• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    OXIS
    OXIS --- ---
    Já bych se ještě zeptala, co snídají roční děti? Dávám mu většinou kaši, někdy nic (když mám pocit, že se ještě v posteli dost nacpal mlíkem), někdy, to ale málo, přesnídávku. Kaši má často i před spaním (někdy kaši, někdy zbytek od oběda), tak aby nebyl překašovanej? :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: přesněji 10 % objednávky dostanete jako kredit na příští nákup
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    HELLEJU: ANNNA: u mixit je teď 10% sleva s O2extravyhody.cz, pokud jste u O2
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HELLEJU: Jo, na mixit jsem taky myslela...

Nakonec možná objednám tady - http://www.rajorisku.cz/ - nesířeného toho mají docela dost a cena v porovnání s Tescem a sířenými variantami je v pohodě.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    kdyz jste u toho musli, my jime obilny (asi psenicny) polstarky od Kellogs, mame i neslazeny neochuceny (od Nestle), od kdy byste neco takovyho davali?
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    ANNNA: Sušené ovoce a moc dobré mají i tady http://www.mixit.cz/namixuj-si/susene-ovoce jen je to dražší. Mám moc ráda i jejich müsli, je to úplně jiná liga než to, co se dá koupit běžně v obchodě.
    REALLK
    REALLK --- ---
    ANNNA: přesnou částku nevím,ale vím :) že přišly o pár korun levněji než co mám zdravou výživu- já teda mám tu dm kartu a teď bylo často v té slevové knížečce 25 % sleva na produkty alnatura ,takže vždycky nakoupím do zásoby..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    REALLK: Nemáš náhodou v hlavě, za kolik mají v dm třeba ty meruňky? Jako referenční vzorek si je teď googlím, za kolik se dají sehnat...
    REALLK
    REALLK --- ---
    ANNNA: já kupuju v dm nesiřené sušené meruňky a švestky a syn se po nic může utlopuct...umytím ze siřených zdravější bohužel neuděláš,je to i v dužině nejen na povrchu :/
    REALLK
    REALLK --- ---
    v bio kvalitě mě jáhly nikdy nezhořkly,jen ty kupované z normalního supermarketu / ty už někupuju/

OXIS:to se ti nedivím :)) ona se jen nedoporučuje do roku a půl..zase na druhou stranu rozhodně je to menší zlo než veškeré výrobky např. z bílé mouky..
    všeho s mírou neuškodí nic nikomu :))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Dotaz z jiného soudku - dáváte dětem kupované sušené ovoce? Malá se teď zamilovala do müsli - dá si klidně misku 2x denně (ona by i častěji, ale to už jí nedám), tak mě začíná znervózňovat oxid siřičitý, který v těch kupovaných prostě je, a ani nemůžu to ovoce umýt...

Jeden čas jsem míchala müsli doma, tam jsem to aspoň umyla, ale nevím, nakolik je to účinné. Další varianta by bylo kupovat nějaké lepší bezsiřičitanové müsli pro dítě, ale to by asi brzo prokoukla a chtěla "jedovatou" variantu...
    OXIS
    OXIS --- ---
    XMARGE: mně se to už stalo a od tý doby spařuju jak divá :).

REALLK: quinou jsem dávala, nevím, proč bych neměla, ale to nevím ani u tý pohanky. A já jsem ji taky jedla od malička a výšku mám průměrnou :)). Ale jala jsem se o tom něco vyhledat a po nalezení komentáře nějakého makrobiotického magora, který tvrdil, že z pohanky člověk potratí a že vysušuje a že děti a staří by ji neměli, jsem to hledání zase ukončila s tím, že naší rodině pohanka zcela určitě neškodí :).
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    OXIS: hele já nespařuju vůbec a ještě se mi nestalo, aby byly hořký... Mi přijde, že je to jak s lilkem, kterej se má nasolit. Nesolila jsem ho nidky a hořkej nikdy nebyl..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    REALLK: Uf, to byl měl někdo říct té naší obryni, co jede 90tý percentil. Pohankovou kaši dlabe skoro od začátku cca 2x týdně...
    REALLK
    REALLK --- ---
    tak jak je to s tou pohankou? :) jsem četla v knize "radost ze zdravých dětí" a i tady někde na nyxu,že takhle malým dětem se nedoporučuje,protože brzdí růst a tak,já jsem teda synovi už zhruba od půl roku dávala pohankovou kaši,sem tam pohankové křupky,protože doma jíme bezlepkově a nějak by mě vůbec nenapadlo,že by mu mohla nějak škodit...

jinak jáhly jsou super ! na slano,na sladko,rostliné mléko z jáhel,pudink,kaše,instantní kaše... mňam mňam a co quinoa u ročního dítěte? dáváte někdo prosím?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    OXIS: jj, na jáhly si myslím, mám je ráda a doma pořád k dispozici :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    TAPINA: jak říká Xmarge, ale spařit opravdu pořádně, aby nebyly hořký :) http://www.probio.cz/recepty/recepty-podle-surovin/recepty-z-jahel/
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAPINA: vaří se delší dobu (cca 12 minut), ale jsou moc dobrý a glykemicky fakt lepší.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OXIS: Já se přiznám, že jáhly jsem nikdy doma neměla. I se s nima stejně zachází, tj. spařit a nechat dojít v pokrmu?
    OXIS
    OXIS --- ---
    SEBIEN: já teda místo kuskusu doporučuju jáhly, konzistence skoro stejná, výživová hodnota o sto procent lepší :) (a prodávaj i instatní vločky, kterými tu zeleninu jenom zahustíš)
    a ročnímu dělám cuketu s rajčatama a lístkem až dvěma bazalky... a někdy s mořskou řasou (ta tam ale není na chuť, ale na minerály)

z příloh malej ještě miluje pohanku!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam