• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: ten lipánek mi ještě víc chutná pudink + 1 tvaroh + 1 zakysanka - http://pradobroty.blogspot.cz/2014/03/domaci-smetanek.html Je to lepší než pudink a dva tvarohy (apsoň pro mě:o)).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TEREZZ_: čokoládové fondue s čerstvým ovocem!

Crumble - ovoce pečené s drobenkou, podávat s trochou tekuté smetany na šlehání. Nakolik je to sladká bomba je dáno ovocem a vydatností drobenky...

A jak píše XMARGE: , hodně se dopuju tvarohovými dezerty, dodám "lipánek" (normálně uvařený vanilkový pudink rozmíchaný s tvarohem, osobně v něm mám ráda i sušené brusinky. Dělám to 1:1). A pokud doma nic moc není, jen se na mě smějou ze špajzu kyselý rybičky a podobný svinstva, dělám si tvaroh s jogurtem, vločkama a ovocem (sušeným i čerstvým), případně oříšky. Docela mě to uspokojuje...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TEREZZ_: Přestaň jíst úplně sladký a cca za tři dny ty chutě přejdou:o)) každopádně doporučuju si péct doma třeba méně sladký tvarohový dezerty - málo těsta, velká vrstva tvarohu, ovoce.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    Měl by někdo, prosím, tip na zdravý mlsání? Jsem ve 20. tt a mám pocit, že porodim cukrovou homoli... oříšky a sušený či čerstvý ovoce mi moc nepomáhají, chutě na čokolády, karamely a zákusky převažuje. Díky.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MIDORI: tak to by mi ani tak nevadilo, prďoch má právě tuhý bobky co vzal na milost zeleninu a je vidět, že mu dá fakt dost námahu to vytlačit, někdy u toho i pláče...jen když vypije aspoň těch 40ml vody za den, tak je to snadnější a konzistenčně měkčí (pardon za fekální vsuvku)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Tojo, mlíko a džusy, toho by vypila klidně litr. Ale čistou vodu ani omylem (teda při obědě zapije pár doušky), k pití jí dělám jeden dm jahodový čaj neslazený, ten jako jediný bere. Je to mlsná koza, ale nemůžu jí to mít za zlé, já byla stejná (moje maminka kvůli mě začala vyrábět domácí rybízové šťávy).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TORUVIEL: No, aspoň dá těch 300 mlíka! To F. vypije mlíka 40-150 ml (a 150 dala možná 5x během 5 měsíců, co je na mlíku z lahvičky). Vody vypije odhadem 100-300 (horní hranice dosahuje, když dostane zajímavou nádobu na pití. Naposledy byla hit panáková sklenička. Ale všechno se okouká...).

Nejlíp pila při střevní chřipce Kulíška - ví, co je pro ní dobrý :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Mám podobnou slečnu, co moc nepije (ráno 300ml mléka, přes den pak jen 50-200ml vody/čaje, a těch 200 jen výjimečně). Jinak ona by i pila, ale jen neředěný ananasový džus, což jí dávám jednou denně ke svačině asi 100ml hrníček, aspoň něco.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIDORI: Bylo mi to tak řečeno - že v případě, kdy dítě málo pije, střívka si účinněji berou vodu z trávené potravy. Ale evidentně na stolici mají vliv i jiné faktory. A jako všechno to bude individuální...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ANNNA: tuhy bobky maji souvislost s dehydrataci? to by mi davalo smysl, krome jogurtu zacala pres den vic pit
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIDORI: Moje dítě jogurt jí velmi dobře a kaši kadí i v 17 měsících :) Nic moc jiného mléčného nejí ani nepije, takže omezování jogurtu v úvahu moc nepřipadá. Jak začne kadit tuhý bobky, je dost jasný, že málo pije.

Jinak k tématu pití - tekutin dá dodneška maximálně 300 ml (má 11,5 kg, a je to včetně mléka), zbytek je z jídla. Evidentně je hydratovaná dost, takže nabízím, ale neřeším...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIDORI: jogurt je proti zácpě, tak to je jasný... ale dej tomu čas, poddá se to, taky jsme tou fází prošli.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ORIKA: zacala jsem davat bily jogurt s bananem ted v osmem mesici jako odpoledni svacinu (na doporuceni doktorky). akorat mam pocit, ze prave od ty doby prestalo dite kadit tuhy bobky a misto toho kadi takovou kasi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: mně to taky přišlo málo, doktorka říkala 300ml jako optimum, ale právě že je vidět, že holky jsou hydratované dobře, ale že mám teda hlídat ty plínky. A samozřejmě se snažit to vyřešit do léta, než začne být horko, to je taky o něčem jiném.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: tak to zni dobre, asi to piti moc resim :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: ale já nekojím - a mlíko maj holky akorát ráno (200ml), potom dopoledne ovocnou přesnídávku, k obědu masozeleninu, odpoledne jogurt s ovocem (samotnej ho nechtěly vůbec a mně to žíly netrhá, jsem jediná v rodině, kdo snese bílý jogurt), večer kaše - k tomu těch 60ml vody a furt to na dostatečnou hydrataci stačí.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BALAENA: aha, ja totiz chtela zacit davat ovoce a prislo mi, ze by bylo vhodne tu mlecnou davku, co doposud mel, nahradit jogurtem..proto ten napad to namixovat..
    k piti davam vodu nebo neslazeny caj, dzusy se u nas nepiji, starsi syn po nich neprahne, tak je nekupuju
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: u nas je blbe, ze nas poblijon ten caj castecne vyhodi, takze ho nutit vypit vic je kontraproduktivni, protoze cim vic vypije, tim je vetsi pravdepodobnost, ze to vyblije..proto taky stale kojim i 4x za noc:-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ORIKA: nemíchej ho s přesnídávkou, dej bílej. o ochucování uvažuj, až když to s bílým více značek nepůjde. zbytečně si na sebe pleteš bič, to máš jako s pitím - nauč na šťávu a čistou vodu pak pít taky nebude
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: jogurt se může od 8. měsíce.
    Jinak s tím pitím, já to řešila s doktorkou (holky daj momentálně kolem 60ml za den) a ta mi řekla, že to mám dál zkoušet, ale hrotit netřeba, protože čůrají dost i tak (to jo) a rozhodně nejeví žádné známky dehydratace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam