SOLEI: tak špalda : " současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin.
Současně je špalda lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Proto ji mohou lidé s alergií na pšenici použít jako náhradu pšenice. Nesmíme ovšem zaměnit alergii na pšenici s celiakií. Špalda není bezlepková a není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek.
Vyznačuje se jemnou oříškovou příchutí, slouží jako zdravější alternativa ke klasické pšeničné mouce, velmi dobře kyne. "
pracuje se s ní hůř,ale není to tak hrozné,jen teda tak malé děti by neměly celozrnné..
a prosím tě kdepak jsi na razila na tu informaci,že dítě potřebuje lepek na rozvoj mozku? :)) to slyším prvně a nějak se mi to nezdá :)