• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Prosim o nejake tipy na snidane a vecere. Tocim dokola ovesnou kasi, chleba s cimkoliv, palacinky .. Mala uz to zacina bojkotovat (teda krome palacinek, ale ty nehodlam delat denne)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GIO: Jop, to jsem nezkoušela :)
    GIO
    GIO --- ---
    SAAYURI: ja mam problem s jogurtem, ktery se mrazi, nikdy mi to po tom rozmrazeni nechutna.. zkouseno jako "nanuk" napr...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    To mi pripomina podobnou vec na snidane / snacky :)

Do muffin formicek granolu/musli, jednu az dve lzice jogurtu, na to ovoce :) Zamrazit, nasypat do pytliku do mrazaku a vytahovat 15 minut pred snidani :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tip na něco do ruky - uvařenou zeleninu smíchat s rozšlehaným vejcem, dát to formiček na muffiny a nechat zapéct v troubě. Určitě by to udrželo i drobné těstoviny. Dobré jako svačina na ven :).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    jasne, ono vegetariani a vegani jedi jen sojove maso a sojove parky z toho duvodu ze jim hrozne chybi maso...holky , ted jste na to kaply...((((((((((((+:
    Tady se clovek i pobavi....
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: když ono je poměrně dost vege lidí, kteří maso (mlíko) přestali jíst z etických důvodů, ale chuť mají pořád.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: to mas jako cuketove bramoraky nebo babovku, když pominu to že tady je zvykem vypěstovat cuketu do velikosti kyje na mamuta, nikdo se neobtezuje vařit recepty určené pro cuketu , ale snaží se to "teda nějak zpracovat no"
    ADD
    ADD --- ---
    Mně kdysi přišlo obzvlášť vtipné "sojové maso" a "sojové párky". Postoj "nechci jíst mrtvoly, ale chci, aby to, co jím, vypadalo jako zpracované mrtvoly" je roztomilý. Možná, že dneska už se tomu říká jinak, ale snahu zpracovat rostlinné produkty tak, aby to vypadalo jako klasické jídlo od babičky, pozoruju stále. Přišlo by mi logický jíst buď prasátka nebo květák, ale učit květák chrochtat, aby mi víc chutnal...? :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BALAENA: přesně Takhle jsem gio pochopila taky a mám naprosto stejný názor. Prostě existuje nějaký zavedeny recept s určitým názvem a pokud mi někdo řekne že k obědu bude rajská tak očekávám určitou barvu a chuť a vyrází mi dech , když to misto cervene a tekute bude zelené a krupave.
    GIO
    GIO --- ---
    BALAENA: presne.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIO: ale myslíš to takhle, ne? Klidně si to jezte, když vám to chutná, ale neříkejte tomu václavky koprovka. Proti názvu dejme tomu "omáčka s koprem" ani popel.
    GIO
    GIO --- ---
    BALAENA: ,)

(a moje dite melo to samy, pamatujes,) nastesti to brzy vymizelo)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIO: já ti asi rozumím, jak to myslíš.
    když bylo dítě malé, nesmělo kravské mléko - IgE alergie na BKM. Zkoušela jsem mu uvařit pudink z rýžového nebo ovesného mléka. Podle návodu na obalu, jen se místo kravského mléka dalo to rýžové.
    Asi takhle - byl to zajímavý dezert, vůbec nebyl špatný. Ale nebyl to pudink. Správný pudink má chutnat a vypadat jinak.

Od té doby jsem nevařila pudink, ale pudinkový dezert, a s tím se moje hlava smířila. Pod názvem pudink se týž produkt téměř nedal sníst.
    GIO
    GIO --- ---
    (jo a mliko a mlicne vyrobky moc nemuzu, bo astma, to jen tak na okraj, bilou mouku taky moc nejim ze stejneho duvodu..)
    GIO
    GIO --- ---
    a ze si myslim, ze na lzicku mouky obcas nikdo neumre, nebo tak, to je pravda teda, ale nenutim te jist maso a parky, zene?.) at si kazdy dela co chce, jen jako alternativau koprovky (kterou tu nekdo chtel a dostalo se mu toho cehosi zcela jineho coz mne zaujalo) si ja predstvuju neco jineho , potazmo bych tomu koprovka nerikala, jak uz jsem psala.) fenomenalni problem s veganama jsi z toho udelala az ty.)
    GIO
    GIO --- ---
    ja proti veganum nic nemam jen proti tem nazvum,)) kamaradky vedou spickovou veganskou restauraci, a neproklela jsem je,))

ja si nemyslim, ze bez masa a mleka se zemre, to je prave ono, takhle to vzdycky prekroutite.) jen jsem se ozvala, ze ,) zkousku z vyzivy mam,)prave.)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Hele nikdo tě to nenutí jíst ne? :D Názor evidentně nemáš jenom ty, má ho skoro celej národ, tak v klidu, vegani vás nepřijdou násilím krmit zkriplenou koprovkou, neboj :D Já si už všimla, že máš nějakej problém s tímhle, většinou na to reaguješ. Ale překvapuje mě to, v dnešní době :-) Ok, ale stále se najde někdo, i dnes, kdo si myslí, že bez masa a mléka člověk zemře, jako se mě asi před 2 rokama ptala jedna vzdálená příbuzná :-) Hele žiju bez toho přes 10 let, mám známé, co na tom vychovali děti (které též žijí :-). Možná by stálo za to vykouknout ze svý krabice, trochu se vzdělat ve výživě nebo tak? :-)
    GIO
    GIO --- ---
    TORUVIEL: jako protoze se do toho da kopr tak je to koprovka? hele vsadim se, ze to jako koprovka chutnat nemuze, kdyz to nic z puvodni neobsahuje, ale ja se tu s vama nechci hadat, ja jen rekla svuj nazor a evidentne ho nemam jenom ja, to je cely. je to obecne k celemu tomu bio ezovego byznysu.
    GIO
    GIO --- ---
    KLEVKA: ne. neni. koprovka je koprovka. s tim nic nenadelas, holt bych te vasi omacce rkala jinak, to je cely.

ja dite moukou necpu nijak zavratne casto, ale z vyzivoveho hlediska krom pripadne intolerance lepku neni kukuricny skrob o moc lepsi,) thats all.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam