• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIVarime pro deti a tehotne, aneb at nam to pekne roste!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GILLIATT: vepřové na kmínu, vepřové na mrkví, rizoto, buřtguláš - mé děti neoblibují, ale manžel na ho ano....☺️
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GILLIATT: lasagne.... palačinky..... zapečené kuře se zeleninou a bramborem
    A pak zmíněná čočka a sekaná
    Omáčky s knedlíkem (rajská, svíčková, vepřové na smetaně, koprovka)
    Čili con carne
    Ovocné knedlíky
    Bavorské vdolečky

    Asi to nesplňuje všechno zadání, ale toto jsou oblíbené položky z našeho seznamu "někdo v karanténě, matka v práci, otec nevaří" - tj. Chutnají i ohřáté
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GILLIATT: mmch sekaná se dá vytvořit do zásoby, zamrazit, a pak z mrazáku frknout rovnou do trouby - snížit teplotu pečení o 20C a prodloužit pečení o 30 min.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    PETATA: sekana! Diky:)
    Jo. Krkovici jsem delala v patek - na kosticky, s ryzi. Taky fajn rychlovka. Kouknu na toho vanka.
    A kouknu na ostatni tipy!
    PETATA
    PETATA --- ---
    GILLIATT:
    Tohle mi přijde docela jednoduché na přípravu a když už není kuře, tak je to vlastně výborné rizoto

    Kuře po baskicku | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recept/kure-po-baskicku

    Moje oblíbeně od Vaňka

    Kuře v hrnci recept | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/415-kure-v-hrnci

    Krkovice taktéž Vaněk

    Pečená vepřová krkovice s bramborami, česnekem a rozmarýnem recept | Roman Vaněk
    https://www.rohlik.cz/chef/68-pecena-veprova-krkovice-s-bramborami-cesnekem-a-rozmarynem

    Pak se ještě peče vepřové v mléce, ale tohle je fajn, že to má rovnou i ty přílohy

    A má skvělé kuře na paprice, ale jiné, než je na rohlíku

    Sekaná je taky super a udělá se jí hodně.. nebo krůtí roláda, dokud je síla

    Z polévek ješté bramboračka, zelňačka, u nás milují frankfurtskou
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    tak, a je to tu zas. Jedno dítě v karanténě, druhé pozitivní. Jdu vytvářet nákup na rohlíku.
    Prosím, perte do mě tipy - ideálně na jídla z jednoho hrnce/pekáče, co můžu uvařit večer a druhý den jen ohřát k obědu. Mám tu obří žrouty, plus manžela. Zatím jsem jsem dělala polívky - k večeři, ale na oběd to chce něco hutnějšího. První tip - pečená kuřecí stehna (a ze zbytků zapečený těstoviny). Polívky jsem dělala - hrachovku, hráškovku, česnečku, vývary s nudlema a nokama, brokolicovou, dýňovou, z červené čočky, z hnědé čočky. A docházejí mi nápady. A je možný, že mě dostane covid, tak at tu něco mám. Děkuju!!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    lama dotaz: hranolky v troubě. jak počítáte množství? o kolik se změní hmotnost oproti syrovým bramborám? kupované hranolky 750g se nesnědly a strašně zbylo; dneska z 1,5 kg syrových brambor a na mě nezbylo :) domácí hranolky jsou samozřejmě chutnější, ale množstevně mi to nejde do hlavy...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MISHUGE: dušená mrkev s bramborem :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    TRISSIE: livanecnik! Objednala jsem si k Vanocum - muj prvni v zivote. Livance jsem teda jeste nikdy nedelala, ale krome volskych vok ho pouzivam na vsemozne zeleninove placicky s pochybnou konzistenci. Je to super!
    GALE
    GALE --- ---
    ULO: Jojo, na balkoně mám dva květináče.
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: V krámě měli ještě chřest, takže k večeři budou nové brambory, volske oko a chřest s máslem. Jsem hrdinka dne.
    ULO
    ULO --- ---
    GALE: s pažitkou mmmm
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GALE: udelej jich vic, a budes mit na snidani na toast :-)
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Volský oko s novými bramborami je úplně nejvíc jídlo! Dneska bude k večeři. A ještě budu mít sukces, že jsem uvařila teplé jídlo, co nejsou toasty nebo párky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GILLIATT: já zrovna obědvám do toastu zrecyklované zbytky od snídaně, ale můžu!!! protože tu nejsou děti ani manžel a nikdo po mně nic nechce! :-)
    (včera v zoufalství jsem udělala k večeři volský oka s novýma bramborama. V lívanečníku - ty vajíčka, ne brambory, samozřejmě. Ale děti to jedly, tak asi dobrý...
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    TRISSIE: je to hrůza! Toasty už nemůžu ani vidět:) , teď jedeme k večeři hity jako chleba ve vajíčku:) , starej chleba tu mám furt, vejce taky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: ale samozřejmě ve finále jdu dělat toasty, že :-)

    už z toho vaření nějak nemůžu, obědy i večeře každý den, s prakticky zanedbatelnými přestávkami už 14 měsíců (nepočítaje v tom 6 týdnů v květnu/červnu 2020, 5 týdnů v září 2020, 3 týdny v prosinci 2020, a jeden týden teď v květnu, co byli v institucích fakt všichni)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    slintám....

    60 Easy, Awesome Kid-Friendly Dinner Ideas
    https://www.thespruceeats.com/quick-kid-friendly-dinner-recipes-2097971

    (kopírovala jsem si odkaz pro pozdější použití a říkala jsem si, že tady by se určitě taky líbil :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRISSIE: taky si myslím. přecijen tříleťáci jsou v jídle dost konzervativní, a ještě se nenechají přemluvit pádnými důvody k ochutnání. budu čas od času zkoušet, uvidíme :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: chjo... ale třeba se ještě chytnou, já si pamatuju, že když jsem v podobném věku zaváděla víc luštěniny (to jsem byla těhotná s Barčou, takže syn měl 5,5 a dvojky necelé 4 - a strašně jsem ujížděla na luštěninách, mohla jsem luštěniny jíst na kila a rodina holt "trpěla" se mnou), tak to trvalo, rozhodně aspoň 3-5x v každé úpravě, než to začali jíst pořádně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam