• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: ony jsou všechny moje děti, jak jde o jídlo, takové docela žárlivé - i ta Kateřina, kterou jinak krmit je za trest, ukázkově otvírá tlamičku, když bych z její mističky chtěla dát něco Terezce!

a rezolutně odmítám nařčení, že je to proto, že jich je moc a co si kdo nevybojuje, to nemá :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: záleží na exempláři. když jsem to zkusila kdysi já, rozzářil se, obě ručičky do misky a přehodil mi hrst těch masových kousků do mého talíře
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: jojo, včera jsem se pokoušela do Pavla dostat rýži s omáčkou a masem - rýži jo, ale maso ani smykem. Tak mu říkám "Já to maso sním, když ho nechceš", a tos měla vidět tu rychlost, s jakou se vrhnul po lžičce, kterou jsem si nesla k puse :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    XMARGE: No jo, funguje to zvláštně... a úplně nejlíp chutná jídlo uloupené rodičům z talíře, a nebo pokud rodiče loupí z dětského talíře. To je všechno najednou daleko větší lahůdka!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: kysaná smetana u nás nefunguje. Když jsme mu takhle dali upravenej těstovinovej sálat, flusal to (suchej salát ale jedl). Občas těm jeho chutím nerozumím:o)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    XMARGE: Uvařila bych si český rizoto a dítěti to na talíři zamíchala s kysanou smetanou do blemcava...

Moje dítě jí ochotně i suchý věci, ale často se u toho děsně vzteká - nese si plně naloženou lžičku k puse, otevře pusu, slastně zavře oči... a v posledním manévru vyklopí lžičku na bryndák :)
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    XMARGE: Jojo, rajčata mě taky napadly...tak hodně štěstí ;)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAIRA: můžu to zkusit se smetanou a nebo rajčatovým protlakem.. Rajčatový omáčky on má moc rád:o))
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    XMARGE: :-) já mám děti 1 rok a 2,5 a dlabaly to obě...u nás stoupá popularita jídla s tím, jak moc se z něj dá udělat velkej bordel ;) takže jáhly dost dobrý!
    jinak by se to dalo udělat míň suchý, prostě neodpaříš tolik vody...a nevím, jak by to chutnalo třeba s trochou smetany, aby tam byla jakási omáčka...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAIRA: kéž by mi dítě jedno tyhle suchý rizota. Rýži miluje, ale musí to být blecmavé italské risotto a nebo rýže s omáčkou. To co, připominá české rizoto - včetně kuskusu a jáhel - fluše a odmítá jíst víc než dvě lžíce... Je mu 2r5m.
    V kolika letech se tohle zlomí? Já mám ráda i to český sušší rizoto...
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    tip na rychlý a dobrý oběd nejen pro děti - kuřecí jáhlové rizoto z http://gkobelkova.webgarden.cz/...ky/recepty-nejen-pro-deti-od-1-roku/kuskus-pohanka-jahly-polenta-6
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: to delam taky :-) a tecou mi sliny :D z cehokoliv
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: :oD já po Přemkovi aspoň "vylízávám" kelímek, když dojí:o) Je to strašně dobrý no:o)
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    LUCYA: kroupy za me v pohodě, je to obilí, tak by nijak zvlášť nadymat nemelo;) zahustuju Jima polivky
    KRKA
    KRKA --- ---
    KRKA: teda strasne se mi to chce jist, ale nemuzu :))) rozhodla jsem se zatocit s kily po porodu konecne :D
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: tak 6 dnu je v pohode .. ja ted drzim dietu vis :)))) takze to nechci jist a malej neni zadnej jedlik, tak ale tohle je v dobry :) diky
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KRKA: Kolem pátého dne po umíchání to začíná pouštět vodu, většinou to do 6 dnů sníme a dýl nevím.o)
    KRKA
    KRKA --- ---
    XMARGE: jak dlouho to vydrzi (kdyz to neseru vsechno ja :-) ?
    GIO
    GIO --- ---
    XMARGE: no, ja v tehotenstvi nijak vyznamne vic nez obvykle nezrala. spis naopak.)) samy jabka, jabka jabka gumovi medvidci s maso a jinak jsem nic nepotrebovala.)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    GIO: jsi nebyla nikdy těhotná nebo co?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIO: To je hned :) Kilovou várku rozdělím na cca 6 mističek. Vyškrábu hrnec. Jednu misku zblajznu rovnou. Pak se chvíli přemlouvám, zblajznu druhou. Třetí se na mě směje... Udělala jsem to jednou, pak mi bylo líto, že je to hned pryč, člověk to primárně dělá pro batole :) A už jsem nevečeřela...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam