• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    ADD
    ADD --- ---
    OXIS: Tý jo, jen vidím na titulní stránce tu hromadu úplně zbytečných obalů, tak mi srdce krvácí. Navíc tedy nevím, proč si to pak nekoupit už uvařené, vždyť takhle z toho mizí veškerá hravost. Levné to také není, naporcování a dopravu je třeba zaplatit. Takže cílovka jsou bohaté paranoičky, které nevěří, že uvařené jídlo je fakt z čerstvých surovin? Chápu dovoz uvařených jídel, když člověk nemá čas, náladu, nadání, podmínky pro to, vařit sám. Ale tohle mi přijde fakt jako "ekologie, jdi někam, já na to mám a zbytek mě nezajímá".
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NYA: třeba dneska jsem dělala lososa na kuskusu - bez česneku, navíc s paprikou, dá se s tím pracovat.
    Ale musím toho vždycky udělat hodně, hrozně to mizí :-)
    www.albert.cz/recepty/losos-peceny-na-kuskusu
    OXIS
    OXIS --- ---
    Dávám tip na službu pro Pražáky. Když chcete vařit, ale nechcete s tím mít moc práce. Mně to přijde super a dělá to kamarádka, respektive paní, které jsem dřív hlídala syna. Tak malá reklama! :)
    Vařímdoma
    http://www.varimdoma.cz/
    NYA
    NYA --- ---
    ahoj, neměly byste tip na recepty pro kojící šestinedělku?
    spoustu věcí teď nesmím jíst kvůli prdíkům a tak improvizuju, ale ráda bych si i nechala poradit. hlavně aby jídlo bylo vydatné ,)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA:
    a takhle to dnes dopadlo:

QUAACA
    QUAACA --- ---
    INANNA: já zrovna zadělávám těsto na perníčky, vyzkoušené, jsou hned měkké
    Čtenářský recept: Medové perníčky - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/medove-pernicky-0jn-/recepty.aspx?c=A121102_100824_recepty_jid
    PETATA
    PETATA --- ---
    INANNA: podelim se o recept od kamaradky na pomerancove celozrnne susenky
    125 g hladke mouky; 125g celozrnne psenicne jemne mlete mouky; 125g masla, 60g moucka cukru; 1 vejce; nastrouhana kura z 1/2 pomerance (jen to oranzove ze slupky, ne az do bile) a zpracovat jako linecke; nechat v lednici odlezet a vyvalet a vykrajovat jako linecke; peceno pri 180 stupnich. Klidne hned z dvojite davky, detem desne chutna :-)
    INANNA
    INANNA --- ---
    Rada bych s malou upekla nejaky velikonocni sušenky - abychom mohly vykrajovat beranky a kuratka etc. - nemeli byste tip na testo spis zdravejsiho typu, ale chutne?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TAPINA: i do těch jídel by ze začátku mělo jít tepelně opracované, což ovšem máslo provařené v polívce splňuje. i mléko, co si člověk zahřeje, než ho přidá do horkých brambor, a o ty brambory se dál ohřívá, stihne bílkovinu degradovat, takže no problem.
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Jestli Tě to uklidní, asi v půlroce mimina jsem vařila dýňovou polívku (s cibulkou, česnekem, smetanou...) a extra uvařila dýni v kuřecím vývaru pro mimino. Oboje jsem rozmixovala a chtěla jsem si kromě miminí verze zmrazit trochu polívky pro sebe jako omáčku na nudle, když jsem sama doma. Nějak jsem myslela, že to rozeznám, nezmrazený to bylo po čuchu poznatelný dobře... Zmrazený bohužel ne, takže dva sáčky "tablet" jsem nerozlišila a Elís nakonec sežral oboje - děsně mu to chutno, dýni jsem zrovna nemohla sehnat, abych mu to uvařila znova, a neměla jsem to srdce mu to pro jistotu sníst. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: No však moje otázka v zásadě zněla, jestli se kravské mléko nemá v půl roce dávat vůbec, protože je nestravitelné, nebo jestli jde jen o to nadlimitní množství a trocha másla tudíž nevadí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ostatně i mléko se DO JÍDEL jako přísada může dávat už před rokem. Tady pořád jede děsné nepochopení toho, proč se to omezení udává. Když se něco nemá do určitého věku dávat proto, že to obsahuje nějakou špatně stravitelnou nebo potenciálně škodlivou látku, tak se to nemá dávat vůbec. Když se to nemá dávat proto, že to obsahuje příliš vysoké množství normální jedlé živiny, tak se to nemá dávat SAMOTNÉ. Když vezmu hrnec brambor, rozšťouchám ho, přidám tři lžíce kravského mléka a vytvořím kaši, tak bude mít kojenecká porce výsledného produktu nadlimitní množství mléčné bílkoviny? Asi ne, že jo :o)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Tak nějaká bílkovina v něm taky je. Ale je fakt, že na tepelnou úpravu stejně většinou používám přepuštěné, takže to by asi mělo být v pohodě, že? Díky :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    INUSHKA: já dávala do prvních příkrmů trochu řepkovýho/slunečnicovýho oleje a nebo právě máslo. Takže úplně v pohodě, doporučila mi to i doktorka. Ono je v tom másle té mléčné bílkoviny dost málo:o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: Máslo není mléko, to je jen mléčný tuk. To se může bez problémů.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Prosím, jak je to s půlročním dítětem a máslem? Ano nebo ne? Vím, že kravské mléko se má dávat až mnohem později, ale trocha másla do zeleniny vadí taky?
    Měla jsem teď dýni, že kousek udělám Jorice na páře a ze zbytku bude polívka. Jenže jsem se pustila do polívky a jaksi jsem zapomněla pro Joriku oddělit. Když jsem si na to vzpomněla, byla už dýně pohromadě s cibulkou osmahnutou na másle, tak jsem si nebyla jistá, jestli jí to můžu dát.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SEBIEN: krémová zeleninová polévka - pro vás dosolit a s pečivem, pro miminko o As IS.
    Zrovna včera u hraskoveho krému s krutony jsem si říkala, že to je vyloženě miminci jídlo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    prosím, poraďte kombinace na zeleninové večeře pro sedmiměsíční. nějak teď nestíhám o tom byť přemýšlet, ale nabídka bezmasých skleniček je poněkud omezená, takže se asi brzo naštvu a začnu aspoň občas vařit.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GILLIATT: jo no.. moje dite ze vseho nejvic miluje suchou ryzi
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    MIDORI: Já se někdy divím, jak se ty děti dokáží správně vyvíjet i při té jednotvárné stravě, synovec jel jednu dobu jen na bořkových těstovinách s olivovým olejem a vanilkovém tvarohu a je celkem zdravý a v pohodě:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam