• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    KYO: vlastnim tefal,nemenila bych ;)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KYO: neporadím. .ja ho dělala jen jednou ;) Máme doma radši bulgur. .
    KYO
    KYO --- ---
    jeste se zeptam, zda nekdo vlastnite nejaky osvedceny parni hrnec vicepatrovy?

chci si udelat radost na Vanoce:

http://nutricniordinace.cz/sites/default/files/fparnihrnec.jpg
    KYO
    KYO --- ---
    ZEMINO: to je napad.... zkusim misto bulguru kus kus... to by mohlo jit taky, co myslis?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    KYO: z cukety dělam polivku s další zeleninou a umixuju, nebo ji krajim na kostky s mrkví, masem a bulgurem.
    KYO
    KYO --- ---
    Mate nekdo napad na zpracovani cukety pro 1r4m dite? Mam doma kruti prsa, co bych s tim mohla pouzit .... dochazi mi napady.

Jinak jsem uspesne dostala do ditete cisarsky hrasek [klasicky hrasek nechce, neni tak sladky asi] - lehce na oliv. oleji prosly s hovezim masem a bramborovymi siskami. :D
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRISSIE: Zacpu, ehm, nema... no, zvykat si na to po mliku je teda zabava :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SAAYURI: souhlas s ANNNA, je to normální (i zácpa by byla normální, zvlášť po té mrkvi, ale spraví se to!)

hlavně drž ty třídenní rozestupy, ať máš jistotu, že bys byla schopná vysledovat případné potíže.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SAAYURI: Jojo... když nebrečí, tak dobrý. Střívka si zvykají na novinky...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    TRISSIE: Prave, ze ji... mrkev / brambor dala prvni den 2 polevkove lzice, vcera asi 45 ml, nenutim ji to, ale desne to chce ... takze dneska budu davat potreti, a na zejtra neco koupim, nebo uz k tomu pridam jeste treba dyni, tu tady mam.
    Je mozny, ze je to dite po mrkvi s bramborem nadmuty? Jako netrpi, nebreci, jen desne prdi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SAAYURI: vzhledem k tomu, že ideální je té nové potraviny dát první den pár lžiček, tak základ je naučit dítě brambory, a k tomu pak přidat něco dalšího. Teda pokud jí. Pokud nejí, tak se s tím neser, kup 125 jednodruhovou lahvičku a ta ti vystačí přesně na těch 9 lžiček, co budeš ty tři dny potřebovat (pozor, ohřívat vždy jen to množství, co potřebuješ, zbytek nechat v ledničce, těch 48 hodin to dá).
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    SAAYURI: premyslim jak jsem to delala ja, uz vlastne ani presne nevim, myslim, ze nekdy jsem dala jen jeden druh zeleniny, jindy jsem to michala, takze treba mrkev-brambora, dyne-brambora, a pak treba mrkev-dyne-brambora a spis sledovala, jestli to diteti chutna a toho se pak vic drzela
    ale kazdopadne na zacatku jsem dvala mene kombinaci a pak casem to vic kombinovala, takze klidne muzes vyzkouset nejdriv jen dyni, a pak kombinace dyne-brambora, pripadne dyne-bambora-mrkev a uvidis co ti bude papat vic
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Ahoj, mam dotaz na prikrmy :)
    Zacala jsem v patek, dle pediatry mrkev / brambor, zitra bych mela dat novou zeleninu, ale nikde nejsem proste schopna dohledat, co to presne znamena... jestli to mam dat k tomu - mrkev / brambor / dyne, nebo uz to davat nemam a mam dat dynove pyre. Nejsem uplne typ na smichani jakoze neceho dohromady, protoze fakt nejsem schopna odhadnout, jestli to k sobe bude sedet ... a i kdyz jsem si myslela, ze internet je mocny, je toho zase tolik a zase s tak jinejma instrukcema, ze moje rozhodovaci paralyza dosahla zase noveho vrcholu :/
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PROMETHEA: ono staci když je to trošku mastnejsi a vonavejsi, ani tam nemusí být sul a cukr ( i když ono to tam je, jen to nepisou) - do všeho cpou tunu většinový podíl sladkých ingrediencí, stoprocentně je ve skleničce víc mrkve než bys dala ty apod.

REONA: jj, polívka, když je to moc tekuté tak instantní rýžová kaše na zhuštění to mrnouska a burizony pro větší to jistí
    REONA
    REONA --- ---
    PROMETHEA: Tak ještě jeden tip, dnes jsem objevila Ameriku aneb kdybych víc poslouchala svojí maminku. Velký úspěch jsem slavila s polívkou - vařím pro starší nesolený kuřecí vývar, do toho nudle, zeleninu, kousky kuřete, klasická polévka, jen úplně bez soli. Dnes jsem neměla skleničku, tak jsem rozmrazila a rozmixovala tu polívku a malá toho snědla fakt hodně - navíc se to dobře krmilo (nevím, jak staré máš dítě), jak je to tekutější, než skleničky, tak to šlo rovnou do krku a nevytlačovala jazykem půlku ven :D Krmila jsem tou užší ikea lžičkou (na pevnější věci používám takové úplně ploché, kupovala jsem v Kauflandu, balení 6 ks) a fakt super.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    dekuju za odpovedi.
    Hlavne ze (snad) nemusim bejt paranoidni co se obsahu sklenicek tyce :) muj muz rika, ze hipp ma vic jak 30 let zkusenosti, tak vedi lip, co detem chutna :)
    Jako ja se nebranim tomu kupovat sklenicky, ale jako spravna matka jsem chtela mit cerstve uvareno z bio surovin :)
    REONA
    REONA --- ---
    PROMETHEA: Ale naděje do budoucna - moje starší toho moc nesní, ale má v oblibě rýži nebo minikolínka s omáčkou. Takže když už se patlám s domácím příkrmem, kterým mimino stejně pohrdne, tak mám aspoň oběd pro starší ;)
    SARGO
    SARGO --- ---
    PROMETHEA: Jo jo, takového jsem taky doma měla :-)) Prostě skleničky chutnaly a domácí ne. Zkusila jsem pár obvyklých triků (dát domácí do skleničky, smíchat to v nějakém poměru...) a když nic nezabíralo, nechala jsem to plavat. Jedl tak mizerně, že nějaké přehnané snahy nestály za to :-))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    PROMETHEA: jo. Úplně první věci jsem teda spíš kupovala, vařila minimálně, někdy to prošlo, někdy ne. Obě pak měly období, už nevím, asi tak kolem 6-10 měsíců (ne nutně celou dobu), kdy domácí skoro nejedly a skleničky ochotně. (U domácího to často bylo, že první pokus neprošel, druhý den si trochu daly a třetí den to jedly úplně v pohodě).
    A nejpozději kolem roku už obě jedly normálně domácí stravu (starší ještě občas skleničku v případě nouze a venku, mladší už vůbec).
    Ale obecně byly obě nejdřív spíš na skleničkách a na domácí přešly postupně, jak se to začalo podobat našemu jídlu.
    Přičítala jsem to hlavně konzistenci.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PROMETHEA: To je úplně normální, protože jsou to poťouchlí pižďuchové
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam