• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXRDuchové,Poltegaister,strašidla unás..aneb místo kde jsem něco takového zažil,doporučení na místa kde přespat a něco nadp
    JOPS
    JOPS --- ---
    BLAF: ver tomu, ze to ten smysl dava.... stuhnes hruzou a ani vedet nechces CO TO JE...
    BLAF
    BLAF --- ---
    JOPS: Ja ti nevim, nedava to moc smysl. Prece kdyz ti nekdo vleze do loznice, tak se automaticky podivas, kdo to je, ne?
    JOPS
    JOPS --- ---
    MORTWYRTHA: sednout si vedle mlhy a pokecat ? :) to neni spatnej napad ne ? :)
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    JOPS: kamoska videla jednou u sebe v pokoji neco jako mlhu, ktera se vlnila shlukla na jedno misto, posadila se a nahla se, ze na to sahne, ale ono to uteklo k oknu a vyparilo se to... ja ji taky verim, protoze ji dobre znam... no pka mi k tomu rikala, ze ji pred par dny pred zjevenim mlhy zemrela babicka a ze nevi, jestli to s tim ma nejakou spojitost nebo ne... kazdopadne je statecna, ja bych se poprdela strachy
    JOPS
    JOPS --- ---
    tohle mi vypravel kamarad a nemam duvod mu neverit.

    jdu takhle pozde vecer spat. Zalehnu, hlavu mam ke stene a snazim se usnout. Cejtil jsem, jak se pootevreli dvere a NECO slo smerem k me posteli. Nemel jsem odvahu se otocit ci nedej boze se hnout. TA VEC se posadila na mou postel a zacala me hladit po hlave/vlasech. Ja byl tuhej, nevim jak dlouho to trvalo, ale v tehle pozici jsem byl az do rana, protoze jsem nevedel, zda tam porad neni. Verte mi nebo ne, tohle je moje prvni a snad i posledni setkani s "duchem" a never more....


    Tohle se stat me, tak nevim... Ale zajimava story
    ELWIRA
    ELWIRA --- ---
    MICHALANGELO: to mivam taky .) kdyz mi nekdo vyklada ducharskou prihodu, nebo ctu nejaky fakt strasidelny clanek, zacnu strachy brecet a zacnou se mi jezit chlupy .)) s lidmi zkusenost vicemene nemam, jine je to ovsem s ruznymi misty - kazdodenne chodime nekolik kilometru se psem do lesa a na nekterych mistech (casto mimo cesty) me vylozene prepada panika a potreba uniku, nekdy me panika neprepada, ale ja i pes citime pritomnost "neceho" v okoli - pojmenovala jsem si to proste jako "lesni bytosti". mame vyzkousene primo takove mensi udoli, kde to citime vzdy.

    zazila jsem i dum, ve kterych zilo nekolik generaci one rodiny a tam delalo dost spatne mezipatro .)

    podotykam, ze odmala jsem nenapravitelny poseroutka, ale na vlastni oci jsem nikdy nic nevidela...vzdy jen ta intuice.
    BLAF
    BLAF --- ---
    MICHALANGELO: To je celkem bezna reakce lidi, kteri nejsou zcela presvedceni o neexistenci nadprirozena (byt podvedome)
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    ahoj lidi mívám zvláštní reakci, když někdo vypráví nebo píše o setkání s duchem nebo když vidim video, na kterém je reálný rituál exorcismu... zježí se mi chlupy na rukou a na zádech a vlasy a vyskočí mi husí kůže má to různou intenzitu když někde na divném místě se mi to stane rychle vycouvám. Někdy to mám když v mé přítomnosti má někdo velký strach, např. když jsem pracoval s dětmi trpicimi autismem tak na mě někteří v určitou chvili takhle působili. Nemám to zatím moc prozkoumané ale snažím se o tom zjistit víc. Máte někdo podobné zkušenosti? dík Michal
    MARKONE
    MARKONE --- ---
    CORETYCEPS:
    DIVER: a nebo ten nemec co se ti kazdej den vloupe do domu myslim ze Alsheimer nebo jak se to pise :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    CORETYCEPS: no, kdyz myslis, ze to nebude poltergheist, tak ti asi nejaka dobra duse chce pomoct s uklidem :)
    CORETYCEPS
    CORETYCEPS --- ---
    chci se zeptat jestli někdo nevíte z jakýho duvodu by mohl duch přemisťovat věci a nbeo je shazovat dolu s police,poltregeist to nebude,todle je klidas,ale čas od času se mě stane že něco spadne s police třeba když spim a nebo věci který vim na 100% že byly tady na tom místě najdu je ve vedlejší místnosti a nebo v té samé ale jinde,díkes.
    GIANT
    GIANT --- ---
    DIVER: ne prijmaj podnety z okoli jako kdokoliv jinej, to jak je mozek zpracuje zavisi na tom,jak ho maj poskladanej zjednodusene receno (v jejich pripade postizenej). rozhodne jejich myslenky ale nejsou vyplodem niceho. musi tam bejt nejaka kombinace vnejsiho impulzu a predchozich stavu. co ja vim, treba proleti ptak a ten clovek si rekne: Ha, ted jdu zabit DIVERa, protoze to chce buh. ;-D

    to bude podobny, kdyz nekdo zaziva takovyhle paranormalni jevy, v mozku se ty myslenky a pocity utvorej diky nejakejm podnetum z vnejsku a aktualnimu stavu mysli.

    tezko rict, nejhorsi je, ze proste vedou a rozumem se sice spoustu veci podarilo objasnit, ale zaroven proste nikdy asi nebude mozny vedet vsechno a dostat se na podstatu hmoty jako takovy atd. takze vzdycky tady budou spory, podle toho, cemu kdo veri.

    neresit to no, hazejte historky, ja se tady nejak moc nechtel rozepisovat, spis to sledovat a v pripade, ze ma nekde nekdo zaruceny duchy, tak to jet prozkoumat na vlastni kuzi ;-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    GIANT: "pokud nekde neco vidim, nebo cejtim, musi to bejt prenos nejaky informace odnekud do myho mozku"

    aha, takze schizofrenici fakt prijimaji zpravy od boha/mimozemstanu/elvise? :))

    hele, ja nezpochybnuju, ze o tomhle (i onom:) svete jeste zdaleka nevime vsechno. verim v zivot po smrti, verim v ruzne sfery, verim v duchy, verim v karmu a osud a v reinkarnaci. ale snazim se k tomu vsemu pristupovat kriticky a nehledat za praskanim podlahy ducha na pude nebo ve svych snech nejaky hluboky vzkazy.

    mno, vlastne se spolu shodujeme. jen jsem chtel poukazat na to, ze ne vsechno, co se ti urodi v hlave, musi mit vnejsi podnet :)
    GIANT
    GIANT --- ---
    tak kdyz to vemes do dusledku, tak pokud nekde neco vidim, nebo cejtim, musi to bejt prenos nejaky informace odnekud do myho mozku (musi to vybudit nejaky vzruchy v nervovy soustave), takze nejakou podstatu to mit musi, nejakej prenos energie tam musi fungovat. byt klidne neobjasnenej. horsi je, ze proste vsechny tyhle "videni" jsou typu jedna pani povidala, to se pak tezko dokazuje. at si kazdej veri v co chce, ale zatim nejde rict, ze by mel nekdo pravdu, az na to ze hodne techhle jevu se proste podari logicky vysvetlit, prestoze spousta lidi bylo presvedcenejch, ze se deje neco hodne paranormalniho.
    MORTWYRTHA
    MORTWYRTHA --- ---
    JOPS:
    GIANT:
    Vsak ja nerikam, ze mnoho veci nema logicky oduvodneni. Taky nerikam, ze je pouzivani logiky spatny, jen rikam, ze virou jen v materialismus a v to, co se da zmerit, lidi ztraceji viru ve svou intuici a prestavaji ji pouzivat. Tzn i kdyby meli sanci neco zazit, tak to treba nezaziji anebo pokud zaziji, tak se to snazi svest na realne vysvetleni, ktere s tim taky nemusi mit nic spolecneho, jen aby nemeli strach ze se kolem nich deje neco neznameno a neovladatelneho.

    Muj tata miluje zahady a je to zaroven skeptik, ktery rad vse objasnuje. Chci ho vzit ctvrtek na ,, Kopec" tak jsem zvedava, co na to misto rekne :).
    GIANT
    GIANT --- ---
    VRINDAVAN: hned bych jel s vama se na to podivat :-)
    GIANT
    GIANT --- ---
    MORTWYRTHA: tak ridit se rozumem, logikou a premejslet nad podstatou veci se lidstvvu za poslednich stovky let celkem vyplatilo. ptoro by me zajimalo, jestli lidi, ktery veri takhle na duchy se to nejak snazej logicky oduvodnit - jaky formy energie to jsou? jak rychle zanikaj? atd. (protoze nic neni idealni a bezeztratovy v nasem viditelnem vesmiru)
    je sice hezky, ze nakej chlapecek vypravi o mrtvy holcicce a celkove lidi, ktery k ni meli obrovskou emocionalni vazbu, ji nekde koutkem oka videj, ale to bych spis videl na obranou reakci psychiky u tech lidi (proste porad stale veri v jeji existenci nekde, aby se z toho, ze je mrtva nezblaznili) chlapeckovo vypraveni bych se napriklad snazil vysvetlit tim, co do nej rodice klidne nechtene, nepozorovane nebo i mimosmyslove vstepili. ikdyz teda o existenci telepatie se porad vedou spory.
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    _JP_: ja jsem si zase jistej ze jsem vcera nechal na baru rozsvicenou zářivku ,ráno byla zhaslá,proud běžel:)
    JOPS
    JOPS --- ---
    a hlavne lidska predstavivost je strasne svinstvo...

    starej barak, vecer, tma jak v prd*li a clovek tam je sam a musi si dojit o patro niz na zachod :))) Ja v tomhle jsem celkem klidas ani rozsvecet si nemusim, ale znam lidi, kteri kdyz museji opustit postel, tak jsou schopni rozsvitit si po celem baraku, pustit si TV v pokoji, aby neco slyseli a pak se na zachod vypravi :))


    ale je fakt, ze se mi jednou stalo po pulnoci, ze jsem nemohl usnout. Tak cumim v mistnosti do blba, vsude tma a clovek akorat rozeznaval obrysy nabytku, dveri, a veci co ma v pokoji. A pak se najednou stalo to, u ceho si nejsem moc jistej, ze se skutecne stalo, ale prislo mi, ze se najednou otevrely dvere (je fakt, ze je nikdy nezaviram na kliku). Z toho jsem byl mirne vykulenej a radsi jsem hned usnul :))

    Rikam si, ze to mohl byt pruvan, okno jsem mel otevrene (bylo to v lete) a rikam si, treba se bratr vratil z chlastacky a jak dole otevrel venkovni dvere, udelal se pruvan a ten otevrel moje dvere... Nevim, ale jak rikam, snazim se za vsim najit rozumne vysvetleni :)))
    JOPS
    JOPS --- ---
    MORTWYRTHA: mne se taky prihodilo par zvlastnich veci, ale pokazdy to ma vetsinou logicke oduvodneni...

    Napriklad v zime u nas v baraku byly obcas k veceru slyset dute rany, ktere trvaly treba hodinu. Prolezli jsme barak skrz na skrz a neprisli jsme na to odkud to jde a vypadalo to, ze ty rany jsou jakoby pod barakem (cloveka napada, zda tam neni zakopana mrtvola, co se snazi dostat ven ci nejaky stary pohrebiste :)) )

    Jednou tohle zminim pred kamaradkou/sousedkou a ona rika, hele, to je tatik, ten obcas vecer stipe dole ve sklepe drivi :)))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam