• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TORUVIEL: XMARGE: To je přesný. Těsta snědla asi z půlky knedlíku, a pak konec. Když jsem jí zkusila dát notně pocukrované ovoce, nasadila strašlivý škleb, okamžitě vyplivla celé sousto a začala brečet. A to normálně sní až polovinu dospělácké porce. A když dostane ochutnat kousek bábovky, sežrala by nám to i s rukama...

Tak ráda slyším, že to není nic výjimečného.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Baruška ze sladkých knedlíků sní jen to pocukrované těsto, ovoce nechá :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    YMLADRIS: No vystačím si s normálním tyčovým mixérem (dokonce obyč z lidlu) a stačí to pro výrobu jakýchkoliv dětských krmí či omáček apod. A jelikož je dítě mlsné, tak ho používám téměř denně, zeleninu totiž jinak nesní než připravenou jako omáčku/pyré.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNNA: U nás se sladká jídla ještě vůbec neujala, zkoušela jsem nudle s tvarohem i knedlíky, a ne. Oni tomu sladkému přicházejí asi na chuť později.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    YMLADRIS: Na příkrmy jsem brala klasický tyčák, jak už tu padlo, a na vařené maso nádobu se sekáčkem. Špinit velký mixér dvěma mrkvema se mi fakt nechtělo :) Ale jinak jsem mixovala opravdu krátce, velmi brzo jsem přešla na mačkání vidličkou a dítě vskutku brzo jí samo rukama.

Jinak dneska jsem jí poprvé naservírovala ovocné knedlíky, a byl to dost debakl. Pravda, příště zkusím sladší ovoce, než špendlíky ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    YMLADRIS: Já nedám dopustit na tuhle soupravu. http://www.1velkoobchod.cz/philips-hr-1372-90-p16?gclid=CNufm6Ck-7oCFchY3godg24AeQ Klasický tyčový mixér, na tom nic není, ale ty nádoby na sekání všeho možného využívám s dítětem furt. Narvu tam zeleninu, projedu, uvařím a je zeleninový příkrm pro dítě, které už může kousky. A samozřejmě to využiju hodně i při vaření pro nás, vůbec už nevytahuju struhadlo, všechno sekám. I rohlíky na strouhanku :o)
    KRKA
    KRKA --- ---
    YMLADRIS: jako nejaky specialni robot pro dite? Me teda postacil pouze rucni mixer, kdyz jsem mixovala kasicky .. vic fakt nepotrebujes
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YMLADRIS: znám lidi co žádný mixér nemají....eventuelně u druhého dítěte mixér zavrhli. a používají jen mačkání vidličkou. Při přechodu na kouskovatou stravu jim to pak jde jedna radost :o)
    Jinak já mám doma tyčový mixér - neboť bych klasický oooobrovský nedokázala vystát. Tyčový opláchnu a zase hodim do šuplete
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    čtvrtek véča - půl pečený kachničky s pečenejma jabkama .)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    YMLADRIS: Mě do kuchyně musí dostrkat násilím a držet zavřenou, dokud není dovařeno. Takže ti zručnější tady možná budou kroutit hlavama, ale já jsem si pořídila tyčový mixér s přídavnýma věcičkama (varianta tohohle) a zatím (dítě roční), zdá se, plně postačuje - využívám téměř výhradně tu tyč a potom nádobu s tím sekáčkem, co vypadá jako Da Vinciho bojové vozidlo.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Já teda nevím, proč se z vaření pro děti dělá taková věda. U nás jsme například dnes ráno zjistili, že nejlepší pochoutka pro roční dítě jsou granule ProPlan, a to verze pro kastráty. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    prosim o radu - jaky robot k vareni pro dite

za bezdetna jsem varila jen svatecne, v zasade to moc neumim, decko ma pul roku, az dojdoz pocatecni sklenickove prikrmy, tipuju ze mne nouze nauci housti, ehm, mixovati ty slichticky a i pozdeji pri spolecnem vareni vhodnem i pro batole kde co vyrabeti v robotu/mixeru, ale nevim co poridit, aby to bylo taky snadne na myti/udrzbu a t d. nemate pro mne prosim nejasky tip?
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    TRISSIE: dekuju! uz na to koukam :)
    slo mi prave o ty obecny veci, jako plisnovy sejry a tak, ja to fakt za tech 10 let pozapominala, ale samozrejme ze mi funguje pamet zase natolik, abych nezrizene poslouchala vlastni telo :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KYRIA: řešilo se to tu relativně nedávno - počínaje tímhle příspěvkem: [ BOREC @ Varime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste! ]

vychytávky ti asi nikdo univerzální neporadí, protože každá z nás měla jiné chutě, podle toho, jak si dítě a tělo řekly.
    a jinak gratuluju :-)
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    se zajmem to tu vsechno procitam, a i kdyz mam dceru uz ve veku, kdy ji vicemene vsechno (9 let), stejne vam dekuju za inspiraci, taky mivam nekdy dojem ze se to u nas toci dokola a nemam tech napadu tolik.
    u moji holky mimochodem uz od malicka vedou kolinka a veprovy udelany jen na masle a na cibulce v papinaku, lehce osoleny, s bazalkou a podlity vodou :) samozrejme kureci rizek v trojobalu (nekdy misto strouhanky cornflakes) s brkasi hned na druhym miste :)
    no a odvazim se bejt malinko off topic v ty soucasny debate, ale poprosim vas, ktere to mate v zivejsi pameti nez ja: muzete mi ve zkratce dat takovou tu prednasku o tom co ma a urcite nema jist tehule? nejaky vychytavky co ste si davaly? sem rozezrana a ackoli sem ve skutecnosti krajne konzervativni, posledni mesic mam chut i experimentovat :) diky predem!!!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    XMARGE: já peču večer tak 2 hodiny na 150°C v zakrytém pekáči (buď poklice nebo alobal) a druhej den ještě tak hodinu dopejkám na 180°C - nakonec v otevřeném, přelívám výpekem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XMARGE: no já se k tomu taky dopracovala postupně... metodou omyl omyl omyl :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: aha, to bude ten problém, já jsem to pekla tak hodinu a půl a fakt to bylo nepoživatelný... Tomu dám snad ještě šanci:o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XMARGE: nijak, ale musí se péct fakt hodně dlouho (jako, ideálně 2+ hodiny v troubě, v crockpotu 8 hodin na low), aby šlachy samy odskočily.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    jak po upečení upravujete to krůtí stehno? Já to koupila asi dvakrát a jak je to blanitý, vůbec se to nedalo jíst.. Podruhé jsem to po upečení raději namlela:o(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak u nás teda stroganoff s rýží zabodoval, malej toho sežral plnou misku. Takže příště pro něj s rýží hned napoprvé.

a včera a dneska krůtí stehno - včera pečené se zeleninou ve výpeku a s brkaší, dneska druhé stehno z balení na másle s rýží.
    původně jsem měla jiné plány, ale... jak nejde to topení, tak dvě hodiny puštěná trouba má taky svoje kouzlo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam