• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    Recepty, tipy atd na vareni pro zminenou skupinu..
    rozbalit záhlaví
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INANNA: presny recept prosim zde
    Koprová omáčka (bez cukru, mouky, mléka či smetany) » Jíme Jinak
    http://www.jimejinak.cz/koprova-omacka-bez-cukru-mouky-mleka-ci-smetany/
    OXIS
    OXIS --- ---
    INANNA: dělala jsem tuhle, za mě moc pracný, příště bych si tu rostlinnou smetanu klidně koupila .) a taky jsem ji měla moc hustou, ale to jsem měla i z normálního mlíka, jinak dobrý :) http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2015/02/koprova-omacka-s-kesu-smetanou.html
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INANNA: Všechno jde udělat s nemléčnou alternativou, zeptej se veganů :-)
    INANNA
    INANNA --- ---
    OXIS: Díky za oba tipy.
    A zkoušely jste koprovku s nemlíčnou smetanou?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SINSEMILLA: víno, mandarinka, borůvky.....používám to jako úplatky když jdu k doktorovi, mladík zaparkuje v koutě a futruje se než mi vezmou krev apod.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INANNA: Taky jsem chtěla doporučit rostlinné smetany a mléka...asi ne zrovna sójové, ale třeba ovesné mléko, či ovesná smetana, nebo kokosová smetana třeba...Já používám jako smetanu taky kokosové mléko (dá se koupit v konzervě, má velmi dobrou smetanovou chuť, používám do polévek, omáček...sežene se v tescu, albertu, kauflandu...).
    OXIS
    OXIS --- ---
    Chtěla jsem vám dát tip na dochucovadlo, lahůdkové droždí! http://veganza.cz/index.php/zdrave-potraviny/389-lahudkove-drozdi
    Synova častá večeře jsou těstoviny/rýže se zeleninou nebo jen s máslem a s tímhle droždím, chutná mu moc a díky tomu nutričnímu obsahu mám pocit, že má vlastně plnohodnotné jídlo :).

INANNA: smetany a mlíka jsou i rostlinný (má dm nebo zdravá výživa).
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    orestovat + podusit ve vývaru zeleninu+ tomu rýže, kuskus, bulgur, pohanku a posypat třeba opraženými slunečnicovými semínky/sezamem, dýní,... Kroupový kuba, zeleninové polívky bez osmahnuté cibule s nějakou vložkou (kroupy, rýže,..)....boloňskou omáčku... ryby (jíš-li)... vývary....Ale vaření s vyloučením několika ingrediencí je dost otrava
    INANNA
    INANNA --- ---
    MIDORI: Potíž je s mlékem, tím pádem i se smetanou.. A sladký taky bohužel nemůžu - zuby:(
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    INANNA: nejaka omacka? svickova, koprovka.. nebo neco na sladko? zemlovka, ovocny knedliky .. nebo testoviny, rizotto, bolognsky spagety, atd.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Zeptám se i tady, i když těhotná už nejsem, ale vlastně je to i pro dítě:) Skončilo šestinedělí, ale nikoliv nutnost vařit nenadýmavý jídla. Už mě nic nenapadá a z kombinace maso - rýže nebo maso brambory už nemůžu. Nemáte tip na nemasový nenadýmavý jídlo, event. jak ozvláštnit masovou klasiku? Budu vděčná, jsem děsně hladová.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LITTLE_SISTER: ze slaného kostky sýra a zeleniny, kolečka rohlíku s pomazánkou
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Podělím se o u nás momentální hit...
    uvařit jáhly, batáty, přidat máslo, a teplé mléko (dávám rýžové) a pomixovat na kaši...(+:
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    LITTLE_SISTER: Osvedcilo se nam i hroznove vino, jak to jde zobat izolovane
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    LITTLE_SISTER: cake-pops, cup caky, ovocný špízy, linecké nebo perníčky, sušenky typu koka nebo esíčka, panna cota do malých kalíšků. Tohle u nás vždycky jelo nejvíc.
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    jaké pohoštění připravujete dětem na narozeninovou oslavu (dcera 3 roky, ostatní děti od 2 do 5)? dort bude až druhý den na rodinné oslavě...
    GIO
    GIO --- ---
    no.. to mozna i my dospeli teda..,) kukurici treba...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GIO: mých 21 mesicu čočku rádo, ale jak to pozře tak to vydá
    GIO
    GIO --- ---
    aha tak to pomalu budeme moct zacit, cervenou jsem prave mela na mysli..uz nevim, co ji varit, ji nejvic mrkev, nic moc jineho nechce a je pekne zlutoucka v obliceji uz:))
    MORPED
    MORPED --- ---
    GIO: ja davam cervenou cocku tak od sedmeho mesice
    GIO
    GIO --- ---
    odkdy muze ditko cocku ..?pominu li nadymavou vlastnost, tak bych ji uz sedmimesicni dceri mohla uvarit ..?
    OXIS
    OXIS --- ---
    SOLEI: karbanátek, suši, rýžové kuličky s trochou masa (líp pak lepí, to tu psala myslím ANNA)
    PETATA
    PETATA --- ---
    SOLEI: napada me dyne, cervena repa, kvetak, brokolice (ty spis na ruzicky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam