KALIPH: neutrel jsem ho zbytecne. a neutrel jsem ho za informace, ale za zpusob jejich podani. tys rekl v podstate totez, ale podlozil jsi to znalostmi, kontextem a nakonec i zminkou o vlastnich zkusenostech. pokud mam nekomu verit, mel by mi to dokazat a vyargumentovat. ostatne i ty tvrdis, ze vsechno zalezi na mediu a to kolem jsou jenom ritualy na oko. michalangelo jim naopak priklada ochranny vyznam.
ale nechme toho, je to zbytecny. michalangelo tady nejspis jenom neni, jinak by reagoval a rozepsal se vic. ja jen volam po tom, aby tady debata mela trochu uroven a ne aby se tu objevovalo "nedelejte to" a "me to poznamenalo" :)
MORTWYRTHA: vidis, slusny. tak to ma byt :)
KALIPH: o svych zkusenostech se tady nijak sirit nechces? me by treba zajimalo pro koho, jak a proc jsi delal medium, jak ses k tomu dostal a proc jsi toho nechal.
spiritismus me skutecne zajima a nepopiram, ze i kdyz jsem o nem toho relativne dost precetl, jsem nanejvys pouceny teoretik amater :) a kdyz uz jsem tu vyzyval k otevrenosti: jsem presvedcenym stoupencem reinkarnace a ke spiritismu me privedl prave zajem o tuhle oblast. varovani jsem si precetl spoustu, ale jak bych to rekl... divam se na to asi stejne, jako se kdysi divosi divali na vodu: "je divna, nebezpecna, neumime plavat, neco v ni je, neco je i za ni". kdyby se ale nekolik z nich nenaucilo plavat, dalsi nepostavili lodky a lode, tak jsme dodnes neobjevili ameriku :) vedle vesmiru tuhle oblast povazuju za stezejni misto k lidskemu zkoumani.