• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    u nás tento týden:
    včera jsme měli zapečené těstoviny s uzeným masem a houbami (sádlo, vejce, mušk.oříšek, citronová kůra, sůl)
    dnes vařím kuřecí vývar ze dvou skeletů (+ mrkev, celer, petržel, květák, hrášek a těstovinové hvězdičky),
    dále vepřové kotlety na kmíně s anglickou slaninou na kostičky a dlouhozrnná rýže
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: já míchám občas jogurt s tvarohem půl napůl a domácí vanilkový cukr - na 150 g stačí tak jedna větší lžička a je to hrozně dobrý:o)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: V Lipánku není. Píšou tvaroh, smetana, cukr, vanilkové aroma.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IBERIA: Jo, ten tam je, ale kde není? Z tvarohů, myslím. Leda smíchat čistý tvaroh s něčím. Jinak teda na webu chemievjidle.cz je u Jahodového Milka i to červené barvivo a na obalu není, takže někde je něco špatně. Spíš ten web bych brala s rezervou.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    TAPINA: tak jsem koukala na Milko a geneticky modifikovaný škrob je tam (vím, že tobě to nevadí, to jen pro info). Nejlepší složení má Lipánek a Smetanovi (Alebert), jestli teda etikety nekecaj...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADD: Ještě existují kupované uhňácané ze základních surovin. Tady u nás na sídlišti se tradičně chodí pro výborný houskový knedlík do hospody :o)
    ADD
    ADD --- ---
    TRISSIE: Tak ono jsou tři fáze - domácí ze základních potravin, z pytlíku doma uhňácané a kupované chlazené. Já se držím na tom středu, na čistě domácí není čas, ty ohřívané z krámu mi nechutnají. (Jediné, kdy kupuju houskové z krámu je, když mám knedlíky s vajíčkem smažit pro pětadvacet skautů. Ale na skautských akcích bývá takový hlad, že tam mi to i chutná. :-)))
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    TAPINA: Michelle miluje rozmackane avokado
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: no, já právě znám spoustu lidí, co dělají knedlíky domácí... třeba tchýně bramborové i z domácích brambor... takže jsem fakt myslela, že myslíš domácí jako doma dělané :-)
    Pavel je miluje za sucha, ještě ani nenapařený. A s vajíčkem. A muž zas s rajskou (kterou dělám často, protože ji má rád Pavel a dobře mrzne, takže ji mívám i v mrazáku na dny, kdy absolutně nestíhám).
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: ale však víš, jak jsem to myslela ;)
    my doma knedlíky jíme vyjímečně, pouze dostaneme-li nějaký jídlo od babiček + knedlíky. protože je moc nemusím, tak je ani nedělám, ani nekupuju. ale myslím, že ani ty kupovaný nejsou nikterak závadný.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: myslíš, že se jako s třema dětma dělám s domácíma knedlema, abych je pak usmažila s vajíčkem? Knedlík byl z obchodu, domácí jsem ochotná dělat tak maximálně ke svíčkové :-)
    a teda teď mám předběžně slíbenou doma krmenou kachnu, tak k té bych asi byla ochotná ten knedlík udělat taky, abych ji uctila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Můžu poprosit o tipy na nějaké zdravé dětské pomazánky? Když mi to dítě teda momentálně žije na namazaných chlebech, tak ať to není pořád máslo a lučina :o)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Vůbec to sem nepatří ale snad se nebudete zlobit
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Tak nějak. Já kdybych vařila teplé večeře, tak to dopadne tak, že dítě to úplně odmítne (mnohokrát vyzkoušeno), muž to sice sní, ale pak se za 2 hodiny "dojí" chlebem (asi je na něm už závislý, z let kdy žil sám to byla pravděpodobně jeho jediná strava :-). Dcera bohužel asi zdědila chutě po něm = mastné, smažené, pečivo, mléčné výrobky všeho druhu (to je úplný opak toho, co já ráda, takže je docela těžký vařit pro nás dvě zároveň). Tak se jim aspoň snažím dělat nějaké pomazánky na ty chleby, zeleninové (kde dítě nepozná, že je to zelenina), luštěninové atd. Cokoliv co vypadá jako zelenina, tak nepozře, tudíž to musím takhle kamuflovat, dělám třeba i omáčky z různých druhů zeleniny atd.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Bílá mouka a vejce, to není vůbec tak hrozný :) Jako jo, kdyby to byl jediný základ stravy, ale to u vás evidentně není...

    Já dneska vařila bramboračku. Svojí první v životě. Hned si připadám dospělejší :) A holce chutnala, i když jedla jenom tu zeleninu...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: no tak jasně, ale domácí knedle s vejcem podle mě takový zlo nejsou, horší jsou kupovaný polotovary s glutamáty, uzeniny atd.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUAACA: myslíš knedle s vejcem nebo řízek?
    No zdravá kuchyně to zrovna není, jedno samá bílá mouka a druhý smažený :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: jak prasárna, paráda náhodou!
    u nás si taky bere muž druhý den do práce to co vařím k obědu pro nás

    a pro nás s mužem budou zítra pikantní zapečené tortilly s masem a sýrem + zeleninový salát + zakys. smetana s česnek + limeta
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak tento týden u nás:
    pondělí - holandský řízek z mletého krůtího masa (pokus, krůtí zbylo z víkendu a muselo se sníst, ale s mixem hovězí-vepřové mi to chutná nějak víc) s brkaší
    úterý - dýňové rizoto s parmazánem
    středa - těstoviny s krůtou a smetanovou omáčkou
    čtvrtek - knedlíky s vajíčkem (prasárna, ale oba moji chlapi to milujou...)
    pátek - bez nápadu, ale mám tam krůtí řízky, tak buď nějak plněné nebo obyč smažené? taky prasárna, ale mládě se po nich může utlouct a ono to prostě potěší, když sní večeři sám a bez boje :-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    TRISSIE: Jo, my s mužem si taky často bereme zbytky od večeře na příští den k obědu, tím jsou teplý večeře praktický. Jinak Domi má obědy ve školce, což je pro mě obrovská úleva oproti rodičovské, kdy jsem musela vařit každý den.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam