• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    GIO
    GIO --- ---
    jak je to se slanymi druhy syru u malych deti? ctu tu balkan, slycham i nivu a pod. ja to nedavam ani skoro petiletemu teda..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    diky, vejce delam docela casto, driv je jedla rada, ale ted je vubec nechce. On je totiz problem, ze se v jidle docela zhorsila a to, co driv v pohode snedla, ted nechce ..
    REONA
    REONA --- ---
    MIDORI: Vajíčka. U nás nejvíc jedou míchaná, pro malou je dělám zvlášť a nijak nedochucuji, jen na troše oleje umíchám. Občas u babičky zbaští s chutí i vařené. Střídám k snídani i k večeři, podle toho kdy jí potřebuju nacpat :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    MIDORI: věk?
    - zeleninové karbanátky s ovesnýma vločkama (případně +kečup) - můžou se utlouct
    - selský jogurt přelitý přes nakrájený banán a posypané Grankem - slast i pro mě :)
    - kukuřičná kaše (instant kukuřičná kaše - polenta v mléce a másle + sůl trochu) posypaná strouhaným balkánským sýrem
    - ovovcný snídaňový salát: základ banán + jablko (+ případně další ovoce) + lžička medu + bílý selský jogurt + ovesné vločky (přelité vařící vodou, aby změkly) + pokud snesou v tom lněné semínko
    - k večeři je super šopský salát - ze zeleniny kzterou jedí, dá se i strouhaná mrkev přidat) a krom struhaného balkánu lze přidat i lehce osmahlé kuřecí maso
    - spešl hrachová kaše - se smaženou cibulkou + koření sladká paprika, a ten olej z cibulky přidávám místo másla do uvařeného hrachu + mixér + sůl, dolévám vodou/mlékem na požadovanou konzistenci, umí to tuhnout. Dospělá varianta je s přidaným lisovaným česnekem a po tom se zas můžem utlouct my :)
    - klasika špagety(vrtule + červená omáčka ( + mleté hovězí na cibulce a bazalce)
    - rajská polévka s těstovinami ve tvaru zvířátek - dost jich v porci
    - škoda, že naše děti nejí vejce, jinak by byla k večeři super i omeleta s nějakou zeleninou či šunkou, žampionky..

    Pečiva mají děti minimálně, jen když nestíhám..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Prosim o nejake tipy na snidane a vecere. Tocim dokola ovesnou kasi, chleba s cimkoliv, palacinky .. Mala uz to zacina bojkotovat (teda krome palacinek, ale ty nehodlam delat denne)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    GIO: Jop, to jsem nezkoušela :)
    GIO
    GIO --- ---
    SAAYURI: ja mam problem s jogurtem, ktery se mrazi, nikdy mi to po tom rozmrazeni nechutna.. zkouseno jako "nanuk" napr...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    To mi pripomina podobnou vec na snidane / snacky :)

    Do muffin formicek granolu/musli, jednu az dve lzice jogurtu, na to ovoce :) Zamrazit, nasypat do pytliku do mrazaku a vytahovat 15 minut pred snidani :)
    OXIS
    OXIS --- ---
    Tip na něco do ruky - uvařenou zeleninu smíchat s rozšlehaným vejcem, dát to formiček na muffiny a nechat zapéct v troubě. Určitě by to udrželo i drobné těstoviny. Dobré jako svačina na ven :).
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    jasne, ono vegetariani a vegani jedi jen sojove maso a sojove parky z toho duvodu ze jim hrozne chybi maso...holky , ted jste na to kaply...((((((((((((+:
    Tady se clovek i pobavi....
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: když ono je poměrně dost vege lidí, kteří maso (mlíko) přestali jíst z etických důvodů, ale chuť mají pořád.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: to mas jako cuketove bramoraky nebo babovku, když pominu to že tady je zvykem vypěstovat cuketu do velikosti kyje na mamuta, nikdo se neobtezuje vařit recepty určené pro cuketu , ale snaží se to "teda nějak zpracovat no"
    ADD
    ADD --- ---
    Mně kdysi přišlo obzvlášť vtipné "sojové maso" a "sojové párky". Postoj "nechci jíst mrtvoly, ale chci, aby to, co jím, vypadalo jako zpracované mrtvoly" je roztomilý. Možná, že dneska už se tomu říká jinak, ale snahu zpracovat rostlinné produkty tak, aby to vypadalo jako klasické jídlo od babičky, pozoruju stále. Přišlo by mi logický jíst buď prasátka nebo květák, ale učit květák chrochtat, aby mi víc chutnal...? :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BALAENA: přesně Takhle jsem gio pochopila taky a mám naprosto stejný názor. Prostě existuje nějaký zavedeny recept s určitým názvem a pokud mi někdo řekne že k obědu bude rajská tak očekávám určitou barvu a chuť a vyrází mi dech , když to misto cervene a tekute bude zelené a krupave.
    GIO
    GIO --- ---
    BALAENA: presne.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIO: ale myslíš to takhle, ne? Klidně si to jezte, když vám to chutná, ale neříkejte tomu václavky koprovka. Proti názvu dejme tomu "omáčka s koprem" ani popel.
    GIO
    GIO --- ---
    BALAENA: ,)

    (a moje dite melo to samy, pamatujes,) nastesti to brzy vymizelo)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GIO: já ti asi rozumím, jak to myslíš.
    když bylo dítě malé, nesmělo kravské mléko - IgE alergie na BKM. Zkoušela jsem mu uvařit pudink z rýžového nebo ovesného mléka. Podle návodu na obalu, jen se místo kravského mléka dalo to rýžové.
    Asi takhle - byl to zajímavý dezert, vůbec nebyl špatný. Ale nebyl to pudink. Správný pudink má chutnat a vypadat jinak.

    Od té doby jsem nevařila pudink, ale pudinkový dezert, a s tím se moje hlava smířila. Pod názvem pudink se týž produkt téměř nedal sníst.
    GIO
    GIO --- ---
    (jo a mliko a mlicne vyrobky moc nemuzu, bo astma, to jen tak na okraj, bilou mouku taky moc nejim ze stejneho duvodu..)
    GIO
    GIO --- ---
    a ze si myslim, ze na lzicku mouky obcas nikdo neumre, nebo tak, to je pravda teda, ale nenutim te jist maso a parky, zene?.) at si kazdy dela co chce, jen jako alternativau koprovky (kterou tu nekdo chtel a dostalo se mu toho cehosi zcela jineho coz mne zaujalo) si ja predstvuju neco jineho , potazmo bych tomu koprovka nerikala, jak uz jsem psala.) fenomenalni problem s veganama jsi z toho udelala az ty.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam