Jinak obdivuju všechny, jaké máte jídelníčky!! Já dělám maso tak jednou dvakrát, maximálně když se to sejde třikrát týdně, jinak jedu zeleninu a přílohy.
Mám to tak trochu jako princip stavebnice: suroviny točím pořád stejné, druhy přípravy taky, a nakonec to v kombinaci vytvoří docela variace :))
Jídla:
- zelenina na pánvi (buď jednodruhová nebo v kombinaci: cuketa, lilek, žampiony, paprika, pórek, ......na cibulce nebo s česnekem, nebo s obojím...buď s omáčkou (rajčatová, smetanová) nebo bez, buď s masem (kuřecí) nebo s tuňákem....servírované s těstovinami, rýží, kuskusem, noky
- krémové polévky
- zeleninová s krupičkou (děti nejsem z polévek unešeny, bohužel)
(Polévky s osmaženým chlebem)
- curry (různá zelenina, s červenou čočkou) ale u dětí taky nic moc úspěch
- zapečená zelenina (pokud je k tomu příloha, tak je ještě potřeba (třeba jogurtový) dip
- a z “hotových” jídel se uchylujem k vídeňským párečkům, mraženému špenátu a rybím prstům :)
- snažím se tak 2-3 týdně nabízet studenou “chlebovou” večeři. K tomu kromě obvyklých obloh (sýr, šunka) se osvědčilo avocádo, losos, vařená/míchaná vajíčka, salát, okurky (čerstvé i kyselé :)