• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: jedna z nejoblíbenějších je u nás hustá zeleninová:
    na oleji osmahnout libovolnou mixovanou zeleninu (podle nálady a stavu v ledničce/mrazáku, mrkev, kukuřici, hrášek, zelené fazolky, květák, brokolici... vynech, co kvůli kojení nechceš, a té zeleniny fakt hodně) - pokud je mražená, tak nechat na plotně, než se voda z ledu odpaří. Pak zaprášit hladkou moukou, zasmahnout jíšku, zalít vodou, osolit, přidat brambory na malé kostky, vařit doměkka. Na závěr dochutit majoránkou.
    Zeleniny a brambor musí být, že v tom prakticky stojí vařečka (většinou, když vařím jen pro sebe a děti, tak padle půlkilový balíček mražené zeleniny a dvě větší brambory).

    Všechny naše děti na tom úplně ujíždějí, i chůvy vždycky říkají, že "jak je polívka, tak je oběd vždycky bez problémů".
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ANNNA: zelňačka asi bude v kategorii jako fazolová, ale dál mě napadá z červený čočky, krémová špenátová, houbová, hustá tomatová, třeba s těstovinovou rýží...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ANNNA: hráškový krém, brokolicový krém, polévku z červené čočky (kterou teda teď nejíme, bo syn bojkotuje luštěniny včetně červené čočky), špenátová.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANNNA: porkovy krem s krutonkama? nebo cibulajda je dost husta, ale taky by mohla nadymat..

    Btw pozor na dyne, zloutnou po tom deti:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Máte nějaké osvědčené polívky, které obstojí jako samostatné jídlo? Jak je chladněji, hodně polívkujem, a začíná se to nějak zacyklovat :)

    Vařím většinou - dýňovou (případně dýňovou s mixovanou zeleninou) a silný vývar s nudlema a zeleninou... Někdy bramboračku. Gulášovku z mletého masa. V létě minestrone. A tím tak končím. Fazolovou vzhledem ke kojení riskovat nechci...
    Díky za nápady!
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    SOLEI: tak klidně uvítám do pošty recept :-) my máme čerstvý rozmarýn, takže asi jen upeču na něm a možná přihodím nějakou zeleninu
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    HUJERKA: taky bych si dala, muž umi fantastické zverinove ragu, jen nemam tu zverinu
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    SOLEI: jo jo, s těmi prvními dvěma podmínkami počítám a libové v tom najdu taky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    HUJERKA: tady jde o dobrou tepelnou úpravu a jistotu dobreho zdravotního stavu, no a pak libové maso je libové maso, je jedno jestli je to zvěřina nebo kuře, maximálně to ditku nebude chutnat.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    od jakého věku si prosím myslíte, že je v pohodě zvěřina-divočák?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jakou konzistenci telecí plece?
    Vaříme domácí prikrmy, zeleninu a ovoce pasirujeme, ale ted jsem se rozhodla i pro domácí maso...jak uvarit v páře nebo ve vodě a sebrat z hladiny tuk? A bude pasirovani stačit? Já mam bezzubé dítě a ani to nevypadá ze by to chlapec chtěl měnit.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    PETATA: díky za tip, jablka domácí, tak to bude asi jasné a možná i ty hrušky aspoň bych nemusela zavařovat:)
    GILLIATT: jj asi udělám tohle a puding tu mám nějaký vanilkový od alnatury.

    Všem děkuji za tipy. Dle Apetitu vypadá ale pěkně a zajímavě, takže to bude jasné.) Dám pak vědět jak mě méně zdatné kuchařce dort dopadl, o nepečícím dortu jsem přemýšlela.... babička mi takový kdysi dělávala (piškoty namočené v kávě a sladký tučný máslový krém, to jsme byla ale už starší 10let).
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    ROXXA: tady je recept na ten nepčený jablečný dort, který doporučila Petata podle apetitu:
    Nepečený jablkový dort | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/3797-nepeceny-jablkovy-dort.html
    já tam dávala bio puding, dá se koupit v bio krámech, cukru jsem dala minimálně třtinového a sladké to bylo i tak, citronovou šťávu jsem vynechala, pro dospělý dozdobila šlehačkou a všem chutnalo.
    MONI
    MONI --- ---
    ROXXA: Přesnídávka se dělá jednoduše: ovoce umyješ, oloupeš, zbavíš jádřinců, nakrájíš na malé kousky. Do hrnce dáš jen trochu vody po dně, ovoce uvaříš doměkka a pak rozmixuješ. Ještě horké plníš do skleniček, který stačí na chvíli obrátit dnem vzhůru aby se zavařily. Kyselé ovoce můžeš zkombinovat s nějakým sladkým, např. s banánem. Ten se ale nemusí vařit, stačí ho čerstvý rozmačkat vidličkou a smíchat s částí hotové přesnídávky. Nebo při vaření hrušek můžeš přidat z mrazáku pár borůvek. Samotná hruška je projímavá, banán a borůvky fungují opačně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    K prvním narozeninám jsem udělala klasický piškotový korpus (domácí, není v něm nic, co by roční dítě nemohlo) s vrstvou tvarohu na oslavu toho, že od roku už se může a čerstvým sezónním ovocem (u nás to byly jahody). Vypadalo to jako normální lidský dort a chutnalo to všem :o)
    NEMYNA
    NEMYNA --- ---
    a co zelva?
    Piškotová želva recept - Vareni.cz
    http://recepty.vareni.cz/piskotova-zelva/
    zvladnou i nepecici typy,)

    PETATA
    PETATA --- ---
    ROXXA: myslim, ze k prvnim narozeninam vetsina z nas dava jablecny dort (rozvar) s piskoty
    btw ted jsem delala pul napul s hruskami

    i kdyz doma dostala tento a na ofiko velke oslave probehl klasicky dort (bananovy) s marcipanovym potahem a samozrejme ochutnala
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj, za necelý měsíc bude mít kluk první narozeniny a já přemýšlím nad dortem, jaký asi tak můžu ročnímu dítěti udělat. Sháním nějaký recept.pečení jde zatím mimo mě, ale k prvním narozeninám to musí dát a musí být něco. ?

    A ještě dotaz č.2, koupila jsme pro synka hrušky, ale jsou tvrdší a kyselejší... tak bych z nich ráda udělal kašičku a zavařila do skleničky (aby změkly a měli sladší chuť), ale nemám ani šajn jak na to, nevíte někdo? nebo udělat to jako kompot?
    GIO
    GIO --- ---
    ajaj))
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIO: jo a s tou zarukou tech biosklenicek.....nevim,ale byla jsme na brigade v hame babice. Stacilo,hamanky apod veci bych decku nikdy nedala.
    GIO
    GIO --- ---
    MORPED: no, presne. jako by sklenicky byly nejaka zaruka (nejen) biodokonalosti. s tema jsem vydrzela chvili a nebo je brala nekde na cesty, to se urcite hodi. ale velmi rychle jsem presla doma na vlastni vareni a dite to zjevne ocenilo.
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIO: taky to nechapu,ale ono to holky kupuji furt 17ti mesicnim detem sklenicky.Ja bych se vyprdla,beztka by to nejedl,bo je to kasovite!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    XMARGE: jo, to uz jsem tady od vas poucena, taky jsem to uz rikala kamradce, ktera zvazovala, jestli zacinat s prikrmama, kdyz to kojeni je tak pohodlny. Zacala.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    XMARGE: a když jsme tak u toho, tak podáváním jen kuřecího masa to taky dvakrát nevytrhnete. aspoň krůtí (kde tmavší, tj. třeba stehno, je lepší než prsa), ale líp telecí, jehněčí, hovězí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam