• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: teda strasne se mi to chce jist, ale nemuzu :))) rozhodla jsem se zatocit s kily po porodu konecne :D
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: tak 6 dnu je v pohode .. ja ted drzim dietu vis :)))) takze to nechci jist a malej neni zadnej jedlik, tak ale tohle je v dobry :) diky
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: Kolem pátého dne po umíchání to začíná pouštět vodu, většinou to do 6 dnů sníme a dýl nevím.o)
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: jak dlouho to vydrzi (kdyz to neseru vsechno ja :-) ?
    GIO
    GIO --- ---
    XMARGE: no, ja v tehotenstvi nijak vyznamne vic nez obvykle nezrala. spis naopak.)) samy jabka, jabka jabka gumovi medvidci s maso a jinak jsem nic nepotrebovala.)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIO: jsi nebyla nikdy těhotná nebo co?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIO: To je hned :) Kilovou várku rozdělím na cca 6 mističek. Vyškrábu hrnec. Jednu misku zblajznu rovnou. Pak se chvíli přemlouvám, zblajznu druhou. Třetí se na mě směje... Udělala jsem to jednou, pak mi bylo líto, že je to hned pryč, člověk to primárně dělá pro batole :) A už jsem nevečeřela...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Muzu se zeptat jak jsou na tom kroupy? Nadymaji vas nebo ne? Hodi se ke kojeni?
    GIO
    GIO --- ---
    pul kila?? jezisi:)
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    ANNNA: Je to super. Fakt ty chutě polevujou. Ty tvarohový/pudinkový/ovocný "náhražky" plně stačí, nechápu, že mě to nenapadlo! :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: jo to mi povídej:o))) Dneska jsem to zase dělala a oblizovala mísu:o) Výborný je to i do poháru s ovocem. Těším se, až budou jahody, to bude dobrota...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    XMARGE: Já to většinou říznu tím, co je zrovna v lednici - často tvaroh + jogurt. Někdy tvaroh + zakysanka. A někdy co zrovna vyškrábu z kelímků :) A je to fakt dobrý. Jsem schopná sníst půl kilo na posezení, když na to přijde :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: ten lipánek mi ještě víc chutná pudink + 1 tvaroh + 1 zakysanka - http://pradobroty.blogspot.cz/2014/03/domaci-smetanek.html Je to lepší než pudink a dva tvarohy (apsoň pro mě:o)).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TEREZZ_: čokoládové fondue s čerstvým ovocem!

Crumble - ovoce pečené s drobenkou, podávat s trochou tekuté smetany na šlehání. Nakolik je to sladká bomba je dáno ovocem a vydatností drobenky...

A jak píše XMARGE: , hodně se dopuju tvarohovými dezerty, dodám "lipánek" (normálně uvařený vanilkový pudink rozmíchaný s tvarohem, osobně v něm mám ráda i sušené brusinky. Dělám to 1:1). A pokud doma nic moc není, jen se na mě smějou ze špajzu kyselý rybičky a podobný svinstva, dělám si tvaroh s jogurtem, vločkama a ovocem (sušeným i čerstvým), případně oříšky. Docela mě to uspokojuje...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TEREZZ_: Přestaň jíst úplně sladký a cca za tři dny ty chutě přejdou:o)) každopádně doporučuju si péct doma třeba méně sladký tvarohový dezerty - málo těsta, velká vrstva tvarohu, ovoce.
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    Měl by někdo, prosím, tip na zdravý mlsání? Jsem ve 20. tt a mám pocit, že porodim cukrovou homoli... oříšky a sušený či čerstvý ovoce mi moc nepomáhají, chutě na čokolády, karamely a zákusky převažuje. Díky.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MIDORI: tak to by mi ani tak nevadilo, prďoch má právě tuhý bobky co vzal na milost zeleninu a je vidět, že mu dá fakt dost námahu to vytlačit, někdy u toho i pláče...jen když vypije aspoň těch 40ml vody za den, tak je to snadnější a konzistenčně měkčí (pardon za fekální vsuvku)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Tojo, mlíko a džusy, toho by vypila klidně litr. Ale čistou vodu ani omylem (teda při obědě zapije pár doušky), k pití jí dělám jeden dm jahodový čaj neslazený, ten jako jediný bere. Je to mlsná koza, ale nemůžu jí to mít za zlé, já byla stejná (moje maminka kvůli mě začala vyrábět domácí rybízové šťávy).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TORUVIEL: No, aspoň dá těch 300 mlíka! To F. vypije mlíka 40-150 ml (a 150 dala možná 5x během 5 měsíců, co je na mlíku z lahvičky). Vody vypije odhadem 100-300 (horní hranice dosahuje, když dostane zajímavou nádobu na pití. Naposledy byla hit panáková sklenička. Ale všechno se okouká...).

Nejlíp pila při střevní chřipce Kulíška - ví, co je pro ní dobrý :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNNA: Mám podobnou slečnu, co moc nepije (ráno 300ml mléka, přes den pak jen 50-200ml vody/čaje, a těch 200 jen výjimečně). Jinak ona by i pila, ale jen neředěný ananasový džus, což jí dávám jednou denně ke svačině asi 100ml hrníček, aspoň něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam