• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    muzu se zeptat, jake omacky se daji uvarit temer 1,5 rocnimu diteti? mala omacky miluje, muj repertoar se ale omezuje jen na svickovou (detska - rychla verze) a rajskou. smetanovy (typu kure na paprice) se bojim, ze budou moc tucny....
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    vyzkousim, dekuju
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZEGA: ja jsem ras... micham tvaroh s jogurtem, pridam marmeladu/kakao/ovoce, co je po ruce...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZEGA: jeden vanilkový pudink uvařím v 500ml mléka, nechám v tom rozpustit 20 g másla. Po vychladnutí zašlehám s 500 g tvarohu a asi 80g cukru (kdo má rád sladší, osladí víc). Pudink při vaření nesladím.
    SMAROWA
    SMAROWA --- ---
    ZEGA: já to dělám ale bez ty smetany... naslehanx tvaroh a do toho udělaný puding. luxus
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    děláte některá domácí pribiňák?
    dnesk jsem zkusila smetanu/tvaroh/vanikláč a bajo tučná bomba to funguje skvěle, ale dokážu si představit něco trochu lehčího.. nějaký rady?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://class.coursera.org/childnutrition-002

dneska začíná Výživa dětí pořádana Stanfordskou univerzitou.
    BARRUSHE
    BARRUSHE --- ---
    ANNNA: Kyselé zelí jsem dala ochutnat někdy kolem roku a žádný bolebřich jsem nepozorovala. O svátcích pak měla zelí s knedlíkem, co bylo ke kachně a taky si pošmákla. Asi to chce vyzkoušet, co na to dítě. Ale jinak je kysané zelí určitě zdravé a pokud ho dítě jí a nedělá mu neplechu, není potřeba se mu vyhýbat.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    PETATA: máme cukroví v krabici na balkoně, malej furt chodí s mističkou, ukazuje na balkonový dveře a furt "tadyto tadyto, prosím prosím":oD Hrozně mu chutnaj rohlíčky a linecký..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETATA: S perníčkama snad nemá záklopku :) Vanilkové rohlíčky zatím nebyly venku, tak uvidíme...
    PETATA
    PETATA --- ---
    Tak uz mam udelanou detskou verzi salatu a vecer jen oberu kapra. Musim popravde rict, ze me to nejak nenapadlo to vlastne nejak resit, ale vlastne proc ne. V tom salatu je vsechno, co bezne ji
    Vcera na navsteve ochutnala rybi polevku a ocividne ji dost chutnala
    Mimochodem, strasne nam luxuje cukrovi, konkretne vanilkove rohlicky a perniky. Take to tak doma mate?

Stastne a vesele vsem :)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    Nakonec chci delat na Silvestra Fondue - budto ve vyvaru nebo v oleji...myslite, ze je to ok pro 19 m dite? Ja ju to naserviruju na talirek ona nebude sama s nicim horkym manipulovat A asi je lepsi v tom vyvaru? K tomu ruzne omacky. A take cokoladove fondue s ovocem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNNA: Kysané zelí je na trávení celkem prospěšná věc. Nadýmavé je, ale to se musí vyzkoušet individuálně.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TAPINA: Jsem zvyklá na zelí relativně kyselý, tak přemýšlím, co to udělá v tom břiše zvyklém na jemné neslané věci. A trochu se bojím, aby pak třeba nechtěla odletět až na měsíc :)

XMARGE: Špenát by asi šel u nás, dobrý nápad... u tchýně s tím šanci nemám, aby mi to uvařila, natož se jí motat v kuchyni... ale napadá mě, že povídala cosi o pravděpodobných zbytcích svíčkové, která u nich bude na Boží Hod - tak pokud bude zelí na Boží Hod u mojí mamky průšvih, na Štěpána u tchýně bude svíčková. Uf, to je operace :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TAPINA: Případně já to řeším tak, že ředím mléko s vodou 1:1, právě na ty kaše a do nákypu či pudingu též. Syn měl ještě před dobou trochu reakci na mléko a takhle to prošlo bez potíží.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Jsem tady setrvale za nic neřešící matku, jak vidím, ale nikdy mě nenapadlo omezovat použití kravského mléka na vaření nebo dokonce vařit z UM. Kravské se nemá před prvním rokem podávat kvůli nadměrnému množství bílkovin, ergo logicky, zakomponované do jiného jídla, naředěné dalšími živinami, nemůže vadit, pakliže není alergie na mléčnou bílkovinu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    odkdy se vlastně může používat kravské mléko na vaření? až od roka?
    koukám totiž na rýžový nákyp s jablkama, co dojídal mladej k obědu, a přemýšlím, jestli si příště už holky budou moct dát s náma nebo ještě ne :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: moje dítě zelí nechtělo, ale ono mu prostě nechutná (mně taky ne, pokud není dostatečně hodně sladký). Nejde k jednomu udělat aspoň špenát (k bramborovýmu knedlíku jde snad vždycky)?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNNA: Dala jsem zelí už před prvním rokem a nebyl s tím žádný problém. Proč ne?
    U nás tedy sváteční jídla budou zřejmě probíhat tak, že mládě dostane nabídnuto něco z našich talířů a když si vezme, bude dobře. Když ne, bude svátečně o těch svých chlebech a banánech :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam