije?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: Lipánka neznám, ale domácího "pribiňáka" dělám následovně:
    jeden pudink uvařím v 500 ml mléka, do ještě horkého pudinku zamíchám asi 20 g másla. Po vychladnutí rozšlehám s 80 g cukru (část z toho dávám domácí vanilkový, ale nemusí být) a 500 g tučného tvarohu. Buď to dávám Přemkovi takhle a nebo míchám před konzumací půl napůl s bílým jogurtem.
    KRKA
    KRKA --- ---
    QUAACA: kdyby mel svoje oblibeny jidlo, tak mu budu varit klidne jenom to .. ale nechce nic. Jediny co sni dobrovolne je suchy pecivo (namazny uz ne) a ruzny druhy susenek - proste vsechno co je suchy, jakmile mu nabidnu ovoce nebo zeleninu, syr, maso, prilohy blabla tak nechce nic a uz vubec nechce nic z talire nebo misky, na zabiti :) jednou v zivote si vzal do ruky platek jablicka, to jsem z toho byla v soku ze si to vzal a snedl ho, od te doby uz si ho nevzal.. on nechce ani sladkosti, bonbony, proste nic .. divny dite mam no :D
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KRKA: to se ti nedivím, že tě to štve. u nás je holka taky vybíravá, ale má svých pár oblíbených surovin a jídel, nejradši má rizoto, řízky, šunku a okurku :)
    a zkusí to malej aspoň ochutnat? toničce když se něco nelíbí, tak to ani nezkusí. to mě štve nejvíc.
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    u nas ted frci hamburgery..teda jenom to maso
    na trhu koupim uz pripravene kolecka z kvalitniho masa ... kureciho,krutiho, hoveziho
    pridavaj do toho i petrzelku trosku cesneku, susene rajcata..
    k tomu jakakoliv dusena zelenina
    je to jednoduche, rychle a to maso se mrnousum ji lip, kdyz uz je namlete
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Michelle miluje: pecenou zeleninu z trouby s oliv. Olejem ( mrkve, cukety, brokolici, brambory ...) a k tomu ruzne dipy treba tvarohovy...

Kureci vyvar s nudlickami
    A hodne masa a zeleniny v ni

Losos delany v troube nebo na panvi

Testoviny s cimkoliv, lasagne, vrtulky

Ruzne pokrmy z jednoho hrnce jako maso, brambory se zeleninou a s ryzi , tagine
    Omacky s masem a s brambory

Pecene maso ( kure, teleci atd.) zelenina s brambory.

Domaci wafle se zakysankou

Domaci palacinky s tvarohem

Hummus s pitou

Pita plnena tvarohem a rajcaty

baby guacamole s chlebem a s rajcaty

Kremove polevky

Nevarim nic extra jime vsichni to same az na zvlastni situace.

KRKA
    KRKA --- ---
    A zeptám se, nejaky recept na domácího Lipanka? Aby to chutnalo co nejpodobneji? :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    Ježiš ja vám všem tak závidím jak to tu čtu :) at uvařím co uvařím, tak stejne ji jenom suchý rohlíky :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: u nás na tom taky ujíždí nejvíc mládě :-)

a jinak teda v polodospělé verzi (přeci jen mu jsou už dva pryč, tak to tolik neřeším) - na poslední hodinu pečení do výpeku naházím brambory na kostky, mrkev na kolečka, slaninu na kostičky, klidně žampiony na plátky, když jsou - a mám vystaráno bez dalšího nádobí.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: mraženou zeleninu má holka ráda - tak jo, udělám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam