• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    GIO
    GIO --- ---
    PROMETHEA: jak se rika, lepsi, nez dratem do oka.)) bude to stacit, ja davala tak petkrat no, ale mikroskopicke mnozstvi zezacatku..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GIO: ja z toho mela takovej pocit, ze ji ho cpu :)

ale uz jsem zkusila,ze micham dve lzicky masa ze sklenicky k domaci zelenine, a to ji jede, takze to neni tak horky
    ale budu davat maso asi tak jen 2x tejdne, to by melo stacit, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    GILLIATT: ten prisun zeleza ale neni radno moc odkladat.. imho spis nemusi jist maso dite pozdeji, ale prave v utlem veku ho dost potrebuje.
    GIO
    GIO --- ---
    PROMETHEA: cpat maso.. co takhle zkusit, ejstli by ho treba prirozene nechtela..? nemusi byt stejneho zalozeni jako ty a treba ji bude chutnat.. etickou stranku si srovna az z toho sama bude mit rozum, ne..?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    PROMETHEA: cca do 10. měsíce stačí dávat masový vývar se zeleninou, nemusí přímo jíst rozmixované maso, které z počátku některým dětem nechutná. Zdroj p. Fořt.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    PROMETHEA: Zkusila bych se zeptat ještě v nějakém vegan fóru, tam by mohly být nějaké maminky veganky, co to řešily.
    Jinak já jsem to dělala podobně jako ANNA, koupila jsem kousek bio masa, uvařila, rozkrájela na porcičky a zamrazila. Pak jsem kousky masa přidávala do pařáku, kde jsem připravovala zeleninu a společně mixovala nebo později krájela.
    Myslím, že se s masem může začít klidně později, než je doporučováno a nedávat tak často.
    Mně vždy přišlo dávat dětem maso divníé, ale pak když jsem viděla, jak jim masové příkrmy chutnají...:)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABO: spis nez tabulkovej obsah zeleza je dulezitej zdroj (zivocisny versus rostlinny) coz ovlivnuje vstrebatelnost, kterou podporuje vitamin C, naopak blokuje vapnik, fytaty, ale i vajecna bilkovina, proto zrovna mak a zloutek bude na vstrebani horsi nez maso, takze asi uplne nezafunguje nahradit porci masa zloutkem, ale pokud uz neni dite anemicky, neco asi vstreba.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PROMETHEA: Červená čočka je slušná nutričně hodnotná a stravitelná první luštěnina... Rychlé zagooglení praví od 10 měsíců...

Ale pokud to chceš zcela bezmase, tak bych se na to zaměřila nějak hlouběji, zkusit něco dohledat a načíst...

Já jsem maso dávala tak 1-2x týdně... Dokud děti jedly mixované, tak jsem koupila kus krůty/králíka, uvařila, rozmixovala, zamrazila v mrazítku na led, a pak jenom do příkrmu rozmrazila vždycky jednu kostku. Na každé dítě jsem to provedla tak 2x, za příkrmové období spotřebovaly každá odhadem 400g masa, tj. nemusela jsem maso kupovat a vařit furt...
    TABO
    TABO --- ---
    PROMETHEA: zloutek a mak jsou myslim super :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    maso do prikrmu se musi kvuli zasobe zeleza a esencialnim kyselinam?
    je nejaka vegetarianska alternativa?

nevarim a nekupuju maso (i kdyz ho obcas jim) a hovezi maso ze sklenicky (hipp) memu diteti moc nejelo - nejradsi ma zeleninu s bramborem (a troskou oleje)

nechci do ni cpat maso, pokud to neni nutnost, ale jsem trochu nejista s tim, abych do ni dostala vsechny vitaminy a mineraly, ktery v tomhle veku potrebuje
    (cetla jsem, ze mezi 6. a 12. mesicem dochazi k vypotrebovani zasoby zeleza, ktery ma dite od porodu, a zrovna v tomhle obdobi ho ma organismus zvysenou potrebu)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Nemáte někdo ověřené recepty s cukrovou řepou? (Ne červenou, opravdu cukrovou.) Přinesli jsme si z procházky dvě hlízy, z půlky jedné jsem udělala ořechové řepánky, ale pořád tu ještě mám kilo a půl řepy. Co s ní?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Třeba by to někoho mohlo zajímat
    Prvé príkrmy formou BLW metódy: Dieťatko sa kŕmi samo - Najmama.sk
    http://najmama.aktuality.sk/clanok/244302/prve-prikrmy-formou-blw-metody-dietatko-sa-krmi-samo/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KYO: já bych asi do pekáče naházela různou zeleninu, brambory, cuketu, papriku, rajče, lilek, co máš, s těma prsama, a upekla.

Nebo jsem dělala opakovaně s úspěchem tuhle polívku

LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    KYO: vlastnim tefal,nemenila bych ;)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KYO: neporadím. .ja ho dělala jen jednou ;) Máme doma radši bulgur. .
    KYO
    KYO --- ---
    jeste se zeptam, zda nekdo vlastnite nejaky osvedceny parni hrnec vicepatrovy?

chci si udelat radost na Vanoce:

http://nutricniordinace.cz/sites/default/files/fparnihrnec.jpg
    KYO
    KYO --- ---
    ZEMINO: to je napad.... zkusim misto bulguru kus kus... to by mohlo jit taky, co myslis?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KYO: z cukety dělam polivku s další zeleninou a umixuju, nebo ji krajim na kostky s mrkví, masem a bulgurem.
    KYO
    KYO --- ---
    Mate nekdo napad na zpracovani cukety pro 1r4m dite? Mam doma kruti prsa, co bych s tim mohla pouzit .... dochazi mi napady.

Jinak jsem uspesne dostala do ditete cisarsky hrasek [klasicky hrasek nechce, neni tak sladky asi] - lehce na oliv. oleji prosly s hovezim masem a bramborovymi siskami. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam