• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VERONIKA22: Sója je ohledně lepku ok.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Díky za odpovědi!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TORUVIEL: zrovna na škrob jsem se ještě chtěla zeptat. Moc díky. a sója je tedy asi v pořádku ohledně lepku ? ( není to pro dítě ale pro mě )
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    VERONIKA22: Rýžovou kukuřičnou, pohankovou. Lepek = pšenice, ječmen, žito, (oves) a pozor taky na modifikovaný škrob. Osobně nejvíce doporučuji kaše Nomina, informaci o lepku na obalu uvádějí a najdeš u nich i kaše rýžové a pohankové (http://www.nominal.cz/cs/instantni-kase.html ).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Měla bych dotaz: pročítala jsem složení nemléčné krupicové kaše od ukonč. 4 měsíce a vůbec se tam nepíše nic o lepku. Vždyť ale uvádět tuto informaci je snad na dětské stravě povinné? a krupice je normální obilný produkt :o(
    kdybych chtěla bezlepkovou kaši musela bych asi sehnat rýžovou či kukuřičnou že?

Předem děkuji za radu ( už mi děti odrostly a vyznámám se v tom čím dál méně )
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BALAENA: v pohodě, já to chápu. Mně v kupovaných potravinách taky vadí škroby (protože nehodlám platit za laciné plnidlo). Původ naštěstí řešit nemusím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XMARGE: ne tak úplně, je přece jen rozdíl mezi škrobem a modifikovaným škrobem.

a kromě toho, u pudinku je jasně daný, že to je kukuřičný anebo bramborový, anebo prostě dopátratelný škrob. když ti do složení pribináčku napíšou jen "modifikovaný škrob" bez určení rostliny, kterou modifikovali, a ty k tomu máš dítě s alergií na pšenici, budeš to riskovat?
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: me skroby nejak nevadi, ale zbytecne je nekupuju, kdyz muzu koupit Lipanka bez skrobu :) ale pudink my radi, to jo :))
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: taky by mohlo fungovat smíchat jen tvaroh s trochou šlehačky a osladit vanilkovým cukrem (ideálně domácím). V pudinku je přeci jen škrob (pokud někomu vadí škroby z principu, tak mu vadí i pudink).
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: ok, diky moc :-)
    IBERIA: ja prove kupuju jen Lipanka, neni v nem zadny zahustovadlo, ted koukam na slozeni a je tam jen tvaroh, cukr a vanilka nebo kakao
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IBERIA: tak z trojice pribináček - lipánek - bobík byl za synova mala nejlepší lipánek, protože jako jediný byl hustý přirozeně a nebylo to doháněné modifikovaným škrobem. kdyžtak mrkni na etikety, jestli to ještě platí, pro mě to tehdy byl dost silný argument
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: a ještě jsem zapomněla na pribináček, hlavní to pramen zdraví z posázaví:)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TAPINA: díky.

a co ty bobící, kostíci, lipánci a smetanovi, ví někdo?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo, a ani v červených tvarozích Milko není oblíbené "barvivo z brouků" :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IBERIA: Já kupuju pro sebe Milko a Jirkovi taky chutná, je to fakt tvaroh s ovocnou složkou. Takové ty obrázkové cílené na děti ve mě nebudí moc důvěru.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Když se tu řeší lipánek, co z těchto tvarohů je tak nejlepší a co vůbec nebrat? já zatím beru jen matyldu a u těch ostatních bobíků a kostíků to prostě zatím odmítám studovat...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: pudink vařím bez cukru, dávám tam cukr až pak, když to mixuju. Ale můžeš to uvařit rovnou s 80g cukru a pak to jen rozmixovat, ono je to jedno:o))) V lednici to vydrží tak 7-10 dní, když je čerstvej tvaroh, tak v pohodě:o) Když to nebude jíst malej, tak to přinejhorším sníš ty, je to moc dobrý:o)
    KRKA
    KRKA --- ---
    QUAACA: Ne :) asi tak od roka, průběžně to zkousim, různá UM, normální s cukrem, kakaem, bananovym ochucenim, kefír, ochucena mlicka... Nechce nic, ochutna a dostanu vynadano :)
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: To zní dobre.. A puding varis normalne podle návodu, teda i s cukrem a pak dávas jeste cukr navíc? Jak dlouho to tak vydrží v lednici? Aby to stihnul sníst :)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KRKA: no to máš docela trápení teda. a mlíko pije?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam