• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAMETNIK: Primarne neni zadna "spravna" a "nespravna" interpretace. Jde proste o to, ktera je vetsinova - cim vic je zastavana, tim vic ten symbol podle ni funguje, to je celkem proste.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GOBERS: Vsak prave. A z ceho teda se da usuzovat, ze interpretace urcite skupiny lidi je ta spravna ? Muze byt taky sektarska totiz :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PAMETNIK: Inu... to je to same. Symbol sam o sobe bez lidi, kteri ho interpretuji neznamena nic.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    PAMETNIK: Ato zlo s tim spojene, delaji zase jenom (zfanatizovani) lide a nikdo jiny.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GOBERS: Symbol SE sam nikam neposunul. Pouze ho pouzili lide, kteri nejsou dneska "v oblibe". To samy jako slovo soudruh je dneska malem nadavka a pritom to je neco jako kamarad. Tot vsjo. A pokud se dnes rika, ze 666, nebo 616 je satanovo cislo, je to zase a jen lidska projekce :-P
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    ja v magii vyssich cisel neverim. chapu, ze mezi 2 a 3 je principialni rozdil (neexistence vetsiny, zarucena nerovnovaha), priroda vyhradne uplatnuje parovy pocet, licha cisla ji az na par vyjimek z rise rostlin moc nevoni, a proto je velebime jako vzacnost.
    ale proc by melo byt 666, navic vazane na dekadicke vyjadreni, necim zvlastni...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    DIVER a TLUSTEC: Tak ono nejde zase az tak moc o to, co znamenalo 616 nebo 666 v tom druhem stoleti po Kristu, kdy se sepisovalo Zjeveni sv. Jana, ale predevsim o to, co toto cislo znamena dnes. Symboly se mohou v dejinach ruzne menin a prehodnocovat.

    Na to mam krasny priklad... za prvni republiky existovalo jedno vysoke skautske vyznamenani, ktere bylo ve forme svastiky. A nikomu to neprislo divne - prvni oceneny byl president Masaryk... Dnes se ten symbol velmi vyrazne posunul. A totez se mozna stalo s cislem 666 - ma dnes jine konotace, poji se s nim jine symboly a emoce a proto take jinak funguje.

    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    MINET: ty jsi vazne nejak mimo...
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    Spis kostelicek, kaple ...... . Ono lide drive (nepostizeni civilizaci) byvali vnimavejsi na tyhle ukazy a tak by se na takovem miste snazili vystavet neco takoveho. Ale hrbitov ?
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    MILANLXR: Ono basnikum se neda ale az tak uplne ve vsem verit. Jsou to svym zpusobem "blazni". I kdyz faktem je, ze taci lide byvaji hodne citlivi na ruzne veci, ktere jini nevnimaji :-) A ze by ta "casova brana" (o kterych mimochodem nepochybuji, ze mohou existovat) mela byt zrovna na hrbitove ? To se mi moc nezda ...... .
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    TLUSTEC: spis si myslim ze pripada v uvahu ten Miletín.přece jenom odtamtud pochází tvůrce..
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    MILANLXR: je to tam hrozně hezký a rád tam jezdím na výlety :)

    Teda nikdy ne v noci, ale přijde mi to jako jedno z nejmalebnějších míst v okolí, bez jakýchkoliv negativních pocitů.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    milanlxr: jini zase rikaji, ze svatebni kosile se tyka velhartickeho hrbitova (sumava):
    http://www.moskyt.net/view.php?cisloclanku=2006120003

    jinak na miletin se urcite podivam, az nekdy pujdu provetrat plachty na Zvicinu :).
    DIVER
    DIVER --- ---
    no a jestli chcete po stopach filmove svatebni kosile, tak se tocila na hrbitove u nas v radotine. takova krasna marnice tam je - jak tam na ni nalitaval napudrovanej roden zavesenej na lane :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    TLUSTEC: mozna, to nevylucuju. o zjeveni janove a armagedonu jsem jednou videl pomerne obsahly dokument (krome ostatnich zdroju) a tohle me tam zaujalo. mluvili tam docela rozumne a to vysvetleni melo docela hlavu a patu.

    ale ted jsem koukal na wikipedii a ta zminuje tech vykladu nejmene sest: http://cs.wikipedia.org/wiki/Zjeven%C3%AD_Janovo
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    lokalita pro zajimave pátrání-Miletín

    Pokud se sami chcete vydat po stopách Svatební košile, máte možnost - ono místo se jmenuje Na Byšičkách a je součástí Miletína, nyní zde stojí (původně románský) kostel sv. Petra a Pavla i se hřbitovem. Ano je to onen hřbitov, kde by mohla fungovat ona brána jinam, kde měl být onen dutý hrob!

    http://cody.mysteria.cz/magie/erbenovakytice.htm
    MINET
    MINET --- ---
    DIVER: v pohode :)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    diver: to je moderni ekumenicke vysvetleni, co vztahuje v podstate veskem re bibli popisovane udalosti, vcetne apokalypsy, zpetne do prvniho tisicileti naseho letopoctu, coz take ponekud zavani samoucelnosti...
    DIVER
    DIVER --- ---
    MINET: ja se te nechci dotknout, ale neshledal jsem na tom tvem pribehu nic zvlastniho. deda umrel v 69 letech? no, kdyby zil o rok dele, budes rikat, ze 70 = 7 + 0 = 7, coz je numerologicky silny a stastny cislo?

    krome toho sem rusaci prisli v srpnu 1968 :)

    a domnele ufo a spojitost s nejakymi kuly od "dizajneru" jsem uz vubec nepobral.

    nezlob se na me, ale tocis prstem ve sklenicce s vodou a pak si v ni predstavujes bouri :)

    ad cislo 666: ano, rika se o nem, ze je to cislo selmy, tedy dabla (viz Apokalypsa, janovo zjeveni). ve vykladu historiku jde jen o jednoduchou hricku resp. zasifrovane sdeleni ktere melo odkazovat na jmeno cisare Nera. neco jako kdyz si dneska nackove pisou na tricka 18 nebo 88.
    cele sdeleni - podle jednoho z vykladu - se jazykove z bible zcela vymyka a jazykovedci podle teto teorie usuzuji, ze to byl vlastne dopis urceny ke cteni negramotnym lidem a mel pusobit vyhradne jako podpora odboje proti nerovi a povzbuzeni, ze jednou cisar padne. pozdeji to nekdo (konstantin?) zaradil do bible a my si to vykladame jako vzkaz o konci sveta pro nas, ackoli tomu tak neni.
    (http://www.amonlisa.mysteria.cz/666.htm )

    zajimavy taky je, ze ve starsich pramenech z druheho stoleti se neobjevuje cislo 666, ale cislo 616. dal si vypomuzu timhle textem:

    Mnoho rukopisů konce 2. století má v tomto místě významnou variantu – číslo není 666, nýbrž 616. Zjevně opisovači měli nějaký důvod, proč číslo změnili – a tou mohlo být, aby nedošlo k nedorozumění, že se jedná o někoho jiného než císaře Nerona. Řecká podoba jeho jména (Nerón kaisar), zapsaná hebrejskými písmeny (nrwn qsr), opravdu vydá hodnotu 666 (=50+200+6+50+100+60+200). Latinská forma jména (Nero) však v hebrejských písmenech zní (nrw qsr), která po sečtení vydá 616. Bylo tedy pochopitelné, že se latinští opisovači domnívali, že v textu je chyba, a proto číslo pozměnili.
    (http://apo-logia.blogspot.com/2007/04/elma-ze-zjeven.html)

    takze, sry, ale ani na 666, ani na 616 neni IMHO nic moc zvlastniho.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    kdyz jde o cisla, je treba se ptat matematiku, ne ezoteriku :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam