• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ROXXA: Otázka je, jestli to má chutnat tobě, nebo dítěti. Naše dcera (21 měsíců) zbožňuje neslazené kaše vařené opravdu jenom z toho obilí (ječmen, krupice, pohanka, oves...) bez jakékoliv příměsi. Normálně dostává občas i sladký koláč, takže chuť obyčejného bílého cukru zná, ale kaše pořád nadšeně baští ochucené jenom mlíkem...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ROXXA: glukopur je čistý hroznový cukr, čistá glukóza. nic umělého. kupuje se v lékárně
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj, dotaz ohledně vaření kojeneckých kaší...na netu jsem našla různé recepty, kde se přidavalo nějaké sladidlo glukopur...ani nevim, kde to koupit a moc se mi to do tech kasicek davat nechce....nicmene jsem takto vytvorenou kukuricnou kasi chutnala (z polenty) a teda nic moc, ikdyz tam bylo nakrouhane jablko, tak to moc neosladilo- Slo by pridavat stevii ci sladidlo ze stevie? nebo nejake jine prirodni sladido? jenom malilinko...jeslti to je mozne...jen malinko aby to bylo trochu chutnejsi..myslim pro kojence 8m.
    KEEE
    KEEE --- ---
    MIDORI: na mě už je taky dost mimo :o/
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: jinak my ted meli pecenou zeleninu a skvele na toto fuj vedro pocasi. Brambory,cuketa,mrkev,hokaido-upeces v troupe a je to,mozes posypat ke konci nejakym syrem typu balkan feta apod.Ty snis ty vetsi kousky a male to pekne rozmasirujes.
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: aj na me,ale je to dobra inspirace,ktera lze obmenit na nas masozrouty....snad to chudina tedkon necte!
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MORPED: svatojanska je na me moc vegan, pouziva az moc specialni suroviny, ale pravda, ze ty zeleninovy jidla by se daly
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: jo a jeste ruzne noky -bud s vajickem nebo s tou rajskou,taky koprovka apod.
    Ja se odne inspiruju na facu kucharka ze svatojanu,ma tam zajimave zeleninove jidla,doplnis masem a mas.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIDORI: u našich dětí, co se obědů týká, velmi bodují husté zeleninové polévky. Klidně i třikrát do týdne jako oběd (já byla zvyklá takhle obědvat, co jsem přestala chodit do práce).
    Jinak docela úspěch mívá u dětí vepřová/hovězí v mrkvi, těstoviny s omáčkou na rajčatovém základě, sladká jídla (typu palačinky, rýžový nákyp, ony už zmiňované ovocné knedlíky...)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    INUSHKA: diky :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MIDORI: Úplně jednoduše, já složitá jídla neumím :-) Vepřové plátky naklepu, osolím, posypu mletým kmínem a pro dospělé trochu opepřím. Na oleji zpěním nakrájenou cibuli, na to hodím plátky masa a nechám je z obou stran zatáhnout. Pak je trochu podleju, do šťávy hodím řapíkatý celer nakrájený na malé kousky a ještě trochu celého kmína a dusím pod pokličkou do měkka. Jako příloha je možné skoro cokoliv - rýže, těstoviny, brambory, bramborová kaše, kuskus. Snad akorát knedlíky by se nehodily :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    super, diky. Ten prirodni rizek na rapikatem celeru delas jak?
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    INUSHKA: Jo a guláš, zapomněla jsem na hovězí guláš, ten teda u nás vaří muž, ale malá se po něm olizuje až za ušima.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MIDORI: Já často dělám kuřecí maso se smetanovou omáčkou a těstovinami, do omáčky dávám různou zeleninu, podle momentální chuti a dostupnosti - nejčastěji brokolici, listový špenát, kukuřici, pórek v různých kombinacích. Jinak další z toho, co jsem v poslední době vařila - španělský ptáček (pro dítě místo slaniny plátek libové šunky), pečené kuře, svíčková, vepřový přírodní řízek na kmínu a řapíkatém celeru, rizoto na tisíc způsobů, neostrá varianta chilli con carne, omáčka na těstoviny z rajského protlaku, červených fazolí a kukuřice (může být s masem, slaninou nebo zcela bez masa), francouzské brambory, dneska byl smažený květák.
    Když jsem líná dělat něco složitějšího, dáme si k obědu klidně rýžovou nebo krupicovou kaši a teď v létě různé sladké knedlíky s ovocem.
    MORPED
    MORPED --- ---
    MIDORI: ja si sepsala jidelnicek,protoze mam vybiraveho muze a i decko a varim asi toto:
    dusene maso na zelenine+priloha, testoviny s mletym masem s rajcaty,takova staroceska bramborova omacka,gratinovane brambory,sladka ryze,palacinky,zapecena cuketa s mletym masem,nekdy rizoto. Maly ma rad omacky a knedlik-uplne to neumim,ucim se,ale mam skvele babicky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Mela bych dalsi prosbu. Na vareni jsem jelito, bez receptu vetsinou neuvarim (krome par jidel, ktery delavam casto) a mam docela problem s tim, co varit diteti. Byla jsem pohodlna a kupovala sklenicky, ale rada bych s tim uz prestala. Diteti byl rok a dle pediatry uz muze jist vsechno. Jenze co. Jidla, ktery jsem zvykla varit, se pro dite moc nehodi. Nedal byste mi pls nekdo nastrel tydenniho jidelnicku? Mam na mysli hlavne obedy. Delala jsem zatim napr. kvetakovy mozecek s bramborem, kralika na smetane, spagety, nejaky polivky... Predem diky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    diky, zkusim ten skelet
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MIDORI: ted jsem delala dva kureci skelety, jednu mrkev, pul petrzele a kus celeru, bobkovej list anove koreni... vyvarit dle potreby, obrat maso a vse ostatni vyhodit... parada, cirej silnej dobrej vyvar, cast na mrazak na vareni, ca pulka doplnena cerstvou zeleninou a obranym masem, byla o nej doma rvacka... ja solim trochu az na konci, pripadne sobe na taliri, nic jineho netreba...
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: delam jen ze skeletu, malinko soli, mene vody a je vzdycky chutove hodne vyrazny, zeleninu davam az kdyz z casti delam polevku
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIDORI: Zelenina, bylinky, kuřecí skelet s dostatkem ponechaného masa - většinou vyhovuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam