• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: Hele nikdo tě to nenutí jíst ne? :D Názor evidentně nemáš jenom ty, má ho skoro celej národ, tak v klidu, vegani vás nepřijdou násilím krmit zkriplenou koprovkou, neboj :D Já si už všimla, že máš nějakej problém s tímhle, většinou na to reaguješ. Ale překvapuje mě to, v dnešní době :-) Ok, ale stále se najde někdo, i dnes, kdo si myslí, že bez masa a mléka člověk zemře, jako se mě asi před 2 rokama ptala jedna vzdálená příbuzná :-) Hele žiju bez toho přes 10 let, mám známé, co na tom vychovali děti (které též žijí :-). Možná by stálo za to vykouknout ze svý krabice, trochu se vzdělat ve výživě nebo tak? :-)
    GIO
    GIO --- ---
    TORUVIEL: jako protoze se do toho da kopr tak je to koprovka? hele vsadim se, ze to jako koprovka chutnat nemuze, kdyz to nic z puvodni neobsahuje, ale ja se tu s vama nechci hadat, ja jen rekla svuj nazor a evidentne ho nemam jenom ja, to je cely. je to obecne k celemu tomu bio ezovego byznysu.
    GIO
    GIO --- ---
    KLEVKA: ne. neni. koprovka je koprovka. s tim nic nenadelas, holt bych te vasi omacce rkala jinak, to je cely.

    ja dite moukou necpu nijak zavratne casto, ale z vyzivoveho hlediska krom pripadne intolerance lepku neni kukuricny skrob o moc lepsi,) thats all.)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: A jak by se to tedy mělo nazvat? Recepty nejsou žádné dogma, každá kuchařka si recepty nějak upravuje dle svého, no tak jsou i lidi, co používají rostlinné výrobky místo mléčných. Chutná to jako koprovka, tak jak bys to nazvala? dyť je to jedno...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    GIO: ja zas nechapu proc cpat malemu diteti od utleho veku zbytecne bilou vymletou mouku kdyz mu muzu dat zeleninu kdyz zahustenou tak kukuricnym skrobem...tehle koprovek moucnych se pak naji ve skolnich jidelnach dost...
    Pro kazdeho je holt plnohodnotna koprovka neco jineho....
    GIO
    GIO --- ---
    TORUVIEL:ta ano, reaguji na tu pseudokoprovku.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    GIO: INANNA chtěla nahradit mléčnou smetanu, kterou nemůže. V čem je problém? Existuje alternativa, tak proč ji nevyužít...Nic jiného se tu neřešilo, pokud dobře čtu.
    Jo a taky existujou na světě vegani, to jsou novinky, že? :-)) To jsou takový ti extremisti, co to cpou i svým dětem :-) A jedí jen nepestrá jídla, jako třeba salát se salátem kořeněný sušeným salátem a tak :-))
    GIO
    GIO --- ---
    SOLEI: butternut dyne, kralik, kuskus a mrkev, nejoblibenejsi jidlo me dcery.) ta dyne je pro mne nejlepsi druh obecne.
    GIO
    GIO --- ---
    jo a jeste mi to neda, jnekolik dni to sem chci napsat a pak to zas smazu, ale co..
    sme ve vareni pro tehotne a deti. co je (pokud clovek neni napr. celiak apod.) spatneho na smetane, octu,cukru v omacce..? jako nevarim denne jiskova jidla, (bo tu koprovku je potreba dohustit, moukou treba, pravda) spis vyjimecne, ale delat z toho vylozene neco, co by clovek temer nemel nikdy pozrit, potazmo dite.. to je pro mne stravovaci extremismus...docela od brzkeho veku detem varim to co nam, jen to proste neni slane, korenene, necpu je od utleho veku cokoladou a uzeninami, ale proc by zdravy tvor nemohl cas od casu dostat "plnohodnotnou" koprovku, to trosicku nechapu..vyjma samozrejme tech zdravotnich pripadu, ale ruku na srdce, tech zas tolik neni. pestrost stravy je imho pro dite to nejpodstatnejsi.. a co nejdrive.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Mám objev..... Má slova dýně, mrkev, cibule, nakrajet na kosticky uvařit (je to jakýsi základ na pomazánka) , za kapnout citronovou šťávou omastit máslem nebo olivovým olejem. Mladík včera jedl skoro tři minuty dobrovolně.
    GIO
    GIO --- ---
    jinak taky nevidim velky rozdil v zahustovani lzici mouky a lzici kukuricneho skrobu... jasne, pro celiaka ano, ale pro zdraveho cloveka vpodstate zadny..ale mouka narozdil od kukurice neovlivnuje vyrazne vyslednou chut..
    GIO
    GIO --- ---
    ja jen nechapu proc je nutne takovym vecem, ktere nejsou koprovka, rikat koprovka, podobne jako sojovemu masu/ parku whatever rikat "maso", "parek".. proste bych to pojmenovala nejaka omacka,a le rikat koprovka necemu, co s ni ma spolecny tak max ten kopr, mi prijde proste usmevne..

    v koprovce totiz neni ani cibulka, ani petrzel ani zampiony ani kukuricny skrob...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INANNA: presny recept prosim zde
    Koprová omáčka (bez cukru, mouky, mléka či smetany) » Jíme Jinak
    http://www.jimejinak.cz/koprova-omacka-bez-cukru-mouky-mleka-ci-smetany/
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INANNA: koprovka je vyborna takto : osmahnes cibulku, pridas petrzel 4 vetsi kusy na kusy pokrajene a podlejes vyvarem zeleninovym...povaris 15 min,,,pomixujes, staci jen posolit a pridat kopr nebo co te napadne minule sme to meli se zampionama...par kapek citronu na dochuceni a pokud potrerbujes hustit tak s vodou smichat lzici kukuricneho skrobu a pridat k pomixovani a chvilku probublat...je to uzasna omacka v ktere nemusi byt smetana mleko cukr ocet jako v klasicke koprovce...(+.
    OXIS
    OXIS --- ---
    INANNA: dělala jsem tuhle, za mě moc pracný, příště bych si tu rostlinnou smetanu klidně koupila .) a taky jsem ji měla moc hustou, ale to jsem měla i z normálního mlíka, jinak dobrý :) http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/2015/02/koprova-omacka-s-kesu-smetanou.html
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    LADAVAZA: kroupy nadýmají myslím dost
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INANNA: Všechno jde udělat s nemléčnou alternativou, zeptej se veganů :-)
    INANNA
    INANNA --- ---
    OXIS: Díky za oba tipy.
    A zkoušely jste koprovku s nemlíčnou smetanou?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    SINSEMILLA: víno, mandarinka, borůvky.....používám to jako úplatky když jdu k doktorovi, mladík zaparkuje v koutě a futruje se než mi vezmou krev apod.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    INANNA: Taky jsem chtěla doporučit rostlinné smetany a mléka...asi ne zrovna sójové, ale třeba ovesné mléko, či ovesná smetana, nebo kokosová smetana třeba...Já používám jako smetanu taky kokosové mléko (dá se koupit v konzervě, má velmi dobrou smetanovou chuť, používám do polévek, omáček...sežene se v tescu, albertu, kauflandu...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam