• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MORPED
    MORPED --- ---
    ROXXA: ja delam kvetak zapeceny v besamelove omacce a je to lahoda. Uvaris kvetak, rozeberes na ruzicky,das do zapekaci misy,udelas besamel,polejes tim ten kvetak,hezky at to v tom je pekne rozprostrene,posypu syrem (nebo muzes syr nastrouhat do besamelu). Zapeces. Jime k tomu bagetu,salat,cokoliv.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Děkuji, tak jsem nakonec udělala něco na způsob rizota (květak paprika, cibule a malinko porku), protoze zloutek s bramborama mel vcera (uz jsme doma nic nemela a fantazie zadna, chudak dite, ale docela mu to smakovalo), tak z dalsi casti kvetaku bude mozecek.

    Akorat mam toho květakoveho rizota hromadu a to jsme pouzila jen tretinu kvetaku...co s tím manzel trpi nechuti ke kvetaku k tomu klvetak v lednici a na panvi k veceri, to bude sranda.
    MONI
    MONI --- ---
    ROXXA: a co klasika květákový mozeček a brambory s máslem? Dává se tam celé vejce, bílek je doporučen až od roku, tak ho můžeš oddělit a dát tam jen žloutek.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ROXXA: my dneska měli moc dobrý rizoto: na lehce osmahlou cibulku hodit rýži, květák, mrkev, hrášek a nechat vařit, nám jsem přidala na konci kari
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    přemýšlím jak udělat květák pro 11m dítě a maminku zároveň?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: jedna z nejoblíbenějších je u nás hustá zeleninová:
    na oleji osmahnout libovolnou mixovanou zeleninu (podle nálady a stavu v ledničce/mrazáku, mrkev, kukuřici, hrášek, zelené fazolky, květák, brokolici... vynech, co kvůli kojení nechceš, a té zeleniny fakt hodně) - pokud je mražená, tak nechat na plotně, než se voda z ledu odpaří. Pak zaprášit hladkou moukou, zasmahnout jíšku, zalít vodou, osolit, přidat brambory na malé kostky, vařit doměkka. Na závěr dochutit majoránkou.
    Zeleniny a brambor musí být, že v tom prakticky stojí vařečka (většinou, když vařím jen pro sebe a děti, tak padle půlkilový balíček mražené zeleniny a dvě větší brambory).

    Všechny naše děti na tom úplně ujíždějí, i chůvy vždycky říkají, že "jak je polívka, tak je oběd vždycky bez problémů".
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SHINIGAMI: Cuketovou buchtu mi taky snědl ač cuketu v risottu nebo tak nechce:o) Jsou mu tři, holt se mu zavděčím hlavně těstovinama, rýží a bramborama. A přitom jako mimino jedl všechno a ochotně..
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    XMARGE: udelej mu prepasirovane azduky s troskou medu, mozna zmeni nazor;)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANNNA: zelňačka asi bude v kategorii jako fazolová, ale dál mě napadá z červený čočky, krémová špenátová, houbová, hustá tomatová, třeba s těstovinovou rýží...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: hráškový krém, brokolicový krém, polévku z červené čočky (kterou teda teď nejíme, bo syn bojkotuje luštěniny včetně červené čočky), špenátová.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANNNA: porkovy krem s krutonkama? nebo cibulajda je dost husta, ale taky by mohla nadymat..

    Btw pozor na dyne, zloutnou po tom deti:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Máte nějaké osvědčené polívky, které obstojí jako samostatné jídlo? Jak je chladněji, hodně polívkujem, a začíná se to nějak zacyklovat :)

    Vařím většinou - dýňovou (případně dýňovou s mixovanou zeleninou) a silný vývar s nudlema a zeleninou... Někdy bramboračku. Gulášovku z mletého masa. V létě minestrone. A tím tak končím. Fazolovou vzhledem ke kojení riskovat nechci...
    Díky za nápady!
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    SOLEI: tak klidně uvítám do pošty recept :-) my máme čerstvý rozmarýn, takže asi jen upeču na něm a možná přihodím nějakou zeleninu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    HUJERKA: taky bych si dala, muž umi fantastické zverinove ragu, jen nemam tu zverinu
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    SOLEI: jo jo, s těmi prvními dvěma podmínkami počítám a libové v tom najdu taky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    HUJERKA: tady jde o dobrou tepelnou úpravu a jistotu dobreho zdravotního stavu, no a pak libové maso je libové maso, je jedno jestli je to zvěřina nebo kuře, maximálně to ditku nebude chutnat.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    od jakého věku si prosím myslíte, že je v pohodě zvěřina-divočák?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jakou konzistenci telecí plece?
    Vaříme domácí prikrmy, zeleninu a ovoce pasirujeme, ale ted jsem se rozhodla i pro domácí maso...jak uvarit v páře nebo ve vodě a sebrat z hladiny tuk? A bude pasirovani stačit? Já mam bezzubé dítě a ani to nevypadá ze by to chlapec chtěl měnit.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    PETATA: díky za tip, jablka domácí, tak to bude asi jasné a možná i ty hrušky aspoň bych nemusela zavařovat:)
    GILLIATT: jj asi udělám tohle a puding tu mám nějaký vanilkový od alnatury.

    Všem děkuji za tipy. Dle Apetitu vypadá ale pěkně a zajímavě, takže to bude jasné.) Dám pak vědět jak mě méně zdatné kuchařce dort dopadl, o nepečícím dortu jsem přemýšlela.... babička mi takový kdysi dělávala (piškoty namočené v kávě a sladký tučný máslový krém, to jsme byla ale už starší 10let).
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ROXXA: tady je recept na ten nepčený jablečný dort, který doporučila Petata podle apetitu:
    Nepečený jablkový dort | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/3797-nepeceny-jablkovy-dort.html
    já tam dávala bio puding, dá se koupit v bio krámech, cukru jsem dala minimálně třtinového a sladké to bylo i tak, citronovou šťávu jsem vynechala, pro dospělý dozdobila šlehačkou a všem chutnalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam