• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LITTLE_SISTER: Stejně jako INUSHKA jíme plnotučné mléčné výrobky celá rodina. Ono zase plnotučný neznamená 50% tuku. Mléko je cca 3,5%, jogurty kolem 4%m, tvarohy snad taky... Takže žádná šílenost a tyhle věci jsou chutnější (bo tuk je nositelem chuti).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LITTLE_SISTER: Když budeš chtít zhubnout, každý příčetný odborník na výživu ti v první řadě řekne "nejezte nízkotučné mléčné výrobky". A bude mít pravdu.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LITTLE_SISTER:My jíme a pijeme plnotučné celá rodina. Tloustne se podle mě z jiných věcí, než z plnotučného jogurtu.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    do jakého věku dáváte dětem plnotučné produkty? mlíko, jogurty, tvarohy. dceři jsou 2r3m a už si říkám, že bych jí nemusela vykrmovat plnotučnými věcmi (neni zrovna tintítko), na druhou stranu jsou asi kvalitnější, že...?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Dnešní improvizace překvapivě chutnala klukovi a mě také, nakrajenou červenou řepu vařím s rajčetem ve vodě, když je řepa změklá a voda vyvařena, trocha zbýva, rozmixuji na kaši. Dnes jsme do toho před podáváním zamíchala cottage sýr a kluk se strašně oblizoval a já taky.
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: Ja varila jen instantni, na prechodnou dobu do misky, ale nakonec jsme se ustalili na dvou vecerich, prvni dospelacke a druhe jako kasi do flasky. Predpokladam, ze tento zvyk zmizi s prvnim taborem nebo skolou v prirode. :-) (Kluci jsou hubenouri podvyziveny, takze jim neberu nic, co spolehlive pozrou.) Proste v peti a pul porad naredena instantni kase dvakrat denne. ;-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SEBIEN: plnotučné mléko jako základ. Pak jsem dávala ovesné vločky (takové ty pomleté od Emca) a trochu cukru a másla, krupičku a asi 1 cm kvalitního vanilkového lusku, rýži s trochu cukru nebo přesnídávky.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SEBIEN: Melu si doma pohanku, ječmen, rýži a ovesné vločky najemno, plus kupuju krupici a kukuřičnou - večer vyberu 1-2 obiloviny, uvařím kaši ve vodě, nechám trochu zchladnout a rozmíchám s UM. Dělám to tak od začátku podávání kaše a nevidím důvod měnit postup. Vaření ve vodě je krásně blbuvzdorné, narozdíl od vaření v mlíce.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    SEBIEN: Jáhlové a rýžové kaše z instantních vloček, dochucené strouhaným ovocem nebo přesnídávkou. Krupicovou kaši jen tak samotnou, z plnotučného mléka. A střídám to instatními kašemi od Bebivity nebo zbytky od oběda /které většinou nezbydou, protože 14měsíčn prcek sní skoro dospělou porci, žrout jeden).
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: chápu :-), taky jsem nejdřív nevěděla, co že sní s chutí pár lžiček a pak se cuká, když je teda hladová, tak sní víc, ale stejně už ted děláme z menšího množství vody, než dřív. Někdy právě zbytek od oběda dostane přednost, ale někdy není a z chleba se nenají, s tím si spíš hraje nebo olizuje máslo, vyjí šunku atp., včera se nacpala rozinkama místo kaše (ale nakonec ji taky snědla), takovej blbej mezičas...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    SEBIEN: delam ovesnou kasi - plnotucne mleko, banan, pripadne malicko medu.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    SEBIEN: Dělám z rostlinných mlék (z důvodu alergie, jinak bych asi střídala s obyč.kravským) a dělám kaše od Nominalu nebo z Country Life (jáhlová, rýžová, kukuřičná) nebo klasickou krupicovou z dětské krupičky.
    Zdobím skořicí, holandským kakaem nebo míchám s přesnídávkou.
    Nejvíc u nás ale boduje ovesná kaše z jemných vloček, 10 minut povařit ve vodě a když zhoustne, tak naředit rostlinným mlékem, za mě je nejlepší na všechny kaše mandlové mléko. S trochou marmelády nebo medem snědí oba kluci (3,5r a 14m) stejnou porci jako my.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: já byla u staršího blbá, vůbec mi to nedošlo, jen jsem byla každý večer pološílená z toho, že dělá u večeře strašné scény... pak párkrát dostal zbytek od oběda, byl klid, jenže jsem to střídala s tou kaší, a než jsem si spojila, kdy je klid a kdy řev... no prostě blbá matka, no :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: mám právě pocit, že instatní klasika už končí, tak chci ještě zkusit "normální" kaši a uvidíme, jestli to bude chtít...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: od roku z plnotučného mléka, krupice, lžičky cukru a másla - nikdy si nestěžovali na to, že by snad večeřový bufet byl moc jednotvárný :-)
    ale na druhou stranu, nejdýl v 18 měsících jsme kaše rušili, protože už chtěli normální jídlo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    prosím vás, jak a z čeho vaříte kaše pro plus mínus 14měsíční? (pokud vaříte a vaříte kaše :-)
    GIO
    GIO --- ---
    MIDORI: jachym takhle ji vajicka minimalne ctyrikrat tydne taky, bud "do stojanku" nebo michana, a prospiva dobre.) nekdy je chce i k veceri, holomek, ale dvakrat za den se snazim mu je nedavat:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MIDORI: vejce je vlastně dokonala potravina
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Na vejci jako takovém nic špatného není, trocha másla taky nikoho nezabije.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    HUJERKA: asi tak trikrat az ctyrikrat do tydne. Slaninu tam vubec nedavam, jen trochu cibulky a na trose masla. Sni mi tak tretinu talire, zacala jsem si kvuli ni delat misto dvou vajec tri. Rekla bych, ze jedno vejce do ni padne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam