• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    GIO
    GIO --- ---
    SOLEI: butternut dyne, kralik, kuskus a mrkev, nejoblibenejsi jidlo me dcery.) ta dyne je pro mne nejlepsi druh obecne.
    GIO
    GIO --- ---
    jo a jeste mi to neda, jnekolik dni to sem chci napsat a pak to zas smazu, ale co..
    sme ve vareni pro tehotne a deti. co je (pokud clovek neni napr. celiak apod.) spatneho na smetane, octu,cukru v omacce..? jako nevarim denne jiskova jidla, (bo tu koprovku je potreba dohustit, moukou treba, pravda) spis vyjimecne, ale delat z toho vylozene neco, co by clovek temer nemel nikdy pozrit, potazmo dite.. to je pro mne stravovaci extremismus...docela od brzkeho veku detem varim to co nam, jen to proste neni slane, korenene, necpu je od utleho veku cokoladou a uzeninami, ale proc by zdravy tvor nemohl cas od casu dostat "plnohodnotnou" koprovku, to trosicku nechapu..vyjma samozrejme tech zdravotnich pripadu, ale ruku na srdce, tech zas tolik neni. pestrost stravy je imho pro dite to nejpodstatnejsi.. a co nejdrive.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Mám objev..... Má slova dýně, mrkev, cibule, nakrajet na kosticky uvařit (je to jakýsi základ na pomazánka) , za kapnout citronovou šťávou omastit máslem nebo olivovým olejem. Mladík včera jedl skoro tři minuty dobrovolně.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak taky nevidim velky rozdil v zahustovani lzici mouky a lzici kukuricneho skrobu... jasne, pro celiaka ano, ale pro zdraveho cloveka vpodstate zadny..ale mouka narozdil od kukurice neovlivnuje vyrazne vyslednou chut..
    GIO
    GIO --- ---
    ja jen nechapu proc je nutne takovym vecem, ktere nejsou koprovka, rikat koprovka, podobne jako sojovemu masu/ parku whatever rikat "maso", "parek".. proste bych to pojmenovala nejaka omacka,a le rikat koprovka necemu, co s ni ma spolecny tak max ten kopr, mi prijde proste usmevne..

    v koprovce totiz neni ani cibulka, ani petrzel ani zampiony ani kukuricny skrob...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INANNA: presny recept prosim zde
    Koprová omáčka (bez cukru, mouky, mléka či smetany) » Jíme Jinak
    http://www.jimejinak.cz/koprova-omacka-bez-cukru-mouky-mleka-ci-smetany/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INANNA: koprovka je vyborna takto : osmahnes cibulku, pridas petrzel 4 vetsi kusy na kusy pokrajene a podlejes vyvarem zeleninovym...povaris 15 min,,,pomixujes, staci jen posolit a pridat kopr nebo co te napadne minule sme to meli se zampionama...par kapek citronu na dochuceni a pokud potrerbujes hustit tak s vodou smichat lzici kukuricneho skrobu a pridat k pomixovani a chvilku probublat...je to uzasna omacka v ktere nemusi byt smetana mleko cukr ocet jako v klasicke koprovce...(+.
    OXIS
    OXIS --- ---
    INANNA: dělala jsem tuhle, za mě moc pracný, příště bych si tu rostlinnou smetanu klidně koupila .) a taky jsem ji měla moc hustou, ale to jsem měla i z normálního mlíka, jinak dobrý :) http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2015/02/koprova-omacka-s-kesu-smetanou.html
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    LADAVAZA: kroupy nadýmají myslím dost
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INANNA: Všechno jde udělat s nemléčnou alternativou, zeptej se veganů :-)
    INANNA
    INANNA --- ---
    OXIS: Díky za oba tipy.
    A zkoušely jste koprovku s nemlíčnou smetanou?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SINSEMILLA: víno, mandarinka, borůvky.....používám to jako úplatky když jdu k doktorovi, mladík zaparkuje v koutě a futruje se než mi vezmou krev apod.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INANNA: Taky jsem chtěla doporučit rostlinné smetany a mléka...asi ne zrovna sójové, ale třeba ovesné mléko, či ovesná smetana, nebo kokosová smetana třeba...Já používám jako smetanu taky kokosové mléko (dá se koupit v konzervě, má velmi dobrou smetanovou chuť, používám do polévek, omáček...sežene se v tescu, albertu, kauflandu...).
    OXIS
    OXIS --- ---
    Chtěla jsem vám dát tip na dochucovadlo, lahůdkové droždí! http://veganza.cz/index.php/zdrave-potraviny/389-lahudkove-drozdi
    Synova častá večeře jsou těstoviny/rýže se zeleninou nebo jen s máslem a s tímhle droždím, chutná mu moc a díky tomu nutričnímu obsahu mám pocit, že má vlastně plnohodnotné jídlo :).

    INANNA: smetany a mlíka jsou i rostlinný (má dm nebo zdravá výživa).
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    orestovat + podusit ve vývaru zeleninu+ tomu rýže, kuskus, bulgur, pohanku a posypat třeba opraženými slunečnicovými semínky/sezamem, dýní,... Kroupový kuba, zeleninové polívky bez osmahnuté cibule s nějakou vložkou (kroupy, rýže,..)....boloňskou omáčku... ryby (jíš-li)... vývary....Ale vaření s vyloučením několika ingrediencí je dost otrava
    INANNA
    INANNA --- ---
    MIDORI: Potíž je s mlékem, tím pádem i se smetanou.. A sladký taky bohužel nemůžu - zuby:(
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    INANNA: nejaka omacka? svickova, koprovka.. nebo neco na sladko? zemlovka, ovocny knedliky .. nebo testoviny, rizotto, bolognsky spagety, atd.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Zeptám se i tady, i když těhotná už nejsem, ale vlastně je to i pro dítě:) Skončilo šestinedělí, ale nikoliv nutnost vařit nenadýmavý jídla. Už mě nic nenapadá a z kombinace maso - rýže nebo maso brambory už nemůžu. Nemáte tip na nemasový nenadýmavý jídlo, event. jak ozvláštnit masovou klasiku? Budu vděčná, jsem děsně hladová.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    LITTLE_SISTER: ze slaného kostky sýra a zeleniny, kolečka rohlíku s pomazánkou
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    Podělím se o u nás momentální hit...
    uvařit jáhly, batáty, přidat máslo, a teplé mléko (dávám rýžové) a pomixovat na kaši...(+:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam