• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    INUSHKA: nevadila jsem denně, měla jsem uvařenou krabičku a část toho jsem postupně dojedla jako přílohu k jídlu pro sebe
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    INUSHKA: pídí v tomhle věku zil na okurce a rajčatech (bez vaření) a lehce povařené mrkví nakrájené na kostky v oslazene vodě a s máslem to měl jako bonbony, papriku dostával celou, tu okusoval jako myš, občas mi prošla i upečená červená řepa a Máslová dýně nebo batáty, stačilo aby to bylo na kostičky a pár kousků si byl ochoten vzit
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Jdu si sem pro radu.
    Jorika prostě nechce jíst zeleninu ze lžičky. Ale když dostane kousek něčeho do ruky, nacpe si ho do pusy okamžitě. Potřebovala bych tipy na vhodnou zeleninu a hlavně její úpravu tak, aby mohla jíst sama rukana a přitom byla šance, že se aspoň trochu nají (v 9 měsících už prostě nemůže být živa jen z mléka) - t.j. především
    - že to po uchopení nerozmáčkne na kaši, která jí proteče mezi prsty
    - že to dokáže rozkousat svými dvěma zuby
    - že to bude mít nějakou kvalitu a výživnou hodnotu
    Super by bylo, kdyby se to dalo předpřipravit, nacpat do mrazáku a pak už jen ohřívat. Vařit denně čerstvé jídlo nemám čas a kapacitu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak holt nejste cílovka, to se stává...

    a jinak teda, hlavní devizu vidím ve dvou věcech: nejde o ohřívané jídlo (a většina jídla prostě chutná lépe čerstvě dokončená, ne zchlazená a znova uvařená) a načasování - není potřeba koordinovat předání v době večeře.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    OXIS: Moje první reakce teda taky byla zděšení nad množstvím plastu, v kterém je to dodávané. Druhá byl nechápající údiv, že za TOHLE fakt někdo dá prachy. Po prohlédnutí nabídky jídel a receptů tato trvá. Připadá mi, že to nepřináší žádnou přidanou hodnotu. Dohrý pocit z toho, že jsem to sama strčila předpřipravený, nakořeněný a zamotaný závitek do trouby nebo ohřála na páře hotový knedlík? Tak to už ho můžu mít i z toho, že ohřeju zcela hotové jídlo dovezené z restaurace. Přitom v principu mi to přijde jako výborný nápad a mít tu možnost, i bych si to jednou za čas objednala, KDYBY mi to umožnilo vyzkoušet si přípravu nějakého "špeku", na který bych si sama netroufla, skutečně ze základních surovin. Sama si maso okořenit dodaným kořením, vyzkoušet si podle podrobného návodu nějaký složitější technologický postup, na kterém celé jídlo stojí, ochutnat nezvyklou surovinu, která se v malém množství na dvě porce těžko shání... Zkrátka zaplatit si za ty pomocné a přípravné práce typu škrábání brambor, čištění zeleniny a porcování masa, ale dohromady si to pak poskládat sama. To by mi dávalo větší smysl.
    Ono jde ale asi o to, jaká je vlastně cílová skupina a jaký má být smysl. Já bych to brala jako službu pro lidi, kteří se o vaření zajímají, ale netroufají si experimentovat sami a nechtějí plýtvat časem. Ono je to ale postavené spíš jako služba pro ty, které vaření nebaví, ale chtějí mít na stole čerstvě uvařené jídlo.
    GIO
    GIO --- ---
    jj chapu, vpohode,)
    OXIS
    OXIS --- ---
    GIO: tyjo, to jsou rozdily, moje prvotní reakce bylo nadšení, a to jsem ještě ani netušila, že to dělá celé ona! :) ale nevnucuju, neobhajuju, jen se mi to do tohohle auditka hodilo.
    GIO
    GIO --- ---
    OXIS: to je strasny!! fakt, primarne temi obaly, sekundarne tou vizi. pripadla bych si jako naprosty trotl, ktery sam neumi nic vymyslet, potazmo nakoupit, potazmo improvizovat z toho co je doma... prijde mi to fakt pekelny.. to uz fakt radsi dovoz hotoveho jidla snad, nez tohle..
    ADD
    ADD --- ---
    OXIS: Ja nemam pocit, ze bys jidlem z dobre restaurace /firmy na rozvoz jidel rodinu sidila. Kdyz uz mas praci, ktera je casove narocna, ale vydelas dost penez, proc si nenechat dovezt hotove jidlo, usetrit vic casu a o vikendu neuvarit dve tri opravdu domaci jidla? Na vlozeni oloupanych brambor do hrnce nic domaciho neni.
    OXIS
    OXIS --- ---
    ADD: jo, ty obaly jsou zlo, to jsem říkala hned, říkala, že časem by přešla na kukuřičný plast. Ale mně se to líbí, že vyzkoušíš nové recepty a postupy a máš to všechno připravené jako v televizi a nemáš co zkazit :)). A nemusíš si kupovat celé balení něčeho speciálního, když to pak nevyužiješ... a furt mám pocit, že jsem rodinu neodbyla jídlem z restaurace. Ale nejsem z Prahy, tak jsem to nemohla vyzkoušet. Ona se do toho pustila, protože sama moc ráda vaří, ale z korporátu se vracívala až pozdě večer a neměla sílu ještě nakupovat a škrabat hromadu brambor...
    ADD
    ADD --- ---
    OXIS: Tý jo, jen vidím na titulní stránce tu hromadu úplně zbytečných obalů, tak mi srdce krvácí. Navíc tedy nevím, proč si to pak nekoupit už uvařené, vždyť takhle z toho mizí veškerá hravost. Levné to také není, naporcování a dopravu je třeba zaplatit. Takže cílovka jsou bohaté paranoičky, které nevěří, že uvařené jídlo je fakt z čerstvých surovin? Chápu dovoz uvařených jídel, když člověk nemá čas, náladu, nadání, podmínky pro to, vařit sám. Ale tohle mi přijde fakt jako "ekologie, jdi někam, já na to mám a zbytek mě nezajímá".
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NYA: třeba dneska jsem dělala lososa na kuskusu - bez česneku, navíc s paprikou, dá se s tím pracovat.
    Ale musím toho vždycky udělat hodně, hrozně to mizí :-)
    www.albert.cz/recepty/losos-peceny-na-kuskusu
    OXIS
    OXIS --- ---
    Dávám tip na službu pro Pražáky. Když chcete vařit, ale nechcete s tím mít moc práce. Mně to přijde super a dělá to kamarádka, respektive paní, které jsem dřív hlídala syna. Tak malá reklama! :)
    Vařímdoma
    http://www.varimdoma.cz/
    NYA
    NYA --- ---
    ahoj, neměly byste tip na recepty pro kojící šestinedělku?
    spoustu věcí teď nesmím jíst kvůli prdíkům a tak improvizuju, ale ráda bych si i nechala poradit. hlavně aby jídlo bylo vydatné ,)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA:
    a takhle to dnes dopadlo:

    QUAACA
    QUAACA --- ---
    INANNA: já zrovna zadělávám těsto na perníčky, vyzkoušené, jsou hned měkké
    Čtenářský recept: Medové perníčky - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/medove-pernicky-0jn-/recepty.aspx?c=A121102_100824_recepty_jid
    PETATA
    PETATA --- ---
    INANNA: podelim se o recept od kamaradky na pomerancove celozrnne susenky
    125 g hladke mouky; 125g celozrnne psenicne jemne mlete mouky; 125g masla, 60g moucka cukru; 1 vejce; nastrouhana kura z 1/2 pomerance (jen to oranzove ze slupky, ne az do bile) a zpracovat jako linecke; nechat v lednici odlezet a vyvalet a vykrajovat jako linecke; peceno pri 180 stupnich. Klidne hned z dvojite davky, detem desne chutna :-)
    INANNA
    INANNA --- ---
    Rada bych s malou upekla nejaky velikonocni sušenky - abychom mohly vykrajovat beranky a kuratka etc. - nemeli byste tip na testo spis zdravejsiho typu, ale chutne?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: i do těch jídel by ze začátku mělo jít tepelně opracované, což ovšem máslo provařené v polívce splňuje. i mléko, co si člověk zahřeje, než ho přidá do horkých brambor, a o ty brambory se dál ohřívá, stihne bílkovinu degradovat, takže no problem.
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Jestli Tě to uklidní, asi v půlroce mimina jsem vařila dýňovou polívku (s cibulkou, česnekem, smetanou...) a extra uvařila dýni v kuřecím vývaru pro mimino. Oboje jsem rozmixovala a chtěla jsem si kromě miminí verze zmrazit trochu polívky pro sebe jako omáčku na nudle, když jsem sama doma. Nějak jsem myslela, že to rozeznám, nezmrazený to bylo po čuchu poznatelný dobře... Zmrazený bohužel ne, takže dva sáčky "tablet" jsem nerozlišila a Elís nakonec sežral oboje - děsně mu to chutno, dýni jsem zrovna nemohla sehnat, abych mu to uvařila znova, a neměla jsem to srdce mu to pro jistotu sníst. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam