• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    GIO: moje dítě sladká jídla taky nejí, ani domácí buchty a koláče, zato bonbony a čokoládu, to jo.
    játra zkusím, játrové knedlíčky ve vývaru toni jí, játra jsem ještě nedělala, dobrej nápad ;)
    GIO
    GIO --- ---
    ja dneska jatra na cibulce s ryzi, slepici polivka, oboji mlade miluje moc.
    predtim bylo veprove na horcici s hraskem, tez to jed, k tomu stouchane brambory

    naopak sladkym ho nepohostim, neji palacinky, livance ani ovocne knedliky.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    U nas vetsinou tak do utery frci zbytky z vikendu, cilene varim vic a k tomu mrazim po porcich (mam 3 tydny pred terminem porodu).
    Takze v sobotu (a pondeli) chili con carne zapecene s br.kasi navrchu, pro dite rizoto se syrem.
    Nedele skoro dietni veprove vypecky s domacim zelim a bramb.spaliky, dite se mohlo zeli a spaliku ujist, takze nezbylo.
    Dnes jsem potrebovala zpracovat zbytek kvasku, takze kvaskove livance nasucho pecene s jablecnymi povidly a jogurtem, mizely jeste behem pripravy :).
    KRKA
    KRKA --- ---
    TRISSIE: ty si blazen :)) jak to delas se trema detma
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: to vypadá dobře, ale obávám se že moje holka by to taky nejedla. nic omáčkovitého typu nejí a ta hořčice by jí asi taky nejela. nicméně udělám někdy pro nás :) dík.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: 1kg libového vepřového, 2 větší cibule, 250g žampionů, 1 zakyska, 1 sladká smetana, hořčice, sůl, pepř, máslo

    1. na másle osmahnout vepřové na kostky, mírně osolit
    2. v druhém hrnci (klidně papiňáku) na másle dusit cibuli do změknutí, přidat houby na plátky, podusit.
    3. přisypat maso, trochu podlít, dusit doměkka (já v papiňáku 30 minut, muž má rád měkké maso)
    4. k měkkému masu přilít obě smetany, ochutit hořčicí (cca 2 polévkové lžíce), dosolit, dopepřit.

    Ale mladej to teda nejed vůbec :-( tak uvidíme, jestli si dá dneska s rýží.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: jak děláš ten stroganoff, prosím?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak od nás:
    pátek - krůtí řízky v sýrovém těstíčku, brkaše
    sobota - květákový mozeček (večeře Pavel, co nesnědl k obědu, a my vynikající čerstvý chleba)
    neděle - slepičí polévka s noky, stroganoff z vepřového s pečenými bramborami
    pondělí - tvarohové knedlíky s jahodami (ať žijí letní zásoby v mrazáku, fakt jsem nic nestíhala)

    a dneska k večeři bude asi zbytek toho stroganoffa s rýží.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    no a co vaříte vy ostatní? taky ocením nějaký tipy na příští dny.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    u nás tento týden:
    včera jsme měli zapečené těstoviny s uzeným masem a houbami (sádlo, vejce, mušk.oříšek, citronová kůra, sůl)
    dnes vařím kuřecí vývar ze dvou skeletů (+ mrkev, celer, petržel, květák, hrášek a těstovinové hvězdičky),
    dále vepřové kotlety na kmíně s anglickou slaninou na kostičky a dlouhozrnná rýže
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: já míchám občas jogurt s tvarohem půl napůl a domácí vanilkový cukr - na 150 g stačí tak jedna větší lžička a je to hrozně dobrý:o)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: V Lipánku není. Píšou tvaroh, smetana, cukr, vanilkové aroma.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IBERIA: Jo, ten tam je, ale kde není? Z tvarohů, myslím. Leda smíchat čistý tvaroh s něčím. Jinak teda na webu chemievjidle.cz je u Jahodového Milka i to červené barvivo a na obalu není, takže někde je něco špatně. Spíš ten web bych brala s rezervou.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TAPINA: tak jsem koukala na Milko a geneticky modifikovaný škrob je tam (vím, že tobě to nevadí, to jen pro info). Nejlepší složení má Lipánek a Smetanovi (Alebert), jestli teda etikety nekecaj...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Ještě existují kupované uhňácané ze základních surovin. Tady u nás na sídlišti se tradičně chodí pro výborný houskový knedlík do hospody :o)
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Tak ono jsou tři fáze - domácí ze základních potravin, z pytlíku doma uhňácané a kupované chlazené. Já se držím na tom středu, na čistě domácí není čas, ty ohřívané z krámu mi nechutnají. (Jediné, kdy kupuju houskové z krámu je, když mám knedlíky s vajíčkem smažit pro pětadvacet skautů. Ale na skautských akcích bývá takový hlad, že tam mi to i chutná. :-)))
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    TAPINA: Michelle miluje rozmackane avokado
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: no, já právě znám spoustu lidí, co dělají knedlíky domácí... třeba tchýně bramborové i z domácích brambor... takže jsem fakt myslela, že myslíš domácí jako doma dělané :-)
    Pavel je miluje za sucha, ještě ani nenapařený. A s vajíčkem. A muž zas s rajskou (kterou dělám často, protože ji má rád Pavel a dobře mrzne, takže ji mívám i v mrazáku na dny, kdy absolutně nestíhám).
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: ale však víš, jak jsem to myslela ;)
    my doma knedlíky jíme vyjímečně, pouze dostaneme-li nějaký jídlo od babiček + knedlíky. protože je moc nemusím, tak je ani nedělám, ani nekupuju. ale myslím, že ani ty kupovaný nejsou nikterak závadný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: myslíš, že se jako s třema dětma dělám s domácíma knedlema, abych je pak usmažila s vajíčkem? Knedlík byl z obchodu, domácí jsem ochotná dělat tak maximálně ke svíčkové :-)
    a teda teď mám předběžně slíbenou doma krmenou kachnu, tak k té bych asi byla ochotná ten knedlík udělat taky, abych ji uctila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Můžu poprosit o tipy na nějaké zdravé dětské pomazánky? Když mi to dítě teda momentálně žije na namazaných chlebech, tak ať to není pořád máslo a lučina :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam