• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    TAPINA: nízkotučný sem na mysli ani neměla, to je mi jasný :) my právě doma nikdy plnotučný výrobky nejedli a tak je mám trochu zmýtizovaný...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LITTLE_SISTER: Když budeš chtít zhubnout, každý příčetný odborník na výživu ti v první řadě řekne "nejezte nízkotučné mléčné výrobky". A bude mít pravdu.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LITTLE_SISTER:My jíme a pijeme plnotučné celá rodina. Tloustne se podle mě z jiných věcí, než z plnotučného jogurtu.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    do jakého věku dáváte dětem plnotučné produkty? mlíko, jogurty, tvarohy. dceři jsou 2r3m a už si říkám, že bych jí nemusela vykrmovat plnotučnými věcmi (neni zrovna tintítko), na druhou stranu jsou asi kvalitnější, že...?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Dnešní improvizace překvapivě chutnala klukovi a mě také, nakrajenou červenou řepu vařím s rajčetem ve vodě, když je řepa změklá a voda vyvařena, trocha zbýva, rozmixuji na kaši. Dnes jsme do toho před podáváním zamíchala cottage sýr a kluk se strašně oblizoval a já taky.
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: Ja varila jen instantni, na prechodnou dobu do misky, ale nakonec jsme se ustalili na dvou vecerich, prvni dospelacke a druhe jako kasi do flasky. Predpokladam, ze tento zvyk zmizi s prvnim taborem nebo skolou v prirode. :-) (Kluci jsou hubenouri podvyziveny, takze jim neberu nic, co spolehlive pozrou.) Proste v peti a pul porad naredena instantni kase dvakrat denne. ;-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: plnotučné mléko jako základ. Pak jsem dávala ovesné vločky (takové ty pomleté od Emca) a trochu cukru a másla, krupičku a asi 1 cm kvalitního vanilkového lusku, rýži s trochu cukru nebo přesnídávky.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SEBIEN: Melu si doma pohanku, ječmen, rýži a ovesné vločky najemno, plus kupuju krupici a kukuřičnou - večer vyberu 1-2 obiloviny, uvařím kaši ve vodě, nechám trochu zchladnout a rozmíchám s UM. Dělám to tak od začátku podávání kaše a nevidím důvod měnit postup. Vaření ve vodě je krásně blbuvzdorné, narozdíl od vaření v mlíce.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    SEBIEN: Jáhlové a rýžové kaše z instantních vloček, dochucené strouhaným ovocem nebo přesnídávkou. Krupicovou kaši jen tak samotnou, z plnotučného mléka. A střídám to instatními kašemi od Bebivity nebo zbytky od oběda /které většinou nezbydou, protože 14měsíčn prcek sní skoro dospělou porci, žrout jeden).
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: chápu :-), taky jsem nejdřív nevěděla, co že sní s chutí pár lžiček a pak se cuká, když je teda hladová, tak sní víc, ale stejně už ted děláme z menšího množství vody, než dřív. Někdy právě zbytek od oběda dostane přednost, ale někdy není a z chleba se nenají, s tím si spíš hraje nebo olizuje máslo, vyjí šunku atp., včera se nacpala rozinkama místo kaše (ale nakonec ji taky snědla), takovej blbej mezičas...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SEBIEN: delam ovesnou kasi - plnotucne mleko, banan, pripadne malicko medu.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SEBIEN: Dělám z rostlinných mlék (z důvodu alergie, jinak bych asi střídala s obyč.kravským) a dělám kaše od Nominalu nebo z Country Life (jáhlová, rýžová, kukuřičná) nebo klasickou krupicovou z dětské krupičky.
    Zdobím skořicí, holandským kakaem nebo míchám s přesnídávkou.
    Nejvíc u nás ale boduje ovesná kaše z jemných vloček, 10 minut povařit ve vodě a když zhoustne, tak naředit rostlinným mlékem, za mě je nejlepší na všechny kaše mandlové mléko. S trochou marmelády nebo medem snědí oba kluci (3,5r a 14m) stejnou porci jako my.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: já byla u staršího blbá, vůbec mi to nedošlo, jen jsem byla každý večer pološílená z toho, že dělá u večeře strašné scény... pak párkrát dostal zbytek od oběda, byl klid, jenže jsem to střídala s tou kaší, a než jsem si spojila, kdy je klid a kdy řev... no prostě blbá matka, no :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: mám právě pocit, že instatní klasika už končí, tak chci ještě zkusit "normální" kaši a uvidíme, jestli to bude chtít...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: od roku z plnotučného mléka, krupice, lžičky cukru a másla - nikdy si nestěžovali na to, že by snad večeřový bufet byl moc jednotvárný :-)
    ale na druhou stranu, nejdýl v 18 měsících jsme kaše rušili, protože už chtěli normální jídlo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    prosím vás, jak a z čeho vaříte kaše pro plus mínus 14měsíční? (pokud vaříte a vaříte kaše :-)
    GIO
    GIO --- ---
    MIDORI: jachym takhle ji vajicka minimalne ctyrikrat tydne taky, bud "do stojanku" nebo michana, a prospiva dobre.) nekdy je chce i k veceri, holomek, ale dvakrat za den se snazim mu je nedavat:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MIDORI: vejce je vlastně dokonala potravina
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Na vejci jako takovém nic špatného není, trocha másla taky nikoho nezabije.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    HUJERKA: asi tak trikrat az ctyrikrat do tydne. Slaninu tam vubec nedavam, jen trochu cibulky a na trose masla. Sni mi tak tretinu talire, zacala jsem si kvuli ni delat misto dvou vajec tri. Rekla bych, ze jedno vejce do ni padne..
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MIDORI: a co je docela často a kolik toho tak sní? :-) řekla bych, že jestli to není na přepáleným tuku, není tam moc slaniny a není to každý den ve velkém množství nebo nemá k večeři ještě vajíčkovou pomazánku, nemělo by to vadit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam